základní skupiny - skupina H, 4. kolo
05.11.2019 21:00 CET
4 : 1
(0:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia po drtivém závěru přehrála Lille a dotáhla se na Chelsea i Ajax

Valencia díky skvělému finiši zdolala Lille a vrátila se do boje o postu do osmifinále. Díky tří bodovému zisku se netopýři dotáhli na Chelsea s Ajaxem, kteří v souběžně divokém zápase remizovali. Naopak hostující dogy zůstávají poslední a mají prachmizernou naději nejen na proniknutí do play off, ale i na jarní pokračování v Evropské lize.

LOSC přitom ve Španělsku dlouho vedl díky zásahu Osimhena z první půle. Po přestávce se však rozstříleli domácí, kteří nejprve srovnali díky penaltě, aby pak v poslední desetiminutovce hned třikrát rozvlnili síť.

Až v deváté minutě se k prvnímu zakončení dostal hostující Yazici, avšak na brankáře Cillessena si nepřišel. Za domácí to jako první zkusil v šestnáctí minutě Čeryšev, ale ani gólman Lille Maignan neměl s dalekonosným pokusem mnoho starostí. Sedm minut poté se zastřeloval též Rémy, ale krátce poté už šel LOSC do vedení. Dogy nedovolily Valencii klidnou rozehrávku a po dobrém presinku šel zničehonic na Cillessena Osimhen, jenž strážce svatyně netopýrů překonal střelou mezi nohy.

Další komplikaci způsobilo domácím střídání Čeryševa kvůli zranění po půlhodině hry. Netopýři se tak o vyrovnání museli snažit bez ruského bohatýra. Jednu z takových snah vykázal ve 37. minutě Lee Kang-in, jeho hlavička však nebyla natolik důrazná, aby Maignana překvapila. Ve střehu musel být i Cillessen jehož ve 42. minutě pořádně prověřil Rémy. V samotném nastavené první půle měl obrovskou šanci Valencie Torres, jenže po přihrávce zleva napálil zblízka pouze Maignana.

Také po změně stran začali domácí velice aktivně. V 52. minutě se však najednou objevil v dobré střelecké pozici hostující André, ke smůle Lille však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Dvě minuty poté mohl dogy do dvoubrankového vedení poslat Yazici, jenže ve slibné pozici našel pouze Cillessenovu náruč. V 64. minutě však přišel pro LOSC smolný moment. Fonte ve vlastním pokutovém území zblokoval centr z pravé strany rukou a Valencia měla k dispozici penaltu. Tu Parejo bezpečně proměnil po panenkovsku - 1:1.

Obrat netopýři dokonali osm minut před koncem. Pomohl jim k tomu nešťastník okamžiku v hostujícím dresu Soumaoro, který si střílenou přihrávku srazil do vlastní brány. Hned dvě minuty poté vstřelila Valencia svou třetí branku v utkání, kdy se z dálky parádně trefil Kondogbia. Skvělý finiš završili domácí v 90 minutě, kdy si Torres naběhl za obranu a přesným zásahem uzavřel skóre na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Acho jo

Valencia CF - pravděpodobná sestava:

Maignan - Pied, Fonte, Gabriel, Bradarič - Soumare, Maia - Ikone, Yazici, Bamba - Osimhen

Lille OSC - pravděpodobná sestava:

Cillessen - Wass, Garay, Gabriel Paulista, Costa - Torres, Kondogbia, Parejo, Čeryšev - Gomez, Rodrigo

Reagovat
Elmas

Máš to prohozený.

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
netopier

Reagovat
smazaný uživatel

Kondogbia wtf

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele