základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2004 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AFC Ajax - Juventus FC 0:1

Ajax o víkendu ztratil tříbrankové vedení v Den Haagu, což vedlo trenéra Ronalda Koemana k učinění dvou změn v základní sestavě. Nourdina Boukhariho nahradil Anthony Obodai a místo Toma De Mula se do útoku postavil Nicolae Mitea. Z českých fotbalistů se v sestavě nizozemského celku objevil pouze Zdeněk Grygera. Tomáš Galásek se totiž podobně jako John O´Brien ještě nedal zdravotně do pořádku a ne zcela ideální zdravotní stav vystavil stopku také argentinskému olympijskému vítězi Mauru Rosalesovi.

Juventus má za sebou skvělý start do Serie A, když v prvním kole zvítězil na půdě Brescie přesvědčivě 3:0. Svým výkonem v tomto utkání si o místo v základní sestavě řekl loni ještě útočník amsterodamského celku Zlatan Ibrahimovic, jemuž dal kouč Fabio Capello přednost před Davidem Trezeguetem. Disciplinární trest z minulého ročníku evropských pohárů si stále odpykává Jonathan Zebina, kterého zastoupil na pravé straně obrany Alessandro Birindelli.

První nebezpečnou ránu zápasu si na své konto připsal Sonck, jehož střela pořádně vystrašila Buffona. Klíčovou postavou Juventusu byl, jak už to tak bývá, Pavel Nedvěd. Český záložník o sobě dal poprvé vědět hned na začátku utkání, kdy pálil mimo. Domácí ofenzivu táhl především Rumun Mitea, ani jeden z jeho dvou pokusů si však cestu do sítě nenašel. Rozhodující moment celého střetnutí přišel těsně před koncem prvního poločasu. Juventus byl v první půli o něco lepším týmem a tři minuty před koncem šel zásluhou Nedvěda, který se technickou střeou trefil přesně do horního rohu Steklenburgovi svatyně – 0:1.

Ajax mohl srovnat stav krátce po změně stran, jenomže akci van der Vaarta s Pienarem udělal dobrým zákrokem přítrž Buffon. Poté se do šance už už dostával van der Vaart, ale na Maxwellův centr nakonec nedosáhl. Kapitán nizozemského celku o sobě dal znovu vědět v 75. minutě, kdy jeho dobře kopnutý trestný kop opět skvěle zlikvidoval Buffon. Maarten Stekelenburg se ve druhém poločase v bráně Ajaxu spíše nudil, když však bylo za potřebí, tak svůj tým podržel. Na konečném výsledku 0:1 se ale až do konce zápasu nic nezměnilo.

Pro českého fanouška je důležitá zpráva ohledně zdravotních stavů Zdeňka Grygery a Pavla Nedvěda, kteří oba ze střetnutí předčasně odstoupili.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Takové hráče jak jsou Sneider střílet co si ten buzerant myslí že furt zajiždí do Nedvěda.Rozhodčí nemá asi dost mozku v hlavě když také hráče nevyhodí z hřiště za takové zákroky!!!

Reagovat
HOST*yarda

Ač jsem viděl jen sestřih, plně souhlasím. Je to z.rd!

Reagovat
HOST*

Proč mu říkaš buzerant ty pičo jedna to ne Sneijdera,ale Nedvěda by měli zastřelit čuráka jednoho namyšleného.

Reagovat
HOST*Tomas

presne co si mysli porad ho bude sekat jak svine kdyz mu neumi vzit balon normalne tak at mu ho radsi nebere,takovy hraci me pekne serou,jeste kdyz je to na nedveda potrebujem ho do repre

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele