základní skupiny - skupina F, 6. kolo
09.12.2021 19:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Arnaut Danjuma (© AFP)

Villarreal vyhrál v Bergamu a postoupil do osmifinále Ligy mistrů

"Žlutá ponorka" z Villarrealu nebude v osmifinále Ligy mistrů chybět. Rozhodl o tom přeložený zápas v Bergamu, který španělský celek vyhrál 3:2. Díky své efektivitě vedli Španělé už o tři góly, ale Atalanta se sympaticky nevzdávala a v závěru utkání alespoň zdramatizovala. Hrdinou Villarrealu se stal dvougólový Arnaut Danjuma a pochválit lze i brankáře Rulliho.

Kvůli sněhové nadílce se utkání Ligy mistrů mezi Atalantou a Villarrealem muselo dohrávat až následující den a toho může litovat zejména domácí tým, který to nakonec nezvládl. Atalanta potřebovala k jistotě postupu zvítězit, zatímco Španěly by poslala do osmifinále i remíza.

Trávník v Gewiss Aréně byl dobře připraven a klimatické podmínky byly zcela odlišné těm včerejším.

Atalanta v úvodu zaspala a Villarreal si vytvořil klíčový náskok už ve třetí minutě. Demiral špatně rozehrál, načež následoval rychlý kontr a Arnaut Danjuma překonal brankáře Mussa. Ztraceno pochopitelně nic nebylo a o chvíli později mohla přijít odpověď. Na centr Iličiće si naskočil Tóloi a branku přestřelil, kdežto pokus Freulera vyrazil Rulli. Italský celek měl navrch a odčinit zaváhání z úvodu zápasu mohl i Demiral, který se ve 38. minutě pověsil na rohový kop, Rulli ale skvělým zásahem odvrátil na další roh.

Villarreal byl v prvním poločase neskutečně efektivní a pár minut před odchodem do šaten zvýšil na 2:0. Gómez si šikovně vyměnil balón s Étiennem Capouem, který nekompromisní střelou zavěsil. Atalanta se ještě do závěrečného hvizdu snažila o kontaktní gól, ale to se jí nepodařilo. Italům se nedala upřít snaha, nicméně hosté dobře bránili a pokud si vytvořili šanci, pak jí proměnili.

Gian Pier Gasperini měl o čem přemýšlet, na druhou stranu Villarreal ještě neměl vyhráno. Atalanta je schopná nastřílet za poločas spoustu gólu a chtěla to ukázat i proti "Žluté ponorce". Jenomže stejně jako úvod zápasu nezvládla ani začátek druhého poločasu. V 51. minutě udržel balón Gerard Moreno, přihrávkou našel Arnauta Danjumu, který se otočil s balónem a přesně zakončil - 3:0 pro Villarreal.

Pro Orobici to byl velmi krutý výsledek, ale nezbývalo nic jiného, než se stále pokoušet o vstřelení gólu a nového impulsu. Ruslan Malinovskyj podtrhl smůlu domácích a z volného přímého kopu trefil břevno! Branková konstrukce sehrála svojí roli i v 63. minutě po akci Zapaty a tříbrankový rozdíl zůstával realitou.

Příznivci domácích stále věřili, že se jejich oblíbený klub dostane do hry a zápas minimálně zdramatizuje. Dočkali se dvacet minut před koncem, když se parádní střelou ze střední vzdálenosti prosadil Ruslan Malinovskyj. Bergamo následně ožilo a Villarreal ještě čekaly krušné časy. Tvrdou ránu Tóloie zlikvidoval Rulli a v 80. minutě snížil na rozdíl jediného gólu Duván Zapata. Kolumbijec dostal skvělou kolmici a lehkým obloučkem překonal brankáře hostí.

Atalanta měla na obrat ještě deset minut a nutno podotknout, že se vydala ze všech sil. Zapatovu hlavičku zpacifikoval Rulli a Luis Muriel následně orazítkoval další tyč. Branková konstrukce zachránila Španěly celkem třikrát. Angličtí sudí ještě nastavili pět minut a ani během nich se Atalantě vyrovnat nepodařilo. Italský klub tak nezopakoval postupy do osmifinále z předchozích sezon a zamířil "jen" do Evropské ligy. Villarreal se může těšit na páteční los a zvučného soupeře.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (51)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
T..oo..M

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Forza Calcio!

Reagovat
Čenda

V tom chtějí vážně hrát? Jako, ne ze bych za žáky a vlastně i za áčko nehrál v podobných podmínkách.. ale to nebyla liga mistru, ze jo.

Reagovat
Coutinho10

jako hodne slusny pocasi

https://ibb.co/ZW3Ht7X

Reagovat
Salfovic

Tam šetří na vytápění jak v Teplicích

Reagovat
Čenda

No proto. Odloženo.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem vidět Bayern i tohle. Skvěle

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Dejwa

Snad to Atalanta neposere

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Furia Ceca

Pome Atalanta

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

Atalanta krásně nakročila k tomu to tradičně posrat

Reagovat
10

a Demiral další fatální kiks v rozhodujícím zápase, už jich má na kontě strašidelně hodně...takhle se v létě vrátí do Juve

Reagovat
Phillipinho

Danjuma mu dal dela strasny problemy.

Reagovat
10

jemu dělá problémy hlavně jeho koncentrace

Reagovat
Pipo123

Dosť ma prekvapil kurz na Atalantu, určite sú herne lepší, ale Villarreal má obrovské skúsenosti, možno sa trápia, ale v pohároch takéto zápasy vedia uhrať. Až moc mi prišlo že favorizujú Atalantu

Reagovat
10

taky si myslím, navíc mají Emeryho

Reagovat
Dejwa

To bude tak 4:3

Reagovat
10

Pooooojď

Reagovat
Furia Ceca

De Roon vypadá jak Josef Jungmann

Reagovat
zurix_new

Tak snad Csaplar

Reagovat
Phillipinho

Atalanta zacala dobre ale pak to vzal do svych otezi Parejo. Skvele udrzi balony, uklidni hru, ziska pro Villarreal uzemni prevahu nebo najde nahore Gerarda Morena ci Danjumu. Fotbalovej profesor

Reagovat
Messiáš

Krasa. Moreno klidne mohl spadnout, ale krasne ustal a z uhlu posunul na Danjumu. Hezky se na to kouka

Reagovat
Phillipinho

To duo Moreno - Danjuma je excelentni.

Reagovat
Messiáš

Moreno hodně chyběl, když byl zraněnej. Danjuma se dal taky rychle dohromady. Za mě jeden z nejlepších přestupů vůbec. Čekám konkrétní nabídku z Liverpoolu nebo jinde z Anglie a doufam, že ponorka dostane aspon trojnásobek

Reagovat
10

To je ostuda. Klasická Atalanta, oni prostě nedokážou upravit hru, hrát trochu chytřejší fotbal, na to vždycky dojedou, když o něco jde. Proto pro mě Gasp prostě nejlepší italský trenér není.

Reagovat
smazaný uživatel

Emery si ho dnes slušně maže

Reagovat
Shevchenko

No dvakrát tu skupinu zvládli skvěle, letos to holt nevyšlo no.

Reagovat
fenixLFC

no, nemam pocit ze by tu skupinu aspon raz zvladli tak ze by sa dala oznacit za skvelu. jasne, postup je pre nich nadplan a dokazali casto nemozne, ale oznacit postup po troch prvych prehrach a potom pomaly v poslednom zapase, to by som ako skvele fakt neoznacoval

Reagovat
10

To od nich ale nikdo nic nečekal. Teď už měli udělat ten definitivní krok dopředu a z takový skupiny postoupit, stejně jako měli udělat 2. místo minulou sezonu. Vždyť ty hráči jsou teď na vrcholu, tam jsou všechno hráči kolem 30, nemají žádný mladíky, aby měli na co čekat.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
fRRR

Ještě dva!

Reagovat
fRRR

Ty šance byly ty dva góly

Reagovat
10

Se poseru, takový šance

Reagovat
Dejwa

No tyvole

Reagovat
Messiáš

Krasa , byt teda ten zaver uplne zbytecny nervy. Villarrealu dost doslo, naopak Atalanta najednou zacala hrat svuj nejlepsi fotbal a bylo to znat...

Kazdopadne hezkych 20 mega plus penize za dnesni vyhru do pokladnicky ponorky a postup pres osmifinale uz je spise bonus

Reagovat
fenixLFC

tak remiza by spanielom tiez stacila nie?

Reagovat
Messiáš

Stacila, ale Bergamo melo momenty, kdy mohli dat dva goly v minute. Villarreal neudrzel balon, propadaval a byl u vseho pozdeji. Zase vetsinu zapasu odmakali a proti Zapatovi se dost zajistovali, protoze ten jedinej byl nebezpecnej od zacatku, tak je mozna i logicke, že jim došlo a i koncentrace šla trochu do kytek.

Reagovat
AjaxFans

Super výsledek

Reagovat
Xavi

Pěkně Ponorka.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
DelPiero137

Ze som to nepodal, toto bola 1000% tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Rulli

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele