semifinále
19.08.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Serge Gnabry (© AFP)

Překvapení se nekoná, Lyon dostal od Bayernu tři branky

Bayern potvrdil úlohu favorita a fakt, že se přes něj letos postoupit prostě nedá. Zvládl předposlední krok na cestě do k trofeji a porazil Lyon o tři branky. Autory gólů se v dresu lepšího týmu stali Lewandowski s Gnabrym, který se prosadil dvakrát.

Lyon si zahrál semifinále Ligy mistrů poprvé po deseti letech a rovnou to pro něj bylo něco unikátního. Jednak francouzský celek chytil parádní formu a jednak ukázal, že i jako jasný outsider může překvapit. Z kola ven poslal Juventus a po něm si poradil taky s Manchesterem City. Teď jej čekal dost možná největší favorit. Bayern Mnichov, který s jistotou a nemilosrdností německého tanku poráží všechno, co má před sebou.

Trenér Rudi Garcia opět vsadil na totožnou sestavu, která se mu dvakrát vyplatila, přičemž hrdina posledního utkání se Citizens Mousa Dembélé zůstal jen na lavičce. Hostující stratég Hansi Flick se spolehl především na ultraofenzivní čtyřku Perišić, Müller, Gnabry a samozřejmě Lewandowski, polská zbraň hromadného ničení.

Přesto jako první mohl jít do vedení Lyon. Caqueret ve čtvrté minutě zachytil přihrávku a narýsoval krásný pas zprava do běhu Memphisu Depayovi. Toho marně stíhali vracející se obránci Bayernu a Depay dokázal obejít také Neuera. Jenže pak už z velkého úhlu poslal míč místo do brány jen do boční sítě! Následně si kryl hlavu do dlaní, protože věděl, že tohle by mohlo jeho tým mrzet.

Po deseti minutách zahrozil taky bavorský velkoklub, který se dostal do šance díky Goretzkovi. Jenže mladý záložník nezasáhl míč úplně ideálně a jeho nepovedená střela nenadělala Lopesovi problémy. Ty naopak na druhé straně mohl způsobit Karl Toko Ekambi. Ten si totiž naběhl na zadní tyč a čekal přihrávku od Corneta. Uklízel by do prázdné, jenže na poslední chvíli se do Cornetovy nahrávky položil obětavý stoper Boateng!

O chvíli později pronikl až do vápna Toko Ekambi, jenže po jeho ráně zazvonila tyč! Proti týmu, který sází gól za gólem ale musíte šance proměňovat. Lyon to nezvládl a proto inkasoval. V 18. minutě vymyslel Kimmich krásný pas na stranu, kde jej sebral Serge Gnabry. Následně se šikovně zbavil hned tří obránců, u vápna zvedl hlavu a po další kličce zamířil nechytatelně k tyči - 1:0.

Fotbalová lahůdka v podání německého stroje a nemusela být jediná. O pár minut později zahrávali Němci standardku a Thiago Alcântara vyslal lobem do šance Thomase Müllera. Ten ale míč úplně minul. Ještě horší zakončení předvedl po akci Gnabryho a parádním centru Perišiće Robert Lewandowski. I takový kanonýr se prostě někdy utne. Naštěstí pro Bayern byl ale na místě včas opět Serge Gnabry, který doklepl míč do brány.

Lewandowski dnes gól hodně chtěl a blízko k němu měl opět ve 38. minutě. Šikovně se odpoutal od Duboise a k tomu, aby zakončil brilantní pas Gnabryho, mu scházely jen centimetry.

Vstup do druhé půle se povedl opět lépe favoritovi. Ivan Perišić si seběhl na spoluhráčovu nahrávku na levou stranu a vypálil, jenže jeho rána skončila jen v rukou brankáře Lopese. Na opačné straně mohl Lyon vrátit do hry Toko Ekambi po nahrávce Auoara, jenže proti němu výtečně zasáhl brankář Neuer.

Druhá půle z hlediska aktivity jasně zaostávala za tou první, což mohl změnit Aouar. Po dalším jeho vyhraném souboji a nahrávce pálil Cherki, jenže na přední tyči mířil vyloženě nešťastně jen do Neuera. Finální podobu výsledku mohl dát Coutinho, jenže jeho branka ze závěru neplatila pro ofsajd. Prosadil se až Robert Lewandowski. Polský střelec si naběhl na parádní centr Kimmicha hlavou nedal Lopesovi šanci. Mašina na góly se letos prosadila v každém utkání Ligy mistrů!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (601)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele