základní skupiny - skupina H, 4. kolo
05.11.2019 21:00 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Stamford Bridge vidělo osm branek

V rámci čtvrtého kola Ligy mistrů londýnská Chelsea hostila na své půdě Ajax. Nizozemský celek vedl už 4:1, jenže poté domácí zabrali a zápas nakonec skončil 4:4. Blues navíc pátý gól neuznali.

Někteří diváci si ještě ani nestihli sednout a už se děly věci. Už ve druhé minutě hosté rozehrávali od postranní čáry přímý kop a nešťastník Tammy Abraham si míč srazil do vlastní sítě.

Nemusel však dlouho smutnit. O malou chvíli později totiž Chelsea zahrávala penaltu. Veltman podrazil Pulišiče, který skončil na zemi a sudí nekompromisně ukázal na puntík. Jorginho si poté počkal na pohyb brankář Onany a poslal mu míč do protipohybu. Bleskové srovnání.

Ve dvacáté minutě už však opět vedli hosté. Quincy Promes se ve vápně dostal ze všech nejvýše a na jeho prudkou hlavičku z blízka neměl Kepa šanci.

Ve 35. minutě se stalo něco neskutečného. Hakim Ziyech zahrával přímý kop téměř od rohového praporku a míč zakroutil ke vzdálenější tyči. Od té se balon odrazil do hlavy nešťastného brankáře Kepy a následně do sítě.

Na začátku druhé půle předvedl skvělé sólo Kurt Zouma, obešel několik protihráčů, jenže branku Ajaxu nakonec o několik metrů přestřelil, jako by mu na zakončení už nezbyly síly.

A tak přišel po deseti minutách trest od Donnyho van de Beeka. Ziyech jej našel v pokutovém území, nizozemský šikula si míč jedním dotekem zpracoval a druhým jej poslal ke vzdálenější tyči.

V 63. minutě rozjel jízdu Chelsea kapitán César Azpiliqueta. Ten si dobře naběhl na prodloužení Abrahama, který reagoval na centr Pulišičea a uklidil míč do odkryté brány.

Poté navíc dostal druhou žlutou kartu hostující Daley Blind, když podkopl rozběhnutého Abrahama. Následovaly však neuvěřitelné věci. Při následné výhodě totiž do střely sáhl rukou Joel Veltman, který rovněž vyfasoval druhou žlutou kartu a Ajax rázem hrál v devíti. Domácí navíc měli k dispozici pokutový kop číslo dva. Ten Jorginho proměnil stejně jistě jako v prvním případě.

O tři minuty déle bylo srovnáno. Nejprve Kurt Zouma po rohu hlavičkoval do břevna, následnou dorážku už Reece James proměnil a stadion se otřásal v základech.

V 78.minutě dokonce poslal Azpiliqueta Chelsea do vedení, rozhodčí však kvůli ruce Abrahama gól následně odvolali.

V závěru utkání ještě oba celky měly šanci zápas strhnout na svou stranu. Nejprve to byl oslabený Ajax. Tadič se prokličkoval po křídle a odcentroval do vápna, kde sice nikdo z jeho spoluhráčů nebyl, jenže poté balon vybojoval Álvarez, který ránou placírkou Kepu pořádně protáhl.

V poslední minutě se s míčem na penaltovém puntíku uvolnil Michy Batshuayi, který ihned z otočky vystřelil po zemi. Ajax skvělým zákrokem zachránil Onana.

Chelsea a Ajax mají ve skupině H shodně sedm bodů, stejně jako třetí Valencia. Poslední Lille má jen jednu remízu.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (484)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele