osmifinále - 1. zápasy
25.02.2009 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Liverpoolská zácpa slavila proti Realu úspěch

Real Madrid nenavázal na ligovou vítěznou sérii a podlehl na vlastním hřišti nejtěsnějším rozdílem Liverpoolu. Angličané drželi po celý zápas Španěly na uzdě a v závěru rozhodli gólem Benayouna. Přízraky nenaplněného čtvrtfinále tak opět pro Real ožívají...

Branka Izraelce Benayounu necelých deset minut před koncem přiřkla vítězství Liverpoolu. Duel dvou španělských trenérů tak vyzněl pro "Angličana" Beníteze v souboji svázaném řadou taktických pokynů.

Domácí nastoupili oproti očekávání v poměrně ofenzivní sestavě s dvěmi křídly, Robbenem a Marcelem. Hosté postrádali od počátku svého kapitána Gerrarda, místo něj nastoupil na spojce Kuyt a na pravém kraji Benayoun, v obraně nahradil Dossanu Fabio Aurélio.

V 5. minutě se ocitl po kolmici Robbena sám ve vápně Raúl, ale nedokázal přesně zakončit. Poté se dlouhé minuty hrálo bez příležitostí, Liverpool důsledně bránil a Bílý balet se do šancí nedokázal dostat. Ve 13. minutě po rohu domácích střílel nůžkami Pepe, ale bez nebezpečí pro branku hostí. O tři minuty později pálil z rohu vápna Marcelo, nicméně Reina neměl s jeho střelou potíže.

První veliká gólová šance přišla ale na straně Liverpoolu, kdy ve 21. minutě běžel na branku po chybě obrany sám Torres, ale Casillas jeho střelu vytěsnil nad branku. O chvíli později zneškodnil i nebezpečný centr Xabi Alonsa z pravé strany. Ve 23. minutě pálil nad po rohu Marcela Heinze. Ve druhé půlce prvního poločasu měl více ze hry anglický celek. Dokumentovala to šance Benayounu po předčasném vyběhnutí Casillase. Ve 30. minutě sice skóroval hlavou Higuaín, ale stál v postavení mimo hru.

Další příležitost měl ve 34. minutě opět Benayoun, ale po závaru v šestnáctce Realu mířil mimo. Na opačné straně střílel vedle zpoza vápna Marcelo. O chvíli později ho dvakrát za sebou napodobil Robben a poté jednou Higuaín. Minutu před poločasem centroval nebezpečně do vápna Robben , ale Reina opět neměl problémy. Ve 45. minutě málem nachytal na švestkách Casillase Xabi Alonso, jehož střelu z poloviny hřiště španělský brankář vyrazil nad branku. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu nastoupil místo Marcela Guti. Ve 47. minutě měl opět příležitost Liverpool, ale střela Xabiho Alonsa šla mimo. O šest minut nato pronikl po pravé straně Robben, avšak svůj pokus namířil jen do boční sítě. Poté pálil Sergio Ramos z velké dálky přímo do Reiny. Liverpool pak měl více ze hry, ale do jasných šancí se nedostal.

Naopak příležitost měl na druhé straně Higuaín, ale jeho průnik skončil střelou do boční sítě. V 72. minutě střílel po svém typickém průniku Robben, ale jistý Reina jeho střelu zneškodnil. O čtyři minuty nato vyslal spíše propagační střelu nad Sergio Ramos. Pak ovšem udeřilo na straně hostí. Po přímém kopu Fabia Aurélia v 82. minutě přesně hlavičkoval zcela nekrytý Benayoun a poslal Liverpool do vedení.

Do konce zápasu se už nic zvláštního nestalo, a tak má Real po domácí porážce opět nakročeno k pokračování noční můry v podobě nepostupu do čtvrtfinále. Naopak Liverpool svou účelovou hrou, která světila prostředky, dokázal získat cenné vítězství. Aby Bílý balet zlomil své osmifinálové prokletí, musí na Anfield Road zvítězit.

Autor: Jaroslav Smrž / www.marca.com

Komentáře (552)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele