čtvrtfinále - 1. zápasy
31.03.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Interu k vítězství nad CSKA stačil jediný gól

Inter svého soupeře přitlačil po hodině hry, což nakonec stačilo na nejtěsnější vítězství a do Moskvy tak nepojede s žádnou výraznější jistotou. V odvetě si bude Necid určitě přát větší podporu zálohy, jinak se CSKA s velkou pravděpodobností do žádné gólové šance opět nedostane.

Na San Siru se začalo rozpačitě. Individuální akce, kterých bylo opravdu mnoho, končily buď ztrátou balónu, nebo faulem v dostatečné vzdálenosti od branky. Právě zákroků za hranicemi pravidel bylo tolik, že se hra každou minutu pravidelně kouskovala a nedovolila ani jednomu týmu alespoň mírný tlak.

Zatímco Sneijder svých přímých kopů k ohrožení branky nevyužil, po dvaadvaceti minutách přichystal pro diváky první zajímavou střelu z dálky Pandev. CSKA nedokázalo vytáhnout míč ze své poloviny a urostlý Makedonec pohotovou střelou těsně nad břevno vystrašil Akinfeeva.

Postupem času se míč přeci jen objevoval častěji na kopačkách domácího favorita. Díky tomu se paradoxně dostal ke svému prvnímu zakončení i Necid. Jeho nepřesná střela z úhlu byla po přízemním přímém kopu Ignasheviche z dvanácté minuty tím nejnebezpečnějším, co nabídla ruská strana v první půli.

Nicméně ani aktivní Inter se k zakončení příliš často nedostával. Když už se úspěšně o střelu z hloubi vápna pokusil Eto’o, zablokoval ji v ofsajdu stojící Sneijder. První pohledná akce zápasu přišla až na začátku poslední minuty. To se přes přesné narážečky dostal do vápna Sneijder, jeho pokus ale postrádal přesnost i razanci. Do šaten se tak šlo zaslouženě bez branek.

Po změně stran se CSKA rozhodně nezatáhlo k bránění bezbrankové remíze. V první desetiminutovce hned dvakrát hosté nebezpečně pálili z dálky. Nejprve Mamaev mířil těsně nad břevno, Aldonin už donutil Césara k zákroku, kterým vyrazil míč na rohový kop.

Největší šanci dosavadního průběhu měl po hodině hry Stankovič, který se štěstím prodral míč za obranu až před samotného Akinfeeva. Těžko však držel rovnováhu a střelu, kterou vyslal, chytil ruský brankář bez jakýchkoliv problémů. Probuzený Inter začal bušit do svého soupeře, veškeré předešlé šance smazal Pandev, kterému na vápně nabil Sneijder, ale Akinfeev jednou rukou parádně vytáhl.

Ruský brankář byl v neustálé permanenci, chvíli poté musel zasahovat proti přízemní střele k tyči, tu vyslal Eto’o. Jenže další šance, další pokus a tentokrát úspěšný. Po přihrávce od Sneijdera si lehce střeleckou uličku vytvořil do té doby neviditelný Milito a proti jeho zakončení po zemi k bližší tyči už Akinfeev neměl šanci.

Velký tlak domácích pokračoval, nicméně Rusové se bránili druhé brance, jak jen to šlo. A to především v 71. minutě, kdy se za obranu dostal Pandev, který si položil Akinfeeva a mířil vzduchem do odkryté svatyně. Jenže na brankové čáře takřka karatistickým zákrokem vykopl míč do bezpečí Berezutski.

V 84. minutě se díky rozhárané obraně ocitl na vápně naprosto sám Sneijder. Posunul si míč do vápna, ale prudká střela se stočila kolem bližší tyče ven. Po dvou minutách přišla dvojice střel, proti kterým vykouzlil parádní zákroky nic nevidící Akinfeev. Nejprve vyrazil střelu z vápna od Cambiassa, aby okamžitě poté zakročil proti Stankovičovi.

Na druhé straně mohl Italy zmrazit Necid, který dostal skvělý lob do vápna za obranu, špatný první dotek s míčem mu šanci sebral. To byl také poslední náznak šance v úvodním čtvrtfinálovém zápasu, kde si nejtěsnější náskok zajistil gólem Milita Inter.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (306)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele