osmifinále - odvety
10.03.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Messi skóroval, ale zahodil penaltu. A Barcelona v Lize mistrů končí

Byl to v podání barcelonského celku podstatně lepší výkon, než jaký předvedl v domácím utkání. Ani tak to na postup nestačilo. Pařížany poslal do vedení z penalty Mbappé, načež bleskově srovnal Messi. Argentinec ale ještě před pauzou zahodil pokutový kop, ve druhé půli si už domácí postup pohlídali.

Katalánci nechtěli nic ponechat náhodě a hned od úvodního hvizdu se vrhli do útoku. První vážnější možnost se dostavila v deváté minutě. Lionel Messi si vzal na starost volný přímý kop. Míč ležel ze vzdálenosti dvacet tři metrů od branky. Nakonec ho směroval na pravý vingl, ale branku mírně přestřelil.

Paříž působila mnohem pasivněji než v první duelu. V 18. minutě si Jordi Alba vzal na starost vybojovaný rohový kop. Ten nasměroval na penaltu, kde si na míč naskočil Mingueza, který ho směroval k pravé tyči. Jenže nakonec proskákal těsně vedle branky.

Hosté utahovali kohouty čím dál více, první branka zápasu visela ve 24. minutě ve vzduchu. De Jong z pravého křídla prověřil Navase, který míč nataženou rukou poslal do břevna. Poté Dest získal míč, přenesl ho na Dembélého, který sprintoval po levé straně a následně přízemním pasem míč posunul na penaltu, kam si z druhé vlny sbíhal Messi, ale ve skluzu na něj nedosáhl.

Po půlhodině hry se o slovo přihlásili domácí. Kurzawa potáhl míč po levé straně a následně poslal centr, který vypadal spíše jako střela. Marc-André ter Stefen ho ale ze vzduchu sebral a zachránil tak svůj tým. O minutu později se Mauro Icardi hnal do pokutového území. Lenglet běžel za ním a přišlápnul mu patu. Icardi s vyzutou kopačkou dopadl k zemi a situaci přezkoumával videorozhodčí.

Ten PSG přisoudil penaltu, Lenglet odešel se žlutou kartou. Pokutového kopu se při absenci Neymara ujala druhá hvězda francouzského celku Kylian Mbappé, který míč poslal do levé části branky, zatímco Ter Stegen skočil na opačnou stranu. Barceloně se postup definitivně vzdálil na míle daleko.

Mnohem větší postupové naděje by hosté drželi, kdyby měl Ousmane Dembélé přesnější mušku. Poté, co se k němu míč odrazil od jednoho z hostů, se octl před gólmanem Navasem sám. Ale místo toho, aby ho zkusil přehodit, poslal míč po zemi přímo do jeho náruče.

Ve 37. minutě se Barcelona gólu přeci jen dočkala. Lionel Messi si míč připravil a následně vyslal parádní ránu do levé šibenice. Navas neměl absolutně nárok.

Výchozí pozici do druhé půle si Blaugranas mohli významně vylepšit v nastaveném čase. Layvin Kurzawa se snažil odkopnout míč ve vlastním vápně a místo toho nakopl nohu Antoina Griezmanna. Sudí se na celou situaci šel podívat a pokutový kop odpískal i na druhé straně. Lionel Messi vyslal razantní dělovku na branku PSG, ovšem nasměroval ji do brankáře Navase, od kterého se míč ještě odrazil do břevna a následně pryč.

Ve druhé půli byl dlouho klid. Až po hodině hry muselo PSG řešit velký závar před vlastní bránou. Lionel Messi tam dostal přihrávku, kterou ale parádním skokem do skluzu zablokoval Marquinhos. Ten následně v leže blokoval i jakýkoliv další Messiho pokus.

V 70. minutě domácí znovu zachránil kouzelník mezi třemi tyčemi Keylor Navas. Po rohovém kopu, který rozehrál Jordi Alba, se k míči procpal Busquets a okamžitě ho hlavičkoval na bližší tyč. Navas ale tygřím skokem míč opět zlikvidoval.

Závěr zápasu už domácí zvládli zkušeně a Barcelonu do ničeho nepustili. Ta tak bude chybět ve čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé od sezony 2007/08. Poprvé od roku 2005 také diváci neuvidí v této fázi milionářské soutěže ani Lionela Messiho, ani Cristiana Ronalda.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (740)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele