základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.11.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ajax díky brankám Ziyecha a Promese vyhrál v Lille

Ajax Amsterdam důležité utkání na severu Francie zvládl a po výhře 2:0 mu patří první příčka. Jistotu postupu to však neznamená a Nizozemci budou o jarní fázi bojovat v přímém souboji s Valencií, se kterou jim bude stačit i bod. O výhře v Lille rozhodl už v prvním poločase rychlou brankou Hakim Ziyech a po přestávce přidal pojistku Quincy Promes.

Hosté se už před začátkem zápasu dozvěděli výsledek prvního utkání ve kterém se utkaly celky Valencie a Chelsea. Konečná remíza 2:2 znamenala, že ať už utkání dopadne jakkoliv, bude Ajax soupeřit v závěrečném kole o postup s Valencií. Výhra v Lille ale byla důležitá pro komfortnější výchozí pozici.

Loňský semifinalista začal na stadionu Pierra-Mauroye opravdu dobře a už po 120 sekundách se ujal vedení. Dušan Tadić posunul rychlou kombinaci ze strany hřiště na střed a z hranice pokutového území se přízemní střelou prosadil ve výborné formě hrající Hakim Ziyech. Lille se dokázalo z rychle inkasovaného gólu otřepat a převzalo iniciativu, výsledkem pak byla obrovská šance Baby, který dostal balón na značku pokutového kopu a z této pozice trestuhodně minul branku. Další ofenzivní snažení "Dog" naráželo na pozornou holandskou obranu a první poločas už žádnou další branku nepřinesl. Kouč Erik ten Hag musel před koncem poločasu řešit nepříjemnost v podobě zranění Zakarii Labyada, kterého tím pádem nahradil Noahem Langem.

Lille doma nechtělo prohrát a i po přestávce začalo aktivně. V 50. minutě se po dobré práci Osimhena dostal do zakončení Ikoné, ale ani on zblízka nedokázal dostat balón do sítě. O několik minut později Ajax ukázal, jak že se to vlastně dělá. Ziyech z pravé strany odcentroval a Quincy Promes na zadní tyči rovnou z první procpal balón za Maignanova záda.

"Dogy" měly stále spoustu času na kontaktní gól, to by však v brance Ajaxu nesměl stát Onana. Dva skvělé zákroky vytáhl v 71. minutě, zejména Bambovu dělovku dokázal vytěsnit. Následně přišly další chvíle Ajaxu, ale Ziyech svojí branku číslo dvě pro hraní rukou nevstřelil a Van den Beekovu střelu zastavila až tyč. Francouzům nebylo snížení přáno a po další porážce jenom potvrdilo své poslední místo ve skupině.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc ajax

Musíme ísť na 100% a verím vo výhru 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Pharrell

0:3

Reagovat
Seydou Doumbia

1:3

Reagovat
AjaxFans

též tak tipuju

Reagovat
afc ajax

No pri nasej obrane ,dúfam že to odpadne dobre

Reagovat
jáá

Doufám, doufám, musíme to nějak ukopat, na defenzívu jsem zvědavý....

Někdo prosím link?

Reagovat
AjaxFans

Dal bych ti link,ale nedíval jsem se doma a všechny záložky mám v PC

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
afc ajax

No občas to "horelo" ale 3body sú doma

Reagovat
montaigne33

S nulou...

Reagovat
montaigne33

Skvěleeeeee!!! Dnes nám vítězství nemohl vzít ani rozhodčí!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele