základní část, 9. kolo
24.09.2023 15:00 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

Probuzená plzeňská ofenziva neměla s Pardubicemi slitování, demolici řídil Durosinmi

Fotbalisté Viktorie Plzeň zdolali v utkání devátého kola Fortuna ligy na domácím hřišti Pardubice vysoko 6:2, a připsali si tak už 12. výhru v soutěžním zápase za sebou. Hosté se sice ujali vedení po necelé čtvrthodině zásluhou Denise Darmovzala, ale Západočeši ještě v první půli skóre otočili třemi přesnými zásahy. Výraznou stopu nesl na skvělém výsledku Rafiu Durosinmi, jenž si připsal ke dvěma trefám i asistenci.

Plzeň dala už dávno zapomenout na rozpačitý začátek sezony. Svěřenci Miroslava Koubka se aktuálně vezli na vlně 11 výher v řadě napříč všemi soutěžemi a poté, co naposledy v lize rozstříleli Zlín 7:1, před nimi stála na první pohled další lehká výzva. Jejím soupeřem totiž byly Pardubice, které dosud v lize vyhrály pouze dvakrát, přičemž v minulém kole podlehly Slavii 0:1, a znovu tak směřovaly k bojům o udržení.

Hned v šesté minutě zlikvidoval po rohovém kopu brankář hostí Viktor Budinský skvělým zákrokem dobře mířenou hlavičku Sampsona Dweha. Pardubice přežily počáteční tlak Plzně a samy pak udeřily. Kryštof Daněk předvedl nádherný individuální průnik, jeho střelu ovšem pokryl Jindřich Staněk. Ten ale následně inkasoval nepříjemný úder od vlastního spoluhráče, a nemohl tak reagovat na dorážku Darmovzala. Domácí gólman navíc musel následně střídat. Hosté však vedení udrželi sotva 10 minut. Na hranici pokutového území nechali osamoceného Lukáše Kalvacha a ten nabídnutou šancí nepohrdl. Krátce nato byl obrat dokonán, první ligový gól si připsal krásnou střelou stoper Dweh. Vedení pak ještě před pauzou navýšil Robin Hranáč, který v loňské sezoně hostoval právě v Pardubicích.

Start druhého poločasu se ukázal být pro Východočechy velmi smolný. Ladislav Krobot totiž po pár minutách zahrál v pokutovém území rukou a penaltu, nařízenou až po zásahu videorozhodčího, suverénně proměnil Erik Jirka. I přes výraznou obměnu hráčů na hřišti Plzeň hosty nepouštěla do žádných šancí a sama naopak pokračovala v exhibičním tempu utkání. Druhý gól Kalvacha ale odmítl obětavým zákrokem Ondřej Kukučka. V závěru utkání pak úřadoval Durosinmi, který dvěma přesnými zásahy v rozmezí tří minut potvrdil výbornou střeleckou formu Plzně. Hrozivé skóre v posledních vteřinách za hosty alespoň korigoval Daněk.

Plzeň tak potvrdila roli jasného favorita a oslavila už 12. výhru v řadě. V příštím kole nastoupí 30. září na hřišti Sparty, Pardubice doma o den později přivítají Hradec.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (1)

Přidat komentář
deporpepa

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele