základní skupiny - skupina D, 5. kolo
24.11.2021 18:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

Inter po Šachtaru velebí hrdinu Džeka a jde do čela skupiny

Inter Milán přemohl na domácí půdě Šachtar Doněck a pokud dnes večer Sheriff nevyhraje nad Realem, tak si tím zajistil i postup do další fáze Ligy mistrů. Děkuje za to dvěma gólům "labutě ze Sarajeva", kanonýra Edina Džeka.

Inter hrál o hodně, protože pokud by dnes Šachtar porazil a vyhrál svůj zápas, měl by postup v kapse. A vzhledem k tomu, jak se Inter posledních pár let v Lize mistrů prezentoval, by jeho fanoušci asi postup uvítali. Na jeho hrotu jsme dnes mohli vidět sehranou útočnou dvojici Martínez - Džeko, která měla hodně zlobit ukrajinský obranný val.

Inter navázal na minulé kolo Serie A v tom smyslu, že ve středu pole a celkově mezihře svého soka přehrával. Šachtar se prakticky jen bránil a sám nebyl schopen se nějak smysluplně dostat za půlící čáru. Jenže u vlastního vápna si byl jistý. A velký podíl na tom měl fakt, že Inter opět působil hrozně neefektivně. První šanci utkání měl na starosti Nicolò Barella, jehož ránu likvidoval brankář Trubin.

Barella obecně hodně zlobil defenzivní hráče Šachtaru svým neustálým pohybem a dynamickým napadáním. Jenže jeho snahy vycházely často na zmar. Edin Džeko se opět vtělil do role paliče, jak si ho pamatují z posledních dvou sezon fanoušci AS Řím. Po pětadvaceti minutách se Interu povedla jedna akce s minimem nahrávek a Darmian našel na druhé straně vápna Ivana Perišiće. Chorvatský univerzál si poradil s obráncem Vitãem, jenže jeho gól nebyl uznán pro Darmianův těsný ofsajd.

Ránu Lautara Martíneze zase zablokoval padající Marlon, načež Edin Džeko hlavičkoval po parádním centru od Perišiće jen do míst, kam doskočil pohyblivý mladíček Trubin. Souboj těchto dvou protagonistů obecně často vyzníval ve prospěch o patnáct let mladšího brankáře ukrajinského týmu.

Pár minut před koncem první půle se po Barellově vybídce dostal Martínez do úniku, jenže Trubin jeho úmysly skvěle vystihl a míč mu ukradl těsně před střelou. Po změně stran se Inter opět pokoušel dobýt bránu Šachtaru a málem se mu to povedlo v 57. minutě. Lautaro Martínez dokázal dostat krásnou ranou míč do sítě, jenže sudí Haţegan gól neuznal pro útočný faul Edina Džeka.

To byla obecně hodně zajímavá postava dnešního utkání. Po první půli chtěla asi většina fanoušků Nerazzurri bosenského kanonýra střídat. A on jim znova zacpal verbální bránu. Po hodině hry se Ivan Perišić opět utrhl a doběhl s míčem až do vápna. Tam našel kolegu Darmiana, jehož ránu obrana Šachtaru odrazila za vápno a Edin Džeko z první pálil přesně!

A jedna branka mu nestačila. Po pouhých pěti minutách si Džeko naběhl na další parádní pas od Chorvata Perišiće a přesnou hlavičkou jej poslal do sítě! Šachtar kontroval jedinou větší šancí, jenže tu spálil střídající útočník Mychajlo Mudryk, který pálil do tyče! Inter i díky tomu přemohl De Zerbiho skvadru a může už dnes večer postoupit dál, zatímco Šachtar bude v jarní fázi pohárů chybět poprvé za deset let!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (42)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
PISTOLERO

Tohle musíme zvládnout 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

2-1

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
smazaný uživatel

Po 10 letech projít do vyřazovací fáze LM - už by bylo načase.

Forza Inter!

Reagovat
Mishko

prosim prosim zazdielate niekto link na nejaky stream? som mimo EU a ziadny z mojich zdrojov nefunguje

Reagovat
Greny

Zkus sport365.live

Reagovat
Mishko

no prave to mi nefunguje...

Reagovat
Panděvova ofina
Reagovat
Mishko

tak toto funguje, diky moc!

Reagovat
Mishko

Reagovat
zurix_new

VPNka je řešení, žiji mimo EU a funguje to skvěle.

Reagovat
cresposuper

Existuje v Europe tim, co by bol takto neefektivny?

Reagovat
Panděvova ofina

Ale Darmian podle všeho určitě nebyl v offisidu, Nicméně Džeko je dnes fakt na facku

Reagovat
Largo

Byl, o kousek paže, jak ukázaly záběry. Celkově se mi ale Inter líbí, bohužel je hrozně neefektivní. Když to srovnám s ligou, tak to je fakt děs.

Reagovat
Dejwa

Dzeko musí dolů

Reagovat
Largo

Pošle tam Correu a bude dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že to dnes urveme, ale Edin musí dolů, ten je hodně špatný. Nedaří se ani Darmianovi. Velké štěstí, že Rano nesestřelil v pozici posledního soupeře, ten by šel nejspíš ven, rychlostní rozdíl tam byl obrovský.

Reagovat
Largo

Mě Darmian zas tak moc nevadí, přijde mi, že je naopak velká mezera mezi Perišićem a Bastonim. Ale to možná dělá i Barella s tím, kolik prostoru je schopen pokrýt. Džeka škoda. On vždycky potřeboval na gól neskutečný množství šancí a tím nás v AS hodně štval.

Reagovat
lnterista

Je to borec

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně!

Každopádně poslední dobou je Ivan náš suverénně nejlepší hráč.

Reagovat
lnterista

Jj Ivan je taky borec

Reagovat
Largo

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Panděvova ofina

Perišič je hlavně hroznej profesionál a momentálně hraje na stejné úrovni, jako když byl společně s Icardim nejobávanější dvojicí v SA. Nicméně bych rád také vyzdvihl defenzivní činost a přehled Hakana, který se z vlažných výkonů také posouvá výš.

Reagovat
Largo

Tak zrovna dneska mi Hakan přijde průměrněj.

Reagovat
Panděvova ofina

Rozdal spoustu pěkných a hlavně efektivních pasů a v první pulce skvěle odebíral míče. Neříkám, že bude MOTM, ale čekal jsem z jeho působení laxnější přístup a poslední zápasy má větší chuť hrát...

Reagovat
Largo

Poslední zápasy ano, v italský lize se mi líbí hodně. Dneska i proto vůbec.

Reagovat
Panděvova ofina

No na ofiko stránkách dostal třetí nejlepší hodnocení po Perisicovi a skoro totožný, jako Džeko, kterej kdyby nedal dva góly, tak je na tom dnes nejhůř.

Reagovat
zurix_new

Bude chybět

Reagovat
lnterista

Snad podepise

Reagovat
smazaný uživatel

Ediiiin!

V poločase říkám střídat, myslím nechat ve hře!

Pokud tohle nepoděláme, tak v případě neprohry Realu večer jdeme dál, ne?

Reagovat
Largo

Interu stačí vyhrát a jde dál.

Reagovat
lnterista

Ale Real nesmí prohrat

Reagovat
Largo

Sheriff musí porazit Real, čili Interu bude stačit i remíza těch dvou týmů.

Reagovat
lnterista

Jj máš pravdu...sry

Reagovat
Largo

Takže myslím, že se nemáte čeho bát A snad konečně uděláte trochu díru do světa v LM.

Reagovat
lnterista

Já neverim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele