osmifinále - odvety
08.08.2020 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona porazila v odvetě Neapol a zahraje si čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů nebude chybět Barcelona. Katalánci po úvodní remíze 1:1 z Neapole doma zvítězili 3:1, když všechny góly padly už v prvním poločase. Katalánský gigant byl lepší a postupně si za poločas vytvořil tříbrankový náskok. Skóre překvapivě otevřel Clément Lenglet a další branky přidali Lionel Messi a Luis Suárez. Jediný úspěch Parthenopei má na svědomí z pokutového kopu Lorenzo Insigne.

Neapol přitom vstoupila do zápasu obrovskou tutovkou. Dries Mertens zůstal ve vápně nepokryt a po přihrávce Insigneho a odrazu od Piquého se zjevil před ter Stegenem sám, přičemž mu nesedlo zakončení a za německým brankářem se rozezvonilo břevno. Barcelona byla efektivnější. V 10. minutě rozehrál rohový kop Rakitić a Clément Lenglet hlavou poslal Katalánce do vedení. V sestavě domácích pochopitelně nechyběl Lionel Messi. To, co si dovolil ve 23. minutě, znovu potvrzuje jeho výjimečnost. Messi přešel přes tři hráče, přitom stihl ještě dvakrát spadnout na zem, ale balón udržel a v pádu střelou k tyči zvýšil na 2:0. Když pak vzápětí zazdil tutovku i Luis Suárez, začaly akcie Neapole výrazně klesat. Po půlhodině hry navíc sudí neuznal Messimu další gól, prohřeškem byla Argentincova ruka.

Neapol úplně vypadla z tempa a ještě do poločasu prohrávala 0:3. Koulibaly totiž ve vápně fauloval Messiho a turecký sudí Cakir se rozhodl pro pokutový kop. Verdikt potvrdilo i video a exekutor Luis Suárez nezaváhal.

S Italy to vypadalo bledě, ale jiskřičku naděje vykřesal v páté minutě nastavení prvního poločasu Lorenzo Insigne. Sudí přitom znovu nařizoval pokutový kop, tentokrát po Rakitićově faulu na Mertense.

Hosté se kontaktním gólem vrátili do hry, ale pokud chtěli přes Barcelonu postoupit, museli se ve druhém poločase výrazně zlepšit. Gattusův tým se ale do zakončení nedostával a celý druhý poločas Barcelona v poklidu hlídala náskok. Až v 81. minutě skóroval z ofsajdu Arkadiusz Milik, takže skóre 3:1 pro Barcu se neměnilo. Závěr zápasu si Barcelona zase hlídala a žádné drama se nakonec nekonalo. Barcelona po výhře 3:1 postoupila do čtvrtfinále, Neapol jako předposlední italský zástupce v Lize mistrů končí.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (398)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele