základní skupiny - skupina D, 1. kolo
18.09.2018 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lokomotiv návrat do Ligy mistrů nezvládl a v Turecku prohrál

Galatasaray v pekelné atmosféře domácího stadionu Ali Sami Yen doslova uvařil Lokomotiv a jasně zvítězil 3:0. Zápas neměl tak jednoznačný průběh, jak by samotný výsledek mohl napovědět. Galatasaray ale vytěžil ze svých šancí maximum a i proto vyhrál zaslouženě. Guilhermeho v brance ruského šampiona postupně překonali Rodrigues, Derdiyok a střídající Inan.

Lokomotiv se vrátil do Ligy mistrů po dlouhých patnácti letech, ale svůj návrat nezačal na tureckém trávníku vůbec dobře. Domácím stačilo devět minut, aby se ujali vedení. Garry Mendes Rodrigues dostal za hranicí pokutového území dostatek prostoru aby vystřelil a jeho přízemní projektil skončil v síti, přestože si na něj Guilherme sáhl! Nabuzený Galatasaray hnal plný stánek a velmi brzy to mohlo být 2:0. Velký závar před Guilhermem hasil na brankové čáře jeden z hostujících obránců.

Ruský klub se předvedl až ve 20.minutě, kdy přeci jenom trochu uklidnil hru. Kombinaci Farfána s Fernandesem zakončil prvně jmenovaný tzv. rybičkou, ale Muslera se natáhl k tyči a balón výborným zákrokem lapil. Lokomotiv pochopil, že jen aktivním přístupem může Turkům zadělat na problémy a po půlhodině hry se vytasil s další příležitostí. Krychowiak po rohovém kopu už překonal Musleru, jenže toho na brankové čáře zastoupil kolega z obrany! Svěřenci trenéra Sjomina převzali před koncem prvního poločasu iniciativu, ale vyrovnát nedokázali.

Do druhého poločasu vstoupili ve snaze o vyrovnání hosté a krátce po změně stran musel Muslera na rohový kop likvidovat dobrou příležitost Mirančuka. Na druhé straně po delší době zasáhl i Guilherme, když vyrazil tvrdou ránu Akbaby.

Možná klíčový okamžik celého zápasu nabídla 67.minuta, kdy dostal dobrou příležitost k zahrávání volného přímého kopu Eren Derdiyok a nádhernou ranou nedal Guilhermemu žádnou šanci. Galatasaray už doma vedl 2:0 a měl nakročeno k vítězství. A golman Guilherme měl najednou zase více práce a proti střele Rodriguese vytáhl perfektní zákrok.

Malou jiskřičku naděje dostali hosté v závěru zápasu. Tři minuty před koncem dojel Ndiaye Mirančuka a sudí ho ze zápasu vyloučil. Přesilovka hostů ale trvala jen krátce, navíc Lokomotiv už hodně otevřel zadní vrátka a v nastavení dostal třetí branku. Hodně rychlý brejk zastavil až Guilherme faulem na Akbabu a další nařízenou penaltu proměnil zkušený Selçuk Inan, který byl na hrací ploše teprve pár minut. Galatasaray doma porazil Lokomotiv a má důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
KingMaster13

2:1

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Derdiyok,Ekbaba

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Theft90

1:2

Reagovat
Sotuen

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele