základní skupiny - skupina H, 2. kolo
02.10.2019 21:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Ajax na Mestalle třikrát skóroval a vede skupinu

Suverénně začal skupinovou fázi loňský semifinalista Ajax. Nizozemský klub vyhrál trochu nečekaně ve Valencii na Mestalle vysoko 3:0 a po dvou zápasech mu zaslouženě patří vedoucí příčka. Už v prvním poločase zajistili hostům náskok Ziyech s Promesem, po změně stran pak zvýšil van den Beek.

Šlo o utkání dvou týmů, které v prvních zápasech vyhrály. Ajax si poradil doma s Lille, zatímco Valencia vyloupila Stamford Bridge. Zápas rovněž sliboval ofenzivní podívanou a skutečně tomu tak bylo.

Nerozhodný výsledek trval na Mestalle pouhých osm minut. K očekávání domácích fanoušků se však neprosadili Los Che, nýbrž soupeř a to opravdu krásnou brankou. Hakim Ziyech se kousek za hranicí pokutového území rozhodl pro technický obstřel a trefil to krásně. Jesper Cillessen na střelu pod břevno nedosáhl a Ajax vedl 1:0. Hosté dokázali být na útočné polovině nebezpečnější, ale Valencia přesto mohla vyrovnat. Ve 24. minutě fauloval Álvarez Rodriga a sudí odpískal pokutový kop. Jindy spolehlivý Dani Parejo ale břímě nezvládl a prudkou střelou branku přestřelil. Neproměněná penalta se později ukázala být klíčovým okamžikem celého utkání. Devět minut po Parejově selhání totiž Ajaxu podruhé udeřil. Hosté předvedli před Cillessenem pěknou kombinaci a křídelník Quincy Promes před brankou nikým nehlídán zakončil.

Valencia měla v prvním poločase trochu smůly, ještě před přestávkou orazítkoval tyčku Rodrigo a brankovou konstrukci orazítkoval i na druhé straně aktivní Hakim Ziyech. Domácí se mohli dostat zpátky do zápasu i na začátku druhého poločasu, ale další smůlu si vybral Torres, jehož tečovanou ránu Onana fantasticky vyškrábl. Valencia měla šance a měla velké šance, jenomže Rodrigo hlavičkou znovu rozezvonil tyč. Když se pak v 67. minutě uvolnil Donny van den Beek a přízemní střelou potřetí překonal Cillessena, bylo hotovo. Výsledek mohl být pro Los Che ještě horší, ale Lisandra Martíneze zastavila tyčka. Branková konstrukce zasáhla do utkání hned několikrát. Ajax vyhrál ve Valencii překvapivě vysoko a s plným počtem bodů a celkovým skóre 6:0 vévodí skupině H.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
afc ajax

Tak snáď x 2 ,môj tip 1:2

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
Houfi

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
DidusIneptus

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
Messiáš

Výhra by byla ideálka, každopádně snad neprohra a oba dva týmy později postup

Reagovat
Anacron

Reagovat
AjaxFans

1*2

Reagovat
Raul=Real

Valencia Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
jáá

Paráda, pěkný fotbal. Valencie si určitě zasloužila dát gól, ale hlavně že bereme pohodlně 3 body.

Reagovat
stas87

To sa Valencia zlozila po tej penalte? Sak Ajax mohol dat 4-5 golov v klude uplne.

Reagovat
JakubOcko

Netopyri taky ale.

Reagovat
Messiáš

Minimálně po první půli si Valencia zasloužila vyhrávat, asi takovej zápas to byl. Onana fantastickej, obrana Vale celkem marnost. Bohužel

Reagovat
Visca el barca

Cillesen trochu zaspal při obouch gólech ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele