základní část, 29. kolo
20.04.2024 18:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

České Budějovice chtějí navázat na podařené jaro (© dynamocb.cz)

Odvážný krok trenéra Frťaly proti Dynamu dovedl Teplice jen k dělbě bodů

Fotbalisté Teplic remizovali ve 29. kole Fortuna ligy na domácím hřišti s Českými Budějovicemi 2:2 a přišli o naději na umístění v elitní šestce. Severočeši záhy prohrávali po vlastním gólu Lukáše Marečka, což donutilo nespokojeného trenéra Zdenka Frťalu ke dvěma změnám v sestavě už na konci úvodní půlhodiny. Hrozba vystřídání pro ostatní hráče se vyplatila prakticky okamžitě, jelikož Skláři dokázali otočit průběh střetnutí ještě v prvním poločase. Vedení ale neudrželi, neboť v 67. minutě vyrovnal z penalty Jan Suchan.

Severočeši se po vítězství v Mladé Boleslavi mohli radovat z takřka definitivní jistoty záchrany, kterou jim stvrdila sobotní remíza Bohemians v Karviné. Také Dynamo naposledy předvedlo fanouškům povedené vystoupení, když se po strhující výhře nad Libercem odlepilo ze dna tabulky. Kde jinde navíc měli Jihočeši ukončit úmornou sérii bez venkovního ligového triumfu než právě v Teplicích, odkud si 15. října 2022 odvezli plný bodový zisk naposledy. Komplikaci pro ně však představovala absence vykartovaného kapitána Zdeňka Ondráška.

Jihočeši byli v úvodu utkání aktivnějším týmem a obraně Teplic působili velké problémy. Výsledkem ofenzivních snah hostů byla řada standardních situací. Ve 25. minutě po jedné z nich Budějovičtí otevřeli skóre. Florent Poulolo sice hlavičkoval pouze do tyče, jenže míč se následně od domácího kapitána Marečka smolně odrazil do sítě. Na nepříznivý vývoj zápasu se už po půlhodině hry rozhodl reagovat dvěma střídáními kouč Sklářů Frťala. A jen o tři minuty později se domácí dočkali vyrovnání. Hostující obrana trestuhodně propadla, čehož využil Daniel Fila, který se po vynikající individuální akci probojoval až do zakončení a překonal brankáře Dávida Šípoše. Ve 40. minutě už Teplice vedly. K balonu se po tečovaném centru z pravé strany propracoval Štěpán Chaloupek, který využil zaváhání Šípoše.

Ve druhém dějství si vypracovali první zajímavější příležitost hosté. Po centru z levé strany se dostal k míči Samuel Šigut, který však balon nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 67. minutě zahrál domácí Albert Labík v pokutovém území rukou, za což hlavní sudí nařídil po konzultaci s videorozhodčím penaltu. K té se postavil Suchan, jenž míč umístil přesně k pravé tyči a svým šestým ligovým gólem v sezoně srovnal skóre. Vrátit domácím vedení mohl Fila, který ale z téměř ideální pozice přestřelil. Rozhodnout nedokázal ani hostující Poulolo, jehož zakončení po skrumáži v pokutovém území proletělo těsně vedle pravé tyče teplické branky.

Dynamo tak herně navázalo na výhru nad Libercem a z Teplic si odvezlo remízu. Oba celky zakončí hlavní část sezony 28. dubna v totožný čas. České Budějovice přivítají Slovácko a Severočeši zamíří do Plzně.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele