základní skupiny - skupina A, 4. kolo
06.11.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PSG skolilo Bruggy i podruhé a proklouzlo do osmifinále Ligy mistrů

Fotbalisté PSG i ve svém čtvrtém utkání základní skupiny Ligy mistrů naplno bodovali, zároveň napočtvrté udrželi čisté konto a po skalpu Brugg se radovali z předčasného postupu do osmifinále. Belgický celek předvedl v Paříži bezpochyby lepší výkon než před dvěma týdny, ani ten mu ale po přesném zásahu Maura Icardiho na úspěch nestačil.

Ve vzájemném říjnovém střetnutí tahali svěřenci trenéra Philippeho Clementa jednoznačně za kratší konec, tentokráte však svého soupeře notně potrápili. Vyprodukovali například více střel na bránu, dokonce nebyli daleko alespoň od remízy. Jenže zhruba čtvrthodinu před koncem zahodili penaltu. Tenhle moment v podstatě rozhodl o jeho prohře.

Domácí potřebovali k jisté účasti v jarní fázi milionářské soutěže tři body, trenér Thomas Tuchel tak nasadil do hry to nejlepší, co měl k dispozici. Vůbec například nešetřil Ángela Di Maríu, který by v případě, když by inkasoval žlutou kartu, nehrál v následujícím duelu proti Realu Madrid. V úroku vedle něho pak nastoupili Kylian Mbappé i Mauro Icardi.

Blauw-Zwart do zápasu vstoupili s velkou odvahou a už po sedm minutách hry se mohli ujmout vedení. Z šestnáctky se k zakončení propracoval Okereke, jenže svoje mířidla neseřídil přesně a zamířil levačkou jen mimo. Pařížanům chvilku trvalo, než se dostali do svého obvyklého tempa, i tak ve 21. minutě proměnili svou první větší šanci.

Dagba dostal na pravé straně až příliš prostoru, poslal tedy přihrávku do brankového území, kde ještě Di María na míč nedosáhl, nicméně jeho spoluhráč Icardi už ano, a pak mu stačilo jen doklepnout ho do sítě. Celou situaci ještě přezkoumávali videorozhodčí kvůli případnému ofsajdu, zjistili každopádně, že branka byla dosažena v regulích pravidel fotbalu.

Do konce prvního poločasu se toho moc zajímavého neudálo. Jako by bylo vidět, že PSG je trochu pod dekou od nedávného nečekaného zklamání v rámci Ligue 1 na půdě Dijonu, a na svého soupeře nenacházelo správný recept. Těsně před přestávkou mohl náskok navýšit Di María, pálil ovšem vedle, jinak si v útoku nevedli domácí podle vlastních představ.

Bruggy se snažily vehementně o vyrovnání. V 50. minutě vystřelil zpoza vápna velmi nebezpečně Dennis, gólman Navas ovšem vůči němu předvedl pohotový zákrok, o pár chvil později se ho snažil překonat zase Okereke, ani jemu se však v koncovce nezadařilo. Na druhé straně se snažil skórovat Dagba, jenže z vyložené pozice trefil jen brankovou konstrukci.

V 76. minutě byli hosté nejblíže vyrovnání. Obránce Thiago Silva totiž ve vlastním pokutovém území nešetrně drcnul do Diagneho, rozhodčí Madden ukázal na bílý puntík a své rozhodnutí ponechal v platnosti i po shlédnutí opakovaných záběrů. Sám faulovaný ale z pokutové značky selhal, svůj přízemní pokus nasměroval jen do rukavic Navase.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, uefa.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes se podíváme zpátky do minulosti na to, v jaké sestavě nastoupilo PSG 4.12.2012 proti Portu.

Paris Saint-Germain: Salvatore Sirigu, Thiago Silva, Alex, Maxwell, Gregory van der Wiel, Jérémy Ménez (86. Christophe Jallet), Blaise Matuidi, Clément Chantôme, Javier Pastore (88. Nenê), Ezequiel Lavezzi (77. Marco Verratti), Zlatan Ibrahimović

Vyhrálo 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se musíš hrozně nudit, klaune.

Reagovat
DieFohlenBMG

Nedivil bych se, kdyby to byl ten píčus rolf

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Coutinho10

u Deliho byl otaznik, ale je v zakladu

Reagovat
Coutinho10

Deli si hezky namazal Di Mariu a sebral mu mic

Reagovat
Coutinho10

stacilo nekopnout penaltu jak vocas a Deli a spol mohli mit bod

Reagovat
CHONG

Keylor

Reagovat
Coutinho10

tohle opravdu nebylo tezky ale golman to je dobry

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo malo PSG doma biele dresy? Imitujú Real Madrid, alebo čo?

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Rarášek

Bruggy hrajou 352, nebo hraje Odilon na RB?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele