předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
20.08.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

APOEL uhrál ve čtvrtém předkole remízu doma s Ajaxem

Ajax byl střelecky aktivnější, držel více míč na svých kopačkách, vyprodukoval skoro dvakrát více přihrávek než jeho soupeř, ale kýžené odměny v podobě vstřeleného gólu se jednoduše nedočkal. APOEL dokonce hrál v poslední desetiminutovce přesilovku poté, co byl vyloučený Noussair Mazraoui, nicméně ani on nepřetavil svou výhodu ve vítěznou branku.

Amsterdamský celek byl na nikósijské půdě favoritem, nicméně proti dobře organizovanému soupeři se prosadit prostě nedokázal. Rozhodně pro něj není špatný výsledek konečná bezbranková remíza, představoval si ovšem asi trochu jiný rezultát, minimálně s případnou hodnotou přesného zásahu. Odveta pro něj matematicky vyznívá padesát na padesát.

První poločas byl přece jenom možná o něco méně zajímavější než ten druhý. Oba celky se na hrací ploše jako by otrkávaly, vytvořily si sice pár šancí, avšak bez kýženého gólového úspěchu. Nejprve se v 7. minutě snažil skórovat David Neres, dobře proti němu však zasáhl Belec, a o pět minut později zlikvidoval tenhle domácí gólman pokus Blinda.

Na sklonku půlhodiny hry mohl naopak načít bezbrankový účet také klub z Nikósie. Ve 28. minutě se k zakončení propracoval Ioannou, jenže jeho zacílení nebylo takové, aby ohrozilo napřímo brankáře Onanu, a bylo nakonec zablokováno, a když o chvilku později vystřelil domácí křídelník Moussa Al Tamari, skončil míč pouze těsně vedle brány.

Ani po obrátce se síť za jednou z branek nerozvlnila, byť obě mužstva měla bezpochyby příležitosti na to, jak získat výhodu do odvety hrané za týden. Ve 48. minutě se objevil ve velké tutovce hostující van de Beek, střela mu ovšem nesedla, a tak levačkou zamířil jen nad. Na druhé straně v 59. minutě zacílil Pavlovič, ale hlavičkoval jen do břevna.

Těsně poté se třepotala boční síť Onanaovy svatyně, levačkou jí trefil Moussa Al Tamari, a v 70. minutě kamerunský muž v rukavicích reflexivně zasáhl vůči zakončení Lucase Souzy. V 80. minutě inkasoval po ostřejším zákroku na Matiče druhou žlutou a následně červenou kartu Mazraoui, tenhle moment však nakonec nic nezměnil na finální plichtě.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
paver

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
afc ajax

X2

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
vanGomm

Oba týmy gól

Reagovat
Fluor

2:1

Reagovat
MagpeCZ

1:2

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
AjaxFans

1*3

Reagovat
Pharrell

snad

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
AjaxFans

Ty voe,to je beton

Reagovat
afc ajax

Ale naša obrana horí jak fakla

Reagovat
KingMaster13

Jen si to užijte, tohle u nás proleželo celej zápas Doufám že jim v odvetě dáte bůra.

Reagovat
Elliasson

Koukal jsem na rumunské televizi na záznam a kolem 50.minuty to byl docela vyrovnaný zápas. Máte docela i štěstí, že jste neprohráli.

Reagovat
afc ajax

máš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele