základní skupiny - skupina G, 3. kolo
23.10.2019 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hrubice Anthonyho Lopese poslala Lyon do kolen, Benfica tak slavila

Dosud Benfica nezískala ani bod, tentokráte ale získala veledůležité tři body a vrátila se do reálných bojů o první dvě postupová místa. Lyon, v Lize mistrů poprvé pod novým trenérem Rudim Garciou, naopak poprvé v milionářské soutěži prohrál a spadl na třetí místo tabulky. Situace ve skupině G je i díky tomuto konečnému výsledku pořádně napjatá.

Domácím úvodní dva duely v milionářské soutěži vůbec nevyšly podle představ. Od Lipska a Zenitu inkasovali dohromady hned pět branek, a ačkoli v nynějším případě rovněž neudrželi čisté konto, svého protivníka gólově přestříleli. Po poločase vedli zásluhou Rafy Silvy, a byť na jeho trefu odpověděl Memphis Depay, v závěru nakonec stačil rozhodnout Pizzi.

Hosté letos neprožívají povedenou sezónu. Nedávno byl za nevalné výkony týmu odvolán kouč Sylvinho, jehož během reprezentační přestávky nahradil pětapadesátiletý Garcia, a po své premiéře během ligové remízy s Dijonem nedovedl svoje mužstvo k toužebnému úspěchu ani v Lisabonu. Ukázalo se, že Les Gones mají stále hodně na čem pracovat.

Vstup do utkání se francouzskému celku nikterak nepovedl. Ve 4. minutě po závaru před pokutovým územím přistrčil Cervi míč do volného prostoru, Rafa Silva vnikl do vápna a odtud zamířil ke vzdálenější tyči podél gólmana Anthonyho Lopese, který mimochodem pro tohle klání převzal nově kapitánskou pásku po stoperovi Jasonovi Denayerovi.

Dlouho se OL nedařilo prosadit směrem dopředu. Jeho soupeř působil vzadu po celé první dějství docela kompaktním dojmem, tedy snad až na minutu třicátou, v níž se do šance propracoval Cornet, nicméně ten z vyložené pozice ve finále neohrozil přímo brankáře Vlachodimose, poněvadž jeho zakončení mu obětavě zablokoval Álex Grimaldo.

Do změny stran mohl ještě pohnout skórem kupředu Seferović, který z halfvoleje z úrovně pokutové značky ozkoušel svou levačku, každopádně zamířil těsně nad břevno Anthonyho Lopese. Druhá půle pak zprvu nenabídla nějaké zásadní nebo klíčové momenty tohoto střetnutí, vše podstatné se vlastně odehrálo až v poslední dvacetiminutovce.

V 64. minutě mohl vyrovnat Olympique zásluhou Corneta, jeho tečovaná střela obráncem Franciscem Ferreirou se však snesla vysokým obloučkem jen do brankové konstrukce. Až o šest minut později se hosté dočkali své odměny. Dubois zprava přetáhl svůj pas až na zadní tyčku, kam si naběhl Depay, a ten z blízkosti snadno překonal Vlachodimose.

V 79. minutě mohl Depay dokonce přetavit vedení na stranu svého mužstva, jenže jeho technický pokus parádně zlikvidoval domácí muž v rukavicích. Poté už ale úřadovala jen Benfica. V 85. minutě ještě Pizzi trefil tyč, o pár chvil později však Portugalec potrestal obrovskou chybu Anthonyho Lopese, jenž mu hodil balón přímo na kopačky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Benfica

za normálnych okolností 4:0, ale bude rád aj za 1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Benfica

inak v preview, (ak sa to tak vôbec dá nazvať ) máte zle nejaké veci

.. Benfica má zranených hráčov iba dvoch.. Conti a Chiquinho.

Almeida a Florentino už sú pripravený dávno, Florentino hral aj v piatok a Rafa je pripravený akurát na dnes.. sú aj v nominácií na zápas..

btw v nominácií nie sú ani Nuno Tavares, ani Fejsa takže aj tá pravdepodobná zostava je totálny bullshit *nominácia bola včera okolo obeda, dávno pred týmto "preview"

Reagovat
Kixi Syhimour

A proč nepíšeš ta preview ty? Teď to nemyslím urážlivě, ale vážně, však Benfice rozumíš + případně i preview pod portugalskou sekci, které tam píše Han (?).

Reagovat
Benfica

Tak ako ak by nevadilo ze je to po slovensky.. fakt ze info mam a vela, kludne by som aspon posunul ak by trebalo, zopar vychytaviek a tak.. ale pozriet si nominacie na zapas je asi zaklad nie?

Reagovat
Thimpu25

Ahoj, milý čtenáři!

Nemáte úplně pravdu, že podívat se na nominaci utkání je "asi základ". Obecně (a to už zde v redakci píšu 10 let) totiž platí, že byť jsou v ní hráči, kteří mohou jednoznačně nastoupit, jsou tam ve finále i ti, kteří jsou například zranění pouze lehce, ale nakonec se stejně nevejdou ani na lavičku náhradníků, případně ti, kteří jsou například těsně před přestupem a klub nechce riskovat jejich zdraví, přesto se do nominace vejdou "co kdyby náhodou"... A těch případů je pochopitelně mnohem více, co se problematiky nominací týče. Jedinou jistotou (tedy na 99,9%) jsou hráči suspendovaní, kteří v nominaci opravdu chybějí.

Potíž je v tom, že co se zranění týče, existuje spousta zdrojů, které uvádějí skoro pokaždé něco jiného. Občas neexistuje takový přehled o klubu, o jakém se přesto snažím získat vždy maximum informací, jelikož mé fotbalové priority a směřování jsou poněkud jinde. A v tomto případě není portugalský fotbal mým vyloženým šálkem čaje. Vzal jsem tentokráte absence z webu, jaký je uveden ve zdroji pod článkem. Pakliže tomu tak nebylo a zdroj byl chybný, velice se omlouvám za toto nedopatření, ke kterému bohužel mnohdy nedochází maximálně jednou za deset let.

Jestli vám vadilo mé "preview", které jste z mně neznámých důvodů hodil do uvozovek (zřejmě kvůli chybnosti absencí vašeho milovaného klubu), nemáme v redakci problém o přijetí šikovných kolegů. Mile rád si od vás v budoucnu nějaké vaše, šikovnější preview přečtu (vůbec nemyšleno sarkasticky ani ironicky).

S pozdravem

autor článku

Reagovat
Han střelil první

klidně bychom pak mohli pokrýt Portugalsko celé

Reagovat
Thimpu25

to bychom rozhodně zde na EF brali

Reagovat
Benfica

ok, tak teraz chápem.. v úvodzovkách preto, lebo tam nesedelo veľa veci pri Benfice, tak nevedel som či to môže sedieť pri OL.. ale s takým vysvetlením chápem, kde došlo k nepresnostiam a vlastne pri takom množstve občas chyba nastane, veď sme ľudia.. ale nemyslel som to nijak ofenzívne, lebo veď čítal som tu kopec dobrých vecí, len toto ma trocha zarazilo, nabudúce budem hľadať lepšiu cestu ako zdeliť, že niečo nesedí..

čo sa týka prípadného môjho "preview" vlastne prečo nie, ešte som to nerobil, ale tak mám rád výzvy

Reagovat
Thimpu25

zcela určitě jsem rád, že naopak máme čtenáře, kteří se zabývají i jinými kluby než těmi, které jsou obecně "populárnější" než Benfica... a jsme jedině rádi (nebo alespoň za mě tomu tak je) za zpětné reakce, neboť tentokráte si na svůj často používaný zdroj ohledně absencí dám obzvláště velký pozor

ozvěte se našemu panu šéfredaktorovi, mile rád vám odpoví, pokud byste chtěl rozšířit naše řady

Reagovat
PJ

Bohužel, po slovensky by to vadilo. Jsme český web a píšeme česky, s jedinou výjimkou, a tou je slovenská liga (a občas pohárové zápasy slovenských týmů)...

Reagovat
Benfica

preto ma až do včera ani nenapadlo, že by som mohol sem niečo písať.. síce česky rozumiem 99% ale napísať niečo to už je iná káva..

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica : Vlachodimos - Tavares, Ferro, Ruben Dias (c), Grimaldo - Fernandes, Florentino, Gabriel - Rafa Silva, Seferovic, Cervi.

Lyon : Lopes (c) - Dubois, Marcelo, Denayer, Koné - Terrier, Tousart, Aouar, Cornet - Depay, Dembélé.

Reagovat
Benfica

tak z tejto 11 mi zasa spadla sánka, ale ide to k lepšiemu Lage kráľ prekvapení

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ma Benficu nasledovanou, jak se podle Vas jevi, a kdo z nich ma nejvetsi predpoklady. Zaroven kdo podle Vas vyleti. Z te petky, Tavares, Ferro, Dias je uz hot. Gedson, Fiorentino, Jota?

Reagovat
Benfica

Nuno Tavares mal parádny začiatok, ale je ľavý obranca tam zatiaľ Grimaldo istota

Tomás Tavares ten hrá posledný čas docela pravidelne, ale netrúfam si povedať, že ako až ďaleko vystrelí túto sezónu

Ferro jeho kvalita rastie rýchlo, ale nie je okolo neho hype ako okolo Diasa

Dias ten už stálica, čím dlhšie ostane tým radšej budem, ale sen prezidenta, že sa z neho stane nový Luisão sa asi nesplní, teraz ma klausulu na 66 miliónov, ale v dohľadnej dobe by mal dostať novú zmluvu (mimochodom leto myslím 2018 prezident Lyonu povedal, že už s ním bol dohodnutý všetko, ale prezident SLB povedal, že ho nepredá a na výkupku OL nemal zdroje)

Gedson ten bol najviac hot začiatkom minulej sezóny potom čo prišiel Lage už ho toľko nevyužíval, začiatkom tejto sezóny sa liečil zo zranenia z MS-U20 a bol mimo dosť dlho, vlastne hrá možno mesiac, tak asi by nejaké súdy trebalo počkať

Florentino - podľa mňa z týchto najlepší, čo bol zranený 6 týždňov tak sám som bol prekvapený aký veľký ma vplyv ten chlapec, btw klausula 120 miliónov za menej pravdepodobne nepôjde a nieje jeho agentom Mendes zatiaľ tak asi ešte nejaký čas ostane

No a Jota.. úprimne čakal som túto sezónu od neho viac, ale zatiaľ dostal možnosť vlastne iba ako druhý útočník, ale on je skôr ľavé krídlo, tak možno ak dostane priestor tam tak vyletí ešte, ale zatiaľ je z nich najmenej hot

Reagovat
Bayernista18
Reagovat
Benfica

ako nemôžem si pomôcť, ale ani ten hráč ktorému tu loptu hádzal v tom nie je nevinne, trocha zaspal, ale vyzerá to od Lopesa hrozivo to jo..

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak zaspal...házet míč do středu hřiště, když si mimo klec je kravina...hod na beka a nebo někam za půlku by smysl dával, ale tohle jde bohužel na dres Lopesovi.

Reagovat
Benfica

na pol súhlasím na pol nie, ale to je jedno, tak či tak bol to gól zadarmo..

Reagovat
Bayernista18

I kdyby šel hráč Lyonu proti míči, tak z toho bude v nejlepšim případě osobní souboj ve středu hřiště v nebezpečný vzdálenosti od branky. Možná by to neskončilo gólem, ale i tak by to byla od gólmana blbost.

Reagovat
Benfica

jasné Lopes spravil hrozivú blbosť, ale ak jeho spoluhráč zareagoval tak ako Pizzi tak by z toho gól nebol.. to celý čas píšem

Reagovat
Bayernista18

Ale bejt tim hráčem Lyonu, tak se zachovám stejně, protože bych vůbec nečekal, že míč poletí na mě.

Reagovat
Benfica

ale už keď na to zareagoval Pizzi.. druhé ale, ja asi tiež, no nemal by som čisté svedomie, lebo vedel by som, že som parťáka ešte mohol zachrániť.. to viem, lebo veď si občas zahrám..

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Seydou Doumbia

Jak píšeš, je to jedno. O víkendu o té hrubce v Lyonu nic nebude vědět, protože se bude řešit další porážka nebo remíza v lize s nějakou vesnici. Lyon je v neskutečné krizi a Lopes, který ve většině zápasů zachranuje Lyonu prdel a udělá zhruba 2-3 podobné kiksy za sezonu rozhodně nemůže být terčem kritiky. Skupina to bude zajímavá, ale pořád věřím v postup Lipska a Lyonu.

Reagovat
Benfica

zaujímavé to teda bude.. ja verím, že postúpime my, vždy verím, ale jeden zápas skupinu nespraví.. nech to hlavne bude aspoň dobrý futbal, na zápas v Lyone sa dosť teším, lebo málo kedy hrá Benfica na krajšom štadióne..

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
FC Porto FC

Konečně Benfica 3 body, i kdyz ale jak :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele