základní skupiny - skupina H, 2. kolo
29.09.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Federico Chiesa (© AFP)

Chiesa vystřelil Juventusu výhru nad Chelsea, ta v ofenzivě zklamala

Juventus dokázal doma překvapit favorita z Londýna, Chelsea jede domů bez bodů! Jediným střelcem utkání se stal Federico Chiesa, který se prosadil bleskovým útokem hned po změně stran.

Chelsea jela do Turína s vědomím škatulky favorita a zároveň s vědomím, že právě v Itálii se jí vůbec nedaří. Kouzlo stanovené Interem, Neapolí, AS Řím a také Juventusem chtěla právě na půdě posledně jmenovaného klubu odčarovat a měla k tomu všechny předpoklady. Do základní jedenáctky se dostali i hráči políbení Serií A jako Silva, Rüdiger, Kovačić, Jorginho nebo Lukaku. Juventus při absenci dua Dybala - Morata spoléhal zejména na Chiesu s Bernardeschim.

Pokud někdo od úvodu hodně zlobil obranu italské pýchy, byl to Hakim Ziyech. Jeho míčová technika i rychlost, s jakou přemýšlí ještě dřív než koná, dělaly Juventusu potíže. Stará dáma věděla, že proti Tuchelově skvadře nemůže hrát zcela otevřenou partii a že na hosty kvalitativně nemá, takže volila brejky.

A s hráči jako Bernardeschi, Cuadrado nebo Chiesa to určitě nebyl špatný nápad. Právě posledně jmenovaný syn slavného otce Enrica se po dvaceti minutách dostal do úniku, rozkmital své rychlé nohy jako Forrest Gump a pelášil do vápna. V něm se rozhodl pro střelu na vzdálenější tyč, kterou ale těsně minul!

Že by se před očima italských tifosi odvíjel nějak spektakulární fotbal, to se rozhodně říct nedalo. Jen občas nudu narušila nějaká zajímavější akce. Jako po třiceti minutách, kdy se k ráně zpoza vápna propracoval Adrien Rabiot. Jeho střela ale poslala míč jen těsně nad břevno. Chelsea kontrovala hlavičkou Thiaga Silvy, s níž si poradila domácí obrana.

Juventusu se mimořádně povedl vstup do druhé půle, neboť dokázal favorita zaskočit. Federico Bernardeschi jen minutu po změně stran vyslal do šance Federica Chiesu a ten spolupráci dvou někdejších klenotů Fiorentiny zužitkoval parádně. Těsně před brankářem Mendym zacílil pod břevno a Mendy se mohl jen ohlédnout - 1:0 pro Juve.

O chvíli později málem zmrazil úsměv na domácích rtech hráč, kterého si fandové Juventusu přáli už několik měsíců. Manuel Locatelli totiž ve snaze zabránit centrovanému míči málem pokořil vlastního brankáře! Nakonec jeho nešťastná teč poslala míč těsně vedle.

Chelsea se s takovým výsledkem pochopitelně nehodlala smířit a do útoku zavelel ten největší boss - hvězdný střelec Romelu Lukaku. Pět minut před koncem dostal tenhle belgický šutér míč k noze, bleskově se obtočil kolem protihráče a vypálil. Mířil ale těsně vedle tyče! Stejně jako celá Chelsea dneska v Turíně.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (318)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele