základní skupiny - skupina B, 2. kolo
01.10.2019 21:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Crvena Zvezda otočila vývoj s Olympiakosem a získala důležité tři body

Crvena Zvezda se dokázala oklepat z úvodní porážky 0:3 v Mnichově a znovu ukázala, že doma je nesmírně silná. S konkurenčním řeckým Olympiakosem sice ještě půlhodiny před koncem prohrávala, jenomže pak se nadechla k úžasnému obratu a nakonec zvítězila po výsledku 3:1. Hosté byli v úterním zápase lepší až do 57. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Yassine Benzia, od tohoto okamžiku totiž převzal taktovku bělehradský celek.

Klub z Pireus proto nenavázal na úspěch s Tottenhamem (2:2) a patří mu třetí příčka s jediným bodem na kontě, domácí se naopak posunuli na druhé místo. V úvodní polovině prvního poločasu nebyla k vidění jediná vážnější příležitost, poté se z ničeho nic mohli dostat do vedení hosté. Po nádherném centru Tsimikase ze strany se probojoval k hlavičce Guerrero a míč usměrnil jen těsně vedle pravé konstrukce.

Olympiakose zužitkoval svou mírnou převahu ve 37. minutě. Po přímém volném kopu Masourase si seběhl k vzdálenější tyči Rúben Semedo a z hodně ostrého úhlu překvapil gólmana Borjana, když se štěstím procpal balón do sítě. O pět minut později obdržel svou první žlutou kartu Benzia za stažení protihráče, v samém závěru první půle mohl srovnat Jovančić, který razantním projektilem pořádně vystrašil brankáře Sá.

Po změně stran to vůbec nevypadalo, že by se schylovalo k nějakému dramatickému zvratu, vše ale změnilo vyloučení Benzii. Pětadvacetiletý útočník s alžírskými kořeny strčil do Cañase a francouzský rozhodčí Bastien ho trochu přísně poslal do kabin. Za dalších pět minut se postaral o kýžené vyrovnání Miloš Vulić, jenž se po akci svých spoluhráčů na levé straně dostal k odraženému míči a z dvanácti metrů zamířil do vzdálenějšího spodního rohu.

S přibývajícím časem se zdálo, že se výsledek už měnit nebude. Nicméně v 86. minutě mohl hostům vrátit vedení Meriah, avšak levou tyč přeci jen o kousek minul. Z následné protiakce rozhodla Crvena Zvezda o svém úspěchu. Po rohovém kopu z levé strany od Marina se zjevil před hranicí brankového území Nemanja Milunović a prudkou hlavičkou se trefil do volného prostoru, Sá se v tomto případě natahoval marně.

V poslední minutě základní hrací doby pojistil náskok svého výběru střídající Richmond Boakye. Šestadvacetiletý ghanský útočník skóroval po téměř totožné situaci jako před chvíli Milunović, když si naskočil na další precizní pas Marina od rohového praporku a ze sedmi metrů se prosadil taktéž hlavou. Řecký vicemistr se v příštím kole pokusí o senzaci proti Bayernu, svěřenci trenéra Vladana Milojeviće budou chtít zaskočit anglický Tottenham.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
olymp

0:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to výhru Olympiakosu a zároveň výhru Bayernu v Londýně,pak by to měl Pireus šanci na postup.

Reagovat
Bandita_Harry

Jebat Olympiakos, Cigani musia vyhrať

Reagovat
Stannis Baratheon

1:3

Reagovat
Messiáš

1:2

Reagovat
h8_sfatto

nejlepší fotbal dneska večer, ty nudaře ostatní chtějí vidět jen čučky

Reagovat
Recoba Inter

souhlasím, tohle utkání může mít ty správné grády

Reagovat
Pasha

Idemo Zvezdo. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
DieFohlenBMG

Tady zkusim vsadit čk v zápase @3,5 u fortuny

Reagovat
Pablos

0:0

Reagovat
Seydou Doumbia

1:0 + červená karta a stadion v plamenech

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Briggus

Jsem si pustil zápas na O2 Sport 5 a tam srbský komentátor... To přebírají z Areny Sport nebo odněkud?

Reagovat
Elliasson

Taky to nechápu, chtěl jsem to napsat. A ještě ani tam není slyšet atmosféra...

Reagovat
smazaný uživatel

Crvena Zvezda,pěkně.

Reagovat
Langi

Ten golman Olympikosu slusny traged

Reagovat
smazaný uživatel

Semedo tam prohrál 2x úplně identický hlavičkový souboj suverénními podskoky Ta druhá žlutá ale byla setsakra přísná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Co se stalo? Viděl jsem první poločas a Zvezda fakt nevypadala na to, že dá gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele