základní část, 29. kolo
21.04.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Vlastimil Daníček (© fcslovacko.cz)

Slovácko zahájilo etapu Svědíkova loučení domácí remízou s Plzní

Viktoria Plzeň remizovala ve 29. kole Fortuna ligy na hřišti Slovácka 1:1. Hostující trenér Miroslav Koubek poslal na trávník po vysilujícím prodloužení proti Fiorentině prakticky kompletně obměněnou jedenáctku, a to mělo na výkon Západočechů evidentní vliv. Třetí celek tabulky sice poslal do vedení v závěru první půle Idjessi Metsoko, jenže po změně stran se útočník z Toga nechal se svými spoluhráči soupeřem zatlačit, což vedlo k vyrovnávací penaltové trefě Vlastimila Daníčka. Jeho zásah tak udělal radost kouči Martinu Svědíkovi, který po sezoně klub opustí.

Fanoušci Slovácka prožívali v jarní části ročníku kruté časy. Nejhorší formu z celé ligy a propad tabulkou jejich oblíbenců ještě umocnil hlavní trenér Svědík. Ten totiž po vzájemné dohodě s klubem oznámil, že na lavičce modrobílých po sezoně skončí. Nad jeho dalším působištěm visela řada otazníků, přičemž jednou z diskutovaných možností byla i Plzeň, která na jih Moravy přijížděla po konci veleúspěšného tažení Konferenční ligou.

Úvod utkání výrazně poznamenaly zdravotní patálie zkušeného Radima Řezníka, jenž na hřišti vydržel jen 14 minut. Zápas ani nadále neměl příliš vysokou kvalitu. Zatímco na domácích hráčích bylo znát vědomí jediné výhry v jarní fázi soutěže, hosté navzdory obměněné sestavě "tahali nohy" po nedávném návratu z Florencie. Ve 30. minutě se dostal do první větší šance Matěj Vydra, proti kterému ovšem včas vyběhl Tomáš Fryšták. Další nepozornost defenzivy Slovácka již hosté dokázali potrestat, když se vápnem prokličkoval Metsoko a se štěstím zaznamenal svůj druhý ligový gól v kariéře.

Jako první zahrozili po změně stran domácí, které mohl přiblížit bodovému zisku Patrik Blahút, jenže o radost jej připravilo včasné vyběhnutí Martina Jedličky. Ještě větší tutovku zahodil v 57. minutě Filip Vecheta, jenž z malého vápna zamířil hlavou trestuhodně mimo. Zvýšená aktivita se nicméně Moravanům vyplatila, neboť Sampson Dweh zahrál ve vlastním vápně rukou a od nařízení penalty pro Slovácko jej neuchránila ani snaha přesvědčit rozhodčího o zranění obličeje. K pokutovému kopu se postavil zkušený Daníček, který poslal míč po zemi do sítě. V závěru měli ke třem bodům blíže hosté, avšak Pavel Šulc ani Lukáš Červ bránu v nadějných pozicích netrefili.

Slovácko tak částečně využilo náročného programu Plzně a z duelu si odneslo bod. V posledním kole základní části zavítá 28. dubna do Českých Budějovic, viktoriáni ve stejný den přivítají Teplice.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Alan

0:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele