čtvrtfinále - 1. zápasy
05.04.2011 20:45 CET
2 : 5
(2:2)

Reportáž

Schalke pěti góly potupilo Inter a klepe na dveře semifinále

Neuvěřitelným výsledkem skončilo první čtvrtfinálové měření sil mezi Interem a Schalke. Domácí favorit a obhájce prvenství v Lize mistrů dobře začal a dvakrát vedl, Königsblauen ale pokaždé dokázali vyrovnat a ve druhém poločase se třemi zásahy hodně přiblížili postupu mezi nejlepší čtyři...

Inter o víkendu prohrál milánské derby a o tři branky podlehl i Schalke. Přitom v úterý večer začal tam, kde skončil před třemi týdny v Mnichově, tedy gólem. A ne ledajakým. Už v první minutě posílal Sneijder míč za obranu na rozeběhnutého Milita. Celou situaci dobře přečetl Neuer a hlavou odklidil míč až na polovinu hřiště, kde byl bohužel pro hosty Stankovič. Srbský záložník si vzpomněl na loňský ligový zápas v Janově a parádní ranou z první poslal balón do opuštěné svatyně - 1:0.

Vedení si ovšem Inter příliš dlouho neužil. Schalke nepřijelo do Milána hrát druhé housle, naopak působilo aktivním dojmem a už v první čtvrthodině dvakrát ze vzduchu hrozil Raúl. Domácí si z toho ponaučení nevzali a v 17. minutě museli pykat. Po standardní situaci hlavičkoval na zadní tyči volný Papadopoulos a Julio Cesar předvedl dobrý zákrok, jeho spoluhráči mu ale nepomohli a odražený míč nakonec poslal do sítě Matip - 1:1.

O chvíli později se Cesar předvedl znovu, tentokráte při zakončení Jurada. Ve 24. minutě dostala domácí sestava ránu v podobě vynuceného střídání Stankoviče, kterou ale o deset minut překryla gólová radost. Dobrý míč do šestnáctky poslal Sneijder, Cambiasso dal hlavou pod sebe na Milita a ten měl na malém vápně už snadnou úlohu - 2:1.

Až do této chvíle šlo vše podle papírových předpokladů, ty ale následně vzaly za své a na San Siru se začaly dít věci. Ještě do přestávky bylo vyrovnáno a tentokráte na to Schalke potřebovalo jenom šest minut. Jurado poslal míč na Edua, jeho první tečovanou střelu dokázal Cesar vyrazit, brazilský útočník si ale našel odražený míč a poslal ho do sítě - 2:2.

Druhá půle začala náporem a dvěma šancemi Nerazzurri. Tu první spálil Milito, který svůj únik na Neuera zakončil střelou mimo. Druhou příležitost si pak vypracoval Eto'o, ten se v pokutovém území dobře uvolnil a levačkou pořádně protáhl Neuera.

Vypadalo to, že Inter půjde potřetí v zápase do vedení, opak ale byl pravdou. V 53. minutě předvedlo Schalke kombinační akci, Farfan prostrčil do vápna na Raúla, který se nenechal odstavit a pravačkou poslal svůj tým do vedení - 2:3.

A další minuty hrůzy pro domácí měly ještě přijít. Už o čtyři minuty později pláchl po pravé straně Jurado, španělský fotbalista pak hledal v pokutovém území Edua, za něhož práci vykonal Ranocchia, který si dal vlastní branku - 2:4.

A za dalších pět minut měli fanoušci Interu další důvod k tomu kroutit hlavami, do souboje přišel pozdě Chivu, rumunský obránce už navíc byl majitelem jedné žluté karty a po té druhé musel podobně jako o víkendu proti AC opustit bojiště předčasně.

Oslabený Inter pak přežil střelu Jurada do pravé tyče, stejná část brankové konstrukce se ozvala i poté, co Farfan zkoušel Juradův recept a z úhlu poslal míč před bránu, kde hlídkoval tentokráte šťastný Ranocchia. Tato akce ale pokračovala, na hranici šestnáctky se z otočky opřel do míče Edu a Cesar kapituloval popáté - 2:5.

Inter se v závěru ještě snažil o korekci, jenomže marně a do Německa si tak poveze mnohem složitější úkol než v osmifinále proti Bayernu. K tomu, aby mohl i nadále myslet na obhajobu, bude muset dát v Gelsenkirchenu minimálně čtyři branky.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (906)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele