čtvrtfinále - odvety
13.04.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter v Německu prohrál a končí, semifinále si zahraje Schalke

Obhájce titulu pro vítěze Ligy mistrů končí ve čtvrtfinále. Osud milánského Interu byl zpečetěn ve Veltins-Areně, kde svěřenci trenéra Leonarda znovu prohráli a po sedmigólovém přídělu v dvojutkání se Schalke se tak s pohárovou Evropou loučí.

Vzhledem k výsledku z prvního utkání v Miláně bylo již dopředu jasné, že to po většinu utkání bude muset být Inter, kdo bude tvořit hru a tlačit se do brankových příležitostí. O to vážnější tak je upozornění, že k první, brankou zavánějící příležitosti, se dostal až ve 36. minutě, kdy Baumjohann ztratil míč a ke střele ze dvaceti metrů se odhodlal střelec úvodního gólu dvojutkání Stanković, proti němuž si ale poradil skvělý Neuer.

Srbský záložník neproměněné šance mohl ještě více litovat v samém závěru prvního poločasu. Jurado vybídl svým pasem Raúla, ten při samostatném nájezdu na Júlia Césara obešel brankáře hostí s klidem zabijáka a s podobnou rozkoší také uklidil do sítě svůj 73. gól v evropských pohárech, čímž opět posunul hranice dokonalosti a Schalke do komfortního vedení.

Hosté tak do kabin šli s nepříjemným faktem, že pro postup musí vstřelit pět branek. Vše pro odklízení obrovského náskoku Königsblauen začali dělat po pěti minutách druhé poloviny. Rohový kop Sneijdera se snesl na hlavu Lúcia, od níž putoval na bránu, kde jej za brankovou čáru dopravil Thiago Motta.

To ale ze strany milánských bylo jaksi vše. V 64. minutě hlavou těsně minul Řek Papadopulos, nicméně zoufat mohl jen do 81. minuty. Raúl nádherně vybídl přihrávkou za obranu Benedikta Höwedese, jenž ze šestnáctky propálil Júlia Césara a kromě toho, že si napravil chuť po neuznané brance ze 60. minuty také poslal gelsenkirchenský klub do semifinále Champions League!

Autor: Daniel Polách

Komentáře (541)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele