základní skupiny - skupina A, 3. kolo
22.10.2019 21:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Bez problému! PSG smetlo pěti brankami dosud neporažené Bruggy

Bruggy nenavázaly na svou senzaci z půdy Realu Madrid, kde uhrály hodně překvapivou remízu, a před vlastními proti PSG tahaly jednoznačně za kratší konec. Francouzský gigant nedal svému soupeři žádnou šanci, především pak ve druhé půli, v níž vsítil hned čtyři branky. Tu rozhodující přitom už v prvním dějství zařídil Mauro Icardi.

Argentinský útočník, jenž je v Paříži na hostování z italského Interu, zaznamenal ještě jeden přesný zásah. I tak byl jeho výkon tak trochu ve stínu dalších dvou jeho spoluhráčů. Hattrick totiž stihl zkompletovat Kylian Mbappé, a to se do hry dostal až v 52. minutě, zároveň na další gól nahrál, a hned další tři asistence vyprodukoval Ángel Di María.

Právě jednatřicetiletý rodák z argentinského Rosaria byl v poslední době při několikatýdenních absencích Neymara nebo Edinsona Cavaniho důležitou ofenzivní postavou pařížského týmu. A ukázal, že i po reprezentační pauze nic neztratil ze svého elánu. Minulý pátek režíroval ligovou výhru v Nice a v Belgii na svůj výkon jenom navázal.

Už v 7. minutě Di María byl u všeho podstatného, co se prvního gólu utkání týče. Unikl totiž na pravé straně, počkal si, až mu z druhé vlny naběhne Icardi, šajtlí mu přihrál míč na bližší tyčku, a následná střela skončila za zády brankáře Mignoleta. Po čtvrthodině hry se Di María objevil v další tutovce, jenže v koncovce selhal a zamířil pouze vedle brány.

Nejtěsnější možný náskok se podařilo hostům udržet až do přestávky, a to i proto, že jejich protivník působil směrem dopředu dosti bezradným dojmem. Nutno podotknout, že PSG předvedlo kompaktní výkon také v zadních liniích, těžko se proti nim zkrátka prosazovalo. Les Parisiens každopádně vedení, které působilo vachrlatě, potřebovali navýšit.

Těsně po změně stran se do hry dostal Mbappé, jenž nahradil Choupoa-Motinga, a jen pár minut po svém střídání skóroval poprvé. Skvěle zapracoval s Di Maríou, jehož následný centr Mignolet vyrazil pouze na hlavu svého protihráče, jenž pohodlně zacílil. V 63. minutě úřadoval Mbappé znovu, tentokráte nahrál na trefu nabíhajícímu si Icardimu.

Domácí si ani v dalších chvílích jednoduše nedokázali poradit s ofenzivní silou PSG. V 79. minutě Di María uvolnil Mbappého, ten si položil na zem vyběhnuvšího Mignoleta a poslal balón do prázdné brány. Potřetí překonal Mbappé bezmocného Mignoleta sedm minut před koncem, to když hravě zužitkoval skvostného přesného pasu Di Maríy.

Bruggy letos ve všech svých dosud sedmnácti odehraných duelech neprohrály, teď si připsaly vůbec svou první porážku v této sezóně. Je potřeba říci, že zcela zaslouženou. Nebyly ani nijak blízko nějaké vstřelené brance, nějakému čestnému úspěchu. Trefit se mohl snad jen Okereke v 65. minutě, nicméně technický pokus nasměroval pouze mimo tři tyče.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe dnes nic?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zlatan-legend

ani ne no

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
Coutinho10

Deli si to tam zase vodí

Reagovat
Shevchenko

No úplně

Reagovat
Coutinho10

ten konec uz byl tezkej no...2 rychly goly z toho jedna chyba velka od Maty a bylo to 0:3 a uz se to jenom dohravalo...tam uz je ani Deli nezachranil

ale do ty doby hral jinak skvele

Reagovat
Pharrell

Zcela

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
zlatan-legend

0:5 super vizitka obrany

Reagovat
Coutinho10

jak uz jsem psal vejs, tak do 60 minuty vyrovnany zapas a mozna i Bruggy chvilkama lepsi...jenom moc solovali v nekterych momentech ... pak 2 rychly goly (z toho 1 velka chyba) a bylo hotovo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele