čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Hradba Atlética nakonec padla. Citizens zařídil náskok do odvety De Bruyne

Trenér Atlética Madrid Diego Simeone přijel do Manchesteru s jasným záměrem neinkasovat, což se mu nakonec nepodařilo, když jeho svěřenci prohráli v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů s Citizens 0:1. Hosté téměř celý zápas bránili v hlubokém bloku, ten dokázal prolomit až v 70. minutě Kevin De Bruyne, jenž tak svému týmu zajistil do odvety jednogólovou výhodu.

Los Colchoneros už v probíhajícím ročníku rozesmutnili červenou část Manchesteru a předem se nevzdávali ani proti té modré. Vždyť úřadující španělský mistr neprohrál posledních osm soutěžních duelů, přičemž sedm z nich dovedl do vítězného konce. Šampion z Anglie sice tahal šňůru o zápas kratší, celkově ale prohrál od začátku prosince pouze jedinkrát a po hladkém vyřazení lisabonského Sportingu si právem dělal zálusk na další celek z Pyrenejského poloostrova.

Po většinu prvního poločasu se hrálo jednak v hustém dešti, jednak také v podstatě na jednu branku. Citizens se ovšem nepodařilo najít cestu skrz dobře organizovanou obranu Atlética, která domácím nedovolila ani jednu střelu na Jana Oblaka. Dopředu byli svěřenci Simeoneho úplně bezzubí a bylo patrné, že na Etihad Stadium přijeli především neprohrát. A tak nebylo divu, že úvodní dějství skončilo bez jediné branky na obou stranách.

První střelu na branku v zápase si nakonec připsali hosté. Autorem byl Antoine Griezmann, ale Ederson ji bez sebemenších komplikací dokázal polapit. Na konci 55. minuty se poprvé musel činit i Oblak, jehož pozornost vyzkoušel přízemním pokusem z volného přímého kopu De Bruyne.

V 69. minutě poslal Pep Guardiola na hřiště Phila Fodena, který téměř okamžitě naservíroval parádní přihrávku pro De Bruyneho. Belgický záložník nabídnutou šancí nepohrdl a přízemní střelou do levého dolního rohu poslal anglický celek do vedení. Kapitán City mohl 10 minut před koncem základní hrací doby dokonce zdvojnásobit náskok domácích, ztroskotal ale na bloku bývalého hráče manchesterského celku Stefana Saviče.

Citizens nepřipustili senzaci a do madridské odvety půjdou z výhodnější pozice. Rozhodující zápas je ve španělské metropoli na programu 13. dubna.

Autor: Livesport.cz / Adam Weikert

Komentáře (374)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele