základní skupiny - skupina G, 2. kolo
02.10.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lyon dokonale vyloupil lipskou arénu

Lyon v prvním vzájemném souboji překvapil favorizované Lipsko a po tristních individuálních chybách domácí obrany odváží do Francie všechny tři body po výhře 2:0. Vítězství zařídili Memphis Depay a Martin Terrier. Olympique si tak alespoň částečně napravil chuť po ligové porážce s Nantes.

Domácí začali poměrně zostra a už v sedmé minutě měl obrovskou příležitost Timo Werner. Ten však z malého vápna nasměroval přihrávku Klostermanna pouze vedle.

Netrvalo dlouho a Lyon šel do vedení. Stoper Upamecano nepochopitelně zazmatkoval při rozehrávce, ve skluzu trefil pouze Aouara, od kterého se míč odrazil do běhu Depayovi. Ten ukázal své střelecké schopnosti a dokázal domácího gólmana Gulacsiho propálit placírkou mířenou na vzdálenější tyčku.

Ve třiadvacáté minutě měl Werner šanci své zaváhání napravit, když tentokrát chybovala obrana francouzského celku. Kanonýr Lipska běžel od půlky sám na branku, jenže jeho lob přes brankáře Lopese skončil pouze na horní síti a tribunami to tak jen zahučelo.

Ke konci prvního poločasu tlak domácích gradoval, jenže si vždycky vylámali zuby na skvělém Lopesovi, za kterého také zaskočil obránce Marcal, když vykopával balon z brankové čáry.

Po změně stran se trend zápasu nezměnil. Lipsko dál určovalo tempo a tvořilo, jenže v 65. minutě přišla další obrovská minela německého mančaftu. Mukiele si pouštěl balon mezi nohama, jenže nevěděl o blížícím se Terrierovi. Tomu už jen stačilo obejít bezmocného Gulacsiho a poslat míč do odkryté sítě.

Druhý tým německé Bundesligy už si žádnou další větší příležitost nevytvořil. Doplatil hlavně na Wernerovy promarněné šance, ale také na hrubky v defenzivě a efektivitu soupeře.

Autor: Petr Procházka

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
Houfi

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
DidusIneptus

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Langi

Sestava ta hra na 3 stopery, to uz je takovej lyonskej evergreen, kdyz trener nevim kudy kam a tym je uplne v pici

Reagovat
juninho8

A div sa svete oni nedostali gól zápas som nepozeral ale toto som rozhodne nečakal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
roman_tycka

Kdyby Werner dvakrát trefil tu prázdnou bránu co měl, tak to za stavu 0:1 vypadalo uplně jinak. Strašné boty v té obraně, prostě klasickej lyon

Reagovat
Stannis Baratheon

Díky debílci, jddinej zápas od 21:00, kde nepadl tři góly. Hlavně že vedou o dva góly a zdržujou u praporku, místo aby to zahráli normálně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele