o titul, 3. kolo
08.05.2022 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Plzeň nedala šanci Spartě a svého pronásledovatele dostává do úzkých

Pokud si fanoušci Slavie dělali naději na to, že by pro ně odvěký rival mohl jednou odvést službičku, šeredně se mýlili. Sparta totiž neměla v Plzni sebemenší šanci. Domácí Viktoria zasadila Letenským tři smrtící zásahy již v první půli a s přehledem si připsala vítězství, po němž dál pevně svírá žezlo pro průběžného ligového lídra.

Poprvé potěšili Západočeši své příznivce hned z první vážnější akci. Kalvachem zahraný rohový kop našel hlavu Beauguela, který zamířil přesně k tyči, čímž zasadil první ránu dezorientovaným hostům. Druhou branku přidala Plzeň po 20 minutách hry. Po postupné kombinaci se míč dostal na levou stranu, kde Havel obalamutil Wiesnera, připravil si míč ke střele pravačkou a překonal gólmana Sparty Heču.

Alespoň nějaké dobré zprávy v úvodu duelu se Letenští dočkali ve 26. minutě. Unikajícího Peška zastavil jakožto poslední bránící hráč Bucha a od sudího Černého tak po zásluze uviděl červenou kartu. Bucha sice zamířil do sprch, ovšem nerovnovážný počet hráčů na hřišti nebyl znát. Po půlhodině hry rozehrál Kalvach další standardní situaci, Mosquera prodloužil balón k Hejdovi, který zblízka zvýšil už na 3:0.

Pražané se během přestávky ještě mohli dát dohromady a zaútočit alespoň na plichtu, jenže se dál zdálo, že hosty utkání ve Štruncových sadech vlastně vůbec nezajímá. Devět minut po změně stran se navíc poměr sil srovnal. Krejčí mladší lehkým škobrtnutím poslal k zemi Řezníka a byť se hodně rozčiloval, od arbitra uviděl již druhou žlutou kartu a podobně jako Bucha musel trávník opustit.

Po hodině hry se zničehonic objevil ve velké šanci Čvančara, jenž poté, co brankáře Plzně Staňka málem překvapil centr z pravé strany, užuž hlavičkoval do odkrytého koutu svatyně. Staněk ale situaci zachránil a výborným zákrokem zneškodnil poslední solidní příležitost sparťanů ke skórování. Deset minut po Čvančarově hlavičce se na druhé straně mohl prosadit Řezník, avšak jeho zakončení odvrátil těsně před brankovou čárou jeden z protihráčů.

Fotbalisté Viktorie každopádně zápas dohrávali v naprostém klidu. V 81. minutě málem překvapil Heču centr Havla, jenž se od tyče nakonec odrazil do zámezí. O devět minut později mohl zmatků v obraně Letenských využít Kalvach, Heča nicméně tentokrát dobře zasáhl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Či 2:1

Reagovat
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, pro jistotu, protože kdyby to bylo o gól, hrozilo by, že si ti dřeváci z Plzně dají na konci omylem vlastňáka.

Reagovat
h8_sfatto

Viktorku zastaví jedině Hradec, Sparta ? to je kdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Inu,úplatná buzerantů parta Slávii nenávidí tak hodně že by úmyslně prohrála i v boji proti osmi,devíti fotbalistům Plzně.Zastavit bus kterým povezou zpět své uplacené zadnice,vytáhnout ven a tak je za ten hnůj seřezat,že by si rok nezahráli

Reagovat
hematop

Ten Krejčí to je neskutečný odpad. Dejte mu do ringu Vemolu, ať mu sedne na ksicht

Reagovat
hematop

Krejčí, rodák z Brněnská hrající za Spartu. Jasná diagnóza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele