UEFA - Liga mistrů 2019/2020

23.10.2019 21:00 CET

SL Benfica (POR)   -   Olympique Lyon (FRA)

2 : 1 (1:0)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.60 - 3.23

Benfica musí zabrat, pod novým velením se jí postaví Lyon

Benfica zatím působí v Lize mistrů dosti malátným dojmem, nachází se bez jediného získaného bodu na posledním místě tabulky, a pakliže chce ještě reálně usilovat o postup do osmifinále, měla by proti Lyonu konečně uspět. Ten prakticky od začátku sezóny prochází velkou dlouhodobou krizí, paradoxně se mu ale zatím v milionářské soutěži dařilo.

Hosté si aktuálně musejí zvykat na jednu zásadní změnu. Mají totiž nového trenéra. Napříč všemi soutěžemi před reprezentační přestávkou v devíti případech zvítězili jen jednou, padli s Montpellierem, PSG, Nantes i se St. Étienne, a Jean-Michel Aulas, prezident Lyonu, se tak rozhodl, že dál se na věc musí jinak. A kouče Sylvinha odvolal z jeho funkce.

Povolal pak do zbraně Rudiho Garciu, jenž ještě nedávno vedl Marseille. Jenže tomu premiéra na lavičce Les Gones nevyšla úplně ideálně, jeho výběr doma minulou sobotu pouze remizoval s Dijonem. "Ligue 1 a Liga mistrů jsou dvě odlišné soutěže. Liga mistrů přinese do kabiny určitě svěží vítr. Tým je na tom dobře," ujišťoval lyonský lodivod.

Byla to poměrně hezká lyonská vize. Spojení sportovního ředitele Juninha, dlouholetého bývalého hráče francouzského velkoklubu, a jeho krajana Sylvinha, se zdálo být dobrým příslibem do budoucna. OL přitom v prvních dvou ligových kolech sestřelil Monaco i Angers, vše klapalo na samotném startu parádně. Jenže pak na řadu přišlo mizerné období.

Špatné výsledky si zkrátka zřejmě logicky vynutily čerstvou krev na trenérském postu. "Lyon je skvělý klub, dobře organizovaný," uváděl Garcia. "Změnili jsme náš systém na hřišti. Potřebuju teď poznat co nejdříve své vůdce. Kapitánem bude v Lisabonu brankář Anthony Lopes," prozradil skutečnost, že pásku si nenasadí dosavadní lídr Jason Denayer.

Alespoň Olympique může mít radost z faktu, že na marodce má, na rozdíl od svého soupeře, pouze Léa Duboise, jehož trápí menší zdravotné potíže a jehož start v Portugalsku ve finále není zcela vyloučený. To Benfica se nebude moci spolehnout na pětici zraněných hráčů. Mimo hru jsou André Almeida, Florentino, Rafa Silva, Chiquinho a Germán Conti.

Zatímco Lyon na úvod skupinové fáze Ligy mistrů plichtil se Zenitem a následně, trochu překvapivě, uspěl naplno na půdě favorizovanějšího Lipska, Benfice se úvodní dva zápasy vůbec nepodařily. Padla jak před vlastními fanoušky se svým německým sokem, tak naposledy v Petrohradu. A má tedy na evropské scéně rozhodně co dohánět.

Zisk tří bodů je prostě pro domácí nynějším jednoznačným a prvořadým cílem. "Tlak v Lize mistrů je pořád konstantní. Neexistuje v ní žádný zápas, v němž bychom nemuseli chtít vyhrát. Víme, že nás čeká velmi důležité střetnutí," říkal kouč Bruno Lage. "Předpokládám, že to bude hodně soutěživý duel. Oba týmy se budou snažit zvítězit."

As Águias neměli s generálkou pro klání s Lyonem větší problémy, v rámci Taca de Portugal skolili snadno venku druholigovou Covu Piedade. "Bez ohledu na to, jak se náš soupeř prezentuje ve francouzské lize, vstupoval do této skupiny jako jeden z favoritů. To je čistá pravda. Žádné mužstvo není po celou sezónu dokonalé," připomínal Bruno Lage.
SL Benfica - pravděpodobná sestava:
Vlachodimos – Nuno Tavares, Rúben Dias, Francisco Ferreira, Álex Grimaldo – Pizzi, Fejsa, Taarabt, Cervi – Seferovič, Raúl de Tomás
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes – Tete, Marcelo, Denayer, Fernando Marcal – Aouar, Tousart, Thiago Mendes – Cornet, Dembélé, Depay
Tip EuroFotbal.cz: 02
Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com
Počet zobrazení: 1569
Vzájemné zápasy
20.10.2010Liga mistrůSk B
Olympique Lyon - SL Benfica
2:0
02.11.2010Liga mistrůSk B
SL Benfica - Olympique Lyon
4:3
20.10.2010Sk B
Olympique Lyon - SL Benfica
2:0
02.11.2010Sk B
SL Benfica - Olympique Lyon
4:3
SL Benfica - poslední zápasy
17.08.2019Primeira Liga 2. kolo
Belenenses - SL Benfica
0:2
24.08.2019Primeira Liga 3. kolo
SL Benfica - FC Porto
0:2
01.09.2019Primeira Liga 4. kolo
SC Braga - SL Benfica
0:4
14.09.2019Primeira Liga 5. kolo
SL Benfica - G. Vicente
2:0
17.09.2019Liga mistrůSk G
SL Benfica - RB Lipsko
1:2
21.09.2019Primeira Liga 6. kolo
Moreirense - SL Benfica
1:2
25.09.2019Taça da Liga3.k Sk B
SL Benfica - Vitória SC
0:0
28.09.2019Primeira Liga 7. kolo
SL Benfica - Vitória FC
1:0
02.10.2019Liga mistrůSk G
Zenit - SL Benfica
3:1
18.10.2019Taça de Portugal3.k
Cova Piedade - SL Benfica
0:4
21.08.20184.př 1.z
SL Benfica - PAOK Soluň
1:1
29.08.20184.př 2.z
PAOK Soluň - SL Benfica
1:4
19.09.2018Sk E
SL Benfica - Bayern Mnichov
0:2
02.10.2018Sk E
AEK Atény - SL Benfica
2:3
23.10.2018Sk E
AFC Ajax - SL Benfica
1:0
07.11.2018Sk E
SL Benfica - AFC Ajax
1:1
27.11.2018Sk E
Bayern Mnichov - SL Benfica
5:1
12.12.2018Sk E
SL Benfica - AEK Atény
1:0
17.09.2019Sk G
SL Benfica - RB Lipsko
1:2
02.10.2019Sk G
Zenit Petrohrad - SL Benfica
3:1
Olympique Lyon - poslední zápasy
27.08.2019Ligue 1 3. kolo
Montpellier - Lyon
1:0
31.08.2019Ligue 1 4. kolo
Olympique Lyon - Bordeaux
1:1
13.09.2019Ligue 1 5. kolo
Amiens SC - Lyon
2:2
17.09.2019Liga mistrůSk G
Olympique Lyon - Zenit
1:1
22.09.2019Ligue 1 6. kolo
Olympique Lyon - Paris SG
0:1
25.09.2019Ligue 1 7. kolo
Stade Brestois - Lyon
2:2
28.09.2019Ligue 1 8. kolo
Lyon - FC Nantes
0:1
02.10.2019Liga mistrůSk G
RB Lipsko - Lyon
0:2
06.10.2019Ligue 1 9. kolo
St-Étienne - Lyon
1:0
19.10.2019Ligue 1 10. kolo
Lyon - Dijon FCO
0:0
19.09.2018Sk F
Manchester City - Olympique Lyon
1:2
02.10.2018Sk F
Olympique Lyon - Šachtar Doněck
2:2
23.10.2018Sk F
TSG Hoffenheim - Olympique Lyon
3:3
07.11.2018Sk F
Olympique Lyon - TSG Hoffenheim
2:2
27.11.2018Sk F
Olympique Lyon - Manchester City
2:2
12.12.2018Sk F
Šachtar Doněck - Olympique Lyon
1:1
19.02.2019OF 1.z
Olympique Lyon - FC Barcelona
0:0
13.03.2019OF 2.z
FC Barcelona - Olympique Lyon
5:1
17.09.2019Sk G
Olympique Lyon - Zenit Petrohrad
1:1
02.10.2019Sk G
RB Lipsko - Olympique Lyon
0:2
Liga mistrů - tabulky
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko (GER)32014:46
2.Olympique Lyon (FRA)21103:14
3.Zenit Petrohrad (RUS)31115:44
4.SL Benfica (POR)20022:50
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)11003:13
2.RB Lipsko (GER)21012:33
3.Olympique Lyon (FRA)10101:11
4.SL Benfica (POR)10011:20
 TýmZVRPSB
1.Olympique Lyon (FRA)11002:03
2.RB Lipsko (GER)11002:13
3.Zenit Petrohrad (RUS)20112:31
4.SL Benfica (POR)10011:30
Komentáře (37 / 0 nových)
Bizon
18.10.2019 14:06
#
2:1
Pharrell
23.10.2019 23:06
#
EverlastD
18.10.2019 16:01
#
0:2
Rosomák
19.10.2019 16:07
#
1:0
Benfica
21.10.2019 01:10
#
za normálnych okolností 4:0, ale bude rád aj za 1:0
Elmas
21.10.2019 15:00
#
2:1
Pharrell
23.10.2019 23:06
#
Bizon
24.10.2019 00:32
#
John Obi Mikel
21.10.2019 17:24
#
1:2
Pharrell
21.10.2019 19:33
#
0:2
Benfica
23.10.2019 16:05
#
inak v preview, (ak sa to tak vôbec dá nazvať ) máte zle nejaké veci
.. Benfica má zranených hráčov iba dvoch.. Conti a Chiquinho.
Almeida a Florentino už sú pripravený dávno, Florentino hral aj v piatok a Rafa je pripravený akurát na dnes.. sú aj v nominácií na zápas..

btw v nominácií nie sú ani Nuno Tavares, ani Fejsa takže aj tá pravdepodobná zostava je totálny bullshit *nominácia bola včera okolo obeda, dávno pred týmto "preview"
Kixi Syhimour
23.10.2019 21:58
#
A proč nepíšeš ta preview ty? Teď to nemyslím urážlivě, ale vážně, však Benfice rozumíš + případně i preview pod portugalskou sekci, které tam píše Han (?).
Benfica
23.10.2019 22:09
#
Tak ako ak by nevadilo ze je to po slovensky.. fakt ze info mam a vela, kludne by som aspon posunul ak by trebalo, zopar vychytaviek a tak.. ale pozriet si nominacie na zapas je asi zaklad nie?
Thimpu25
24.10.2019 00:07
#
Ahoj, milý čtenáři!

Nemáte úplně pravdu, že podívat se na nominaci utkání je "asi základ". Obecně (a to už zde v redakci píšu 10 let) totiž platí, že byť jsou v ní hráči, kteří mohou jednoznačně nastoupit, jsou tam ve finále i ti, kteří jsou například zranění pouze lehce, ale nakonec se stejně nevejdou ani na lavičku náhradníků, případně ti, kteří jsou například těsně před přestupem a klub nechce riskovat jejich zdraví, přesto se do nominace vejdou "co kdyby náhodou"... A těch případů je pochopitelně mnohem více, co se problematiky nominací týče. Jedinou jistotou (tedy na 99,9%) jsou hráči suspendovaní, kteří v nominaci opravdu chybějí.

Potíž je v tom, že co se zranění týče, existuje spousta zdrojů, které uvádějí skoro pokaždé něco jiného. Občas neexistuje takový přehled o klubu, o jakém se přesto snažím získat vždy maximum informací, jelikož mé fotbalové priority a směřování jsou poněkud jinde. A v tomto případě není portugalský fotbal mým vyloženým šálkem čaje. Vzal jsem tentokráte absence z webu, jaký je uveden ve zdroji pod článkem. Pakliže tomu tak nebylo a zdroj byl chybný, velice se omlouvám za toto nedopatření, ke kterému bohužel mnohdy nedochází maximálně jednou za deset let.

Jestli vám vadilo mé "preview", které jste z mně neznámých důvodů hodil do uvozovek (zřejmě kvůli chybnosti absencí vašeho milovaného klubu), nemáme v redakci problém o přijetí šikovných kolegů. Mile rád si od vás v budoucnu nějaké vaše, šikovnější preview přečtu (vůbec nemyšleno sarkasticky ani ironicky).

S pozdravem
autor článku
Han střelil první
24.10.2019 00:37
#
klidně bychom pak mohli pokrýt Portugalsko celé
Thimpu25
24.10.2019 00:51
#
to bychom rozhodně zde na EF brali
Benfica
24.10.2019 00:47
#
ok, tak teraz chápem.. v úvodzovkách preto, lebo tam nesedelo veľa veci pri Benfice, tak nevedel som či to môže sedieť pri OL.. ale s takým vysvetlením chápem, kde došlo k nepresnostiam a vlastne pri takom množstve občas chyba nastane, veď sme ľudia.. ale nemyslel som to nijak ofenzívne, lebo veď čítal som tu kopec dobrých vecí, len toto ma trocha zarazilo, nabudúce budem hľadať lepšiu cestu ako zdeliť, že niečo nesedí..

čo sa týka prípadného môjho "preview" vlastne prečo nie, ešte som to nerobil, ale tak mám rád výzvy
Thimpu25
24.10.2019 00:53
#
zcela určitě jsem rád, že naopak máme čtenáře, kteří se zabývají i jinými kluby než těmi, které jsou obecně "populárnější" než Benfica... a jsme jedině rádi (nebo alespoň za mě tomu tak je) za zpětné reakce, neboť tentokráte si na svůj často používaný zdroj ohledně absencí dám obzvláště velký pozor

ozvěte se našemu panu šéfredaktorovi, mile rád vám odpoví, pokud byste chtěl rozšířit naše řady
PJ
24.10.2019 09:01
#
Bohužel, po slovensky by to vadilo. Jsme český web a píšeme česky, s jedinou výjimkou, a tou je slovenská liga (a občas pohárové zápasy slovenských týmů)...
Benfica
24.10.2019 21:28
#
preto ma až do včera ani nenapadlo, že by som mohol sem niečo písať.. síce česky rozumiem 99% ale napísať niečo to už je iná káva..
LesGones
23.10.2019 20:01
#
Benfica : Vlachodimos - Tavares, Ferro, Ruben Dias (c), Grimaldo - Fernandes, Florentino, Gabriel - Rafa Silva, Seferovic, Cervi.

Lyon : Lopes (c) - Dubois, Marcelo, Denayer, Koné - Terrier, Tousart, Aouar, Cornet - Depay, Dembélé.
Benfica
23.10.2019 20:31
#
tak z tejto 11 mi zasa spadla sánka, ale ide to k lepšiemu Lage kráľ prekvapení
Dandis009
23.10.2019 22:28
#
Kdo ma Benficu nasledovanou, jak se podle Vas jevi, a kdo z nich ma nejvetsi predpoklady. Zaroven kdo podle Vas vyleti. Z te petky, Tavares, Ferro, Dias je uz hot. Gedson, Fiorentino, Jota?
Benfica
23.10.2019 23:14
#
Nuno Tavares mal parádny začiatok, ale je ľavý obranca tam zatiaľ Grimaldo istota
Tomás Tavares ten hrá posledný čas docela pravidelne, ale netrúfam si povedať, že ako až ďaleko vystrelí túto sezónu
Ferro jeho kvalita rastie rýchlo, ale nie je okolo neho hype ako okolo Diasa
Dias ten už stálica, čím dlhšie ostane tým radšej budem, ale sen prezidenta, že sa z neho stane nový Luisão sa asi nesplní, teraz ma klausulu na 66 miliónov, ale v dohľadnej dobe by mal dostať novú zmluvu (mimochodom leto myslím 2018 prezident Lyonu povedal, že už s ním bol dohodnutý všetko, ale prezident SLB povedal, že ho nepredá a na výkupku OL nemal zdroje)
Gedson ten bol najviac hot začiatkom minulej sezóny potom čo prišiel Lage už ho toľko nevyužíval, začiatkom tejto sezóny sa liečil zo zranenia z MS-U20 a bol mimo dosť dlho, vlastne hrá možno mesiac, tak asi by nejaké súdy trebalo počkať
Florentino - podľa mňa z týchto najlepší, čo bol zranený 6 týždňov tak sám som bol prekvapený aký veľký ma vplyv ten chlapec, btw klausula 120 miliónov za menej pravdepodobne nepôjde a nieje jeho agentom Mendes zatiaľ tak asi ešte nejaký čas ostane
No a Jota.. úprimne čakal som túto sezónu od neho viac, ale zatiaľ dostal možnosť vlastne iba ako druhý útočník, ale on je skôr ľavé krídlo, tak možno ak dostane priestor tam tak vyletí ešte, ale zatiaľ je z nich najmenej hot
Bayernista18
23.10.2019 23:10
#
Benfica
23.10.2019 23:16
#
ako nemôžem si pomôcť, ale ani ten hráč ktorému tu loptu hádzal v tom nie je nevinne, trocha zaspal, ale vyzerá to od Lopesa hrozivo to jo..
Seydou Doumbia
23.10.2019 23:22
#
Tak zaspal...házet míč do středu hřiště, když si mimo klec je kravina...hod na beka a nebo někam za půlku by smysl dával, ale tohle jde bohužel na dres Lopesovi.
Benfica
23.10.2019 23:50
#
na pol súhlasím na pol nie, ale to je jedno, tak či tak bol to gól zadarmo..
Bayernista18
24.10.2019 00:05
#
I kdyby šel hráč Lyonu proti míči, tak z toho bude v nejlepšim případě osobní souboj ve středu hřiště v nebezpečný vzdálenosti od branky. Možná by to neskončilo gólem, ale i tak by to byla od gólmana blbost.
Benfica
24.10.2019 00:34
#
jasné Lopes spravil hrozivú blbosť, ale ak jeho spoluhráč zareagoval tak ako Pizzi tak by z toho gól nebol.. to celý čas píšem
Bayernista18
24.10.2019 10:07
#
Ale bejt tim hráčem Lyonu, tak se zachovám stejně, protože bych vůbec nečekal, že míč poletí na mě.
Benfica
24.10.2019 21:32
#
ale už keď na to zareagoval Pizzi.. druhé ale, ja asi tiež, no nemal by som čisté svedomie, lebo vedel by som, že som parťáka ešte mohol zachrániť.. to viem, lebo veď si občas zahrám..
Han střelil první
24.10.2019 00:37
#
Seydou Doumbia
24.10.2019 23:21
#
Jak píšeš, je to jedno. O víkendu o té hrubce v Lyonu nic nebude vědět, protože se bude řešit další porážka nebo remíza v lize s nějakou vesnici. Lyon je v neskutečné krizi a Lopes, který ve většině zápasů zachranuje Lyonu prdel a udělá zhruba 2-3 podobné kiksy za sezonu rozhodně nemůže být terčem kritiky. Skupina to bude zajímavá, ale pořád věřím v postup Lipska a Lyonu.
Benfica
24.10.2019 23:36
#


zaujímavé to teda bude.. ja verím, že postúpime my, vždy verím, ale jeden zápas skupinu nespraví.. nech to hlavne bude aspoň dobrý futbal, na zápas v Lyone sa dosť teším, lebo málo kedy hrá Benfica na krajšom štadióne..
Seydou Doumbia
25.10.2019 00:16
#
FC Porto FC
24.10.2019 10:30
#
Konečně Benfica 3 body, i kdyz ale jak :D
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto zápasu, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.
24.06. Agüero jde zítra na operaci
Sergio Agüero si poranil koleno, aktuálně za sebou má vyšetření u specialisty a zítra se podrobí operaci, potvrdil to manažer Manchesteru City Pep Guardiola. Argentinský útočník přijde o zbytek sezony anglické ligy, otázkou pak je, zda se stihne dát dohromady pro zbývající část Ligy mistrů. (dailymail.co.uk)
21.06. PSG dohraje sezónu bez Meuniera a Cavaniho
Thomas Meunier a Edinson Cavani nebudou k dispozici Paris Saint-Germain pro dohrávání přerušeného ročníku Ligy mistrů. Belgickému obránci a historicky nejlepšímu kanonýrovi pařížského velkoklubu po sezóně vyprší kontrakty a na jejich krátkodobém prodloužení se nedohodli. (lequipe.fr)
21.06. Sergio Rico zůstane v PSG do srpna
Paris Saint Germain vyjednal se španělskou Sevillou prodloužení hostování brankáře Sergia Rica. Ten v Paříži zůstane až do srpna, kdy bude dohrána sezona Ligy mistrů. (getfootballnewsfrance.com)
21.06. PSG v Lize mistrů bez Cavaniho i Meuniera?
Paris Saint Germain možná nebude moct v závěrečných bojích Ligy mistrů využít služeb útočníka Edinsona Cavaniho a obránce Thomase Meuniera. Oběma končí 30. června v klubu smlouva a plánují odejít. Podle RMC Sport se s klubem nedohodli ani na krátkodobém prodloužení kontrakt do konce posunuté sezony kvůli pandemii koronaviru. (rmcsport.bfmtv.com)
17.06. UEFA rozhodne o termínu a formátu LM
Výkonný výbor UEFA na dvoudenním zasedání rozhodne o termínovém kalendáři a formátu evropských pohárových soutěží, které v březnu přerušila pandemie koronaviru. Zabývat se bude také mistrovstvím Evropy odloženým z letoška na příští rok včetně možného snížení počtu hostitelských měst a programem Ligy národů. Liga mistrů by se podle zdrojů z UEFA měla dohrát v srpnu na jedenáctidenním turnaji osmi týmů v Lisabonu. Celá vyřazovací fáze se má hrát pouze na jeden zápas oproti tradičním dvěma. Finále má být na programu 23. srpna. Účast mezi nejlepší osmičkou LM už si v březnu zajistily Paris St. Germain, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid a Lipsko. Z osmifinále zbývá odehrát odvetné duely Manchester City - Real Madrid, Juventus Turín - Lyon, Bayern Mnichov - Chelsea a Barcelona - Neapol. (ČTK)
16.06. Werner prý nebude hrát za Lipsko Ligu mistrů
Německý útočník Timo Werner podle Sky Sports nebude hrát za Lipsko v srpnu Ligu mistrů. Werner podle médií v létě přestoupí z německého klubu do anglické Chelsea a k novému zaměstnavateli by se měl přesunout už v polovině července, aby měl dostatečné volno před startem nového ligového ročníku. Liga mistrů se pravděpodobně bude v srpnu dohrávat formou závěrečného turnaje pro osm nejlepších týmů v portugalském Lisabonu. (skysports.com)
09.06. Tousart nepomůže Lyonu proti Juventusu
Záložník Lucas Tousart nebude k dispozici Lyonu pro dohrání letošního ročníku Ligy mistrů. Francouzský fotbalista, který v prvním osmifinále proti Juventusu vstřelil jedinou branku zápasu, se dohodl s předstihem na přestupu do Herthy Berlín, kam má odejít 1. července. Německý klub plánuje, že si jej přesně podle dohody stáhne. Liga mistrů, včetně odvety Juventusu s Lyonem, se však má dohrávat kvůli pauze způsobené koronavirem dohrávat až v srpnu. (football-italia.net)
08.06. Depay bude k dispozici Lyonu
Olympique Lyon může využít v letní dohrávce Ligy mistrů ofenzivní oporu Memphise Depaye. Šestadvacetiletý nizozemský útočník během koronavirové pauzy doléčil operované koleno a tento týden by se měl vrátit k tréninku. Bývalý hráč PSV Eindhoven a Manchesteru United si v prosinci přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleně a měl zmeškat celou jarní část sezony. Francouzská liga byla kvůli opatřením proti šíření koronaviru v zemi na konci dubna předčasně ukončena, nicméně Lyon ještě čeká dohrávka přerušené Ligy mistrů. Olympique hraje v osmifinále s Juventusem a v prvním zápase zvítězil 1:0. (ČTK)
08.06. Arbitráž projedná odvolání Manchesteru City
Sportovní arbitrážní soud dnes začne projednávat odvolání anglického fotbalového mistra Manchesteru City proti vyloučení z evropských fotbalových pohárů na dva roky. CAS bude jednat na neznámém místě a tajná je i totožnost tří členů tribunálu, kteří budou posuzovat provinění bohatého klubu proti pravidlům finanční fair play. V sázce je hodně. Manchesteru City hrozí, že když bude dvouletý trest potvrzen, přijde o stamiliony a možná i o některé hvězdy, které se nebudou chtít smířit s neúčastí v pohárech. Opačný výsledek odvolacího řízení by podkopal snahu UEFA o ekonomickou stabilitu klubů. Manchester City dostal trest v únoru, kromě zákazu startů v pohárech má zaplatit pokutu 30 milionů eur. (ČTK)
29.05. Finále LM by se mohlo hrát v Lisabonu
Istanbul by mohl přijít o finálový zápas Ligy mistrů. Podle posledních zpráv UEFA zvažuje, že by vzhledem k pandemii koronaviru uspořádala finále v Lisabonu. Pokud by se tak stalo, dostal by pravděpodobně Istanbul přidělené finále nadcházejícího ročníku nejprestižnější evropské klubové soutěže. (lequipe.fr)
Další expres zprávy
Poslední zápasy
10.03.
RB Lipsko - Tottenham Hotspur
3:0
10.03.
Valencia CF - Atalanta Bergamo
3:4
11.03.
Paris SG - Borussia Dortmund
2:0
11.03.
Liverpool FC - Atlético Madrid
2:3e
Všechny zápasy
Následující zápasy
07.08.?
Manchester City - Real Madrid
info
07.08.?
Bayern Mnichov - Chelsea FC
info
07.08.?
Juventus FC - Olympique Lyon
info
07.08.?
FC Barcelona - SSC Neapol
info
Všechny zápasy
Anketa
Kdo postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Hlasovat