osmifinále - 1. zápasy
26.02.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Citizens na Bernabéu otočili a čtvrtfinále mají na dosah

Fotbalisté Realu Madrid ještě patnáct minut před koncem zásluhou Iscovy trefy vedli a drželi solidní pozici do odvety, nakonec ale mají k postupu výrazně blíže Citizens. Během deseti minut se totiž prosadili Jesus a z penalty De Bruyne, kapitán domácích Ramos navíc po červené kartě musel do sprch.

Nečekanou sestavu zvolil pro toto utkání Pep Guardiola. Že mimo hru zůstane čerstvě uzdravený Sterling, to se předpovídat dalo, avšak na lavičce s ním seděli i Agüero a Fernandinho. Stoperskou dvojici utvořil s Laportem Otamendi, v útočném triu nastoupili Mahrez, Jesus a Bernardo Silva.

V sestavě Madridu se neobjevil Toni Kroos, v záloze dostali přednost Casemiro, Modrić a Valverde. Před nimi operovali Isco, Benzema a Vinícius, stabilní stoperskou dvojici doplnili na krajích Carvajal a Mendy.

V úvodu se jako aktivnější tým jevili hosté, avšak hra byla velmi opatrná a na větší šance se čekalo. Ta první přišla až po dvaceti minutách, kdy si na hranici ofsajdu naběhl Jesus na De Bruyneho přihrávku, zasekl a zpoza malého vápna zakončil. Bohužel pro něj jen přímo do míst, kde stál připravený Courtois.

Ještě větší příležitost si připravil Bílý balet, a sice po půl hodině. Centr z levé strany se snesl přesně na hlavu Karima Benzemy, jehož pokus na brankové čáře zlikvidoval skvělý Ederson. Gól na kopačkách měl dorážející Vinícius, jenže balón se mu připletl mezi nohy. Záhy vyvstala komplikace pro Pepa Guardiola, který musel ze hřiště stáhnout zraněného Laporteho a vyslat do boje Fernandinha.

Obrovský závar před Courtoisovou brankou přišel těsně před hvizdem signalizujícím konec první půle. De Bruyneho rohový kop belgický brankář podcenil a míč propadl k Jesusovi. Jeho tečovanou střelu na poslední chvíli zastavil pohotový Casemiro. Vstup do druhého poločasu se opět výrazně lépe povedl bledě modrým, Mahrezovu střelu však Courtois zneškodnil.

Poměrně překvapivě tak do vedení šli po hodině hry domácí. Španělské duo Otamendi, Rodri nezvládlo rozehrávku a darovalo míč Viníciusovi. Ten s míčem upaloval směrem k soupeřě bráně, natáhl na sebe dva obránce a předal míč Iscovi, jenž zcela nehlídaný ranou na zadní tyč skóroval. To jako by madridské hráče polilo živou vodou a v následujících minutách hosty zatlačili.

Citizens se ale postupně osmělovali a zlomový okamžik zápasu nastal v osmasedmdesáté minutě. De Bruyne se u brankové čáry bravurně vypořádal s přesilou a z otočky poslal centr do vápna. V hlavičkovém souboji sice měl mít Ramos papírově navrch nad Gabrielem Jesusem, jenže pravděpodobně spoléhal na faul v podání brazilského kanonýra a ten tak hlavou srovnal stav utkání.

Další pohroma pro domácí přišla zanedlouho. Carvajal v rohu pokutového území nesmyslně poslal k zemi střídajícího Sterlinga a sudí bez váhání nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Kevin De Bruyne a s přehledem zakončil na druhou stranu, než skákal Courtois.

Královský klub ještě stihl další malér, když po kontaktu Ramose s unikajícím Jesusem ukázal rozhodčí domácímu kapitánovi červenou kartu. Ten tak svému týmu nepomůže v odvetě, která se bude hrát za necelé tři týdny na Etihadu. Real v ní musí alespoň dvakrát skórovat.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1107)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele