základní část, 15. kolo
21.11.2021 15:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Slovácko přejelo Spartu a dostalo se na druhé místo

Mělo to být vyrovnané utkání dvou celků nacházejících se na těch nejvyšších příčkách. Jenže duel Slovácka se Spartou se zvrhnul v jednoznačnou záležitost. Domácí už o poločase vedli o dva góly díky Kalabiškovi s Jurečkou, po pauze na konečných 4:0 navyšovali Holzer a Cicilia.

Z lepší výchozí pozice do utkání vstupovali Vrbovi svěřenci, kteří se mohli minimálně do zápasu Slavie dostat ze třetího na první místo. Slovácko však bylo hned o bod za nimi. Obě mužstva každopádně na ligovou porážku čekala od druhého zářijového víkendu, kdy modro-bílí prohráli v Edenu a rudí v Plzni.

První větší příležitost v zápase přitom měli Letenští. Minčev si v pokutovém území posunul míč na pravačku a technickým pokusem jen těsně minul vzdálenější šibenici. Zanedlouho se však do vedení dostali Jihomoravané. Kohút předal balón Petrželovi, načež se mu oklikou přes Jurečku vrátil zpátky. Přetaženým centrem následně našel Jana Kalabišku, jehož hlavička skončila za Nitovými zády.

Zvýšit vedení mohli domácí po Nitově špatné rozehrávce. Sadílkův centr úspěch neslavil, po následném Reinberkově pasu se rumunský gólman musel činit proti Kohútově zakončení. Slovácko bylo nadále lepším týmem, což dokázal i kombinace Holzera s Kohútem a Sadílkem, bohužel ten se k ohrožení gólmana nedostal. Panákova hlavička na druhé straně skončila jen ve Nguyenově náručí. Dvojnásobné výše dosáhl náskok Svědíkovy družiny krátce před pauzou. Po Reinberkově dlouhém pasu nedokázal Štetina přetlačit Václava Jurečku, který šikovně zakončil mimo dosah Nity. A nedá se říci, že by poločasová přestávka Letenským pomohla. Po necelé hodině hry totiž Jurečka prodloužil na Holzera. I on uspěl v souboji se Štetinou a následně přinutil brankáře Sparty kapitulovat potřetí.

Od čtvrtého lovení míče ze sítě jej zachránila jen tyč, kterou nastřelil po Petrželově centru Kohútu. Následná dorážka letěla příliš vysoko. Slovácko to ale mrzet nemuselo, neboť pár minut před koncem se na ose hřiště dostal na balón Rigino Cicilia. Naznačil přihrávku na levou stranu, načež vypálil směrem na Nitovu bránu. Gólman si sice na kulatý nesmysl sáhl, v cestě za čáru mu ale zabránit nedokázal.

Muži z Uherského Hradiště se tak díky tomuto vítězství vyšvihli nejen před Spartu, ale i před Plzeň. Po polovině základní části jim tak v tabulce patří druhá příčka za vedoucí Slavií. Naopak Sparta se propadla na čtvrtou pozici, která neznamená jistotu evropských pohárů.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza jak vyšitá 1:1

Reagovat
Filip236

0:1

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
giannicheda

Ten tym jmenem ruda chatra,to je ostuda neskutečná.. firma v krachu a stale jede a jeste si kluci myslí co nejsou..

Reagovat
Lawman

Gratuluji Slovácku. Dali 3 góly z brejku. Tak se hraje zápas v kterém se mužstvo ujme vedení a potom vyráží do protiútoku a ne brání výsledek. Sparta mohla vyfasovat i šestku.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
podnebný

Výkon Sparty byl žalostný až zoufalý. Už po pěti minutách jsem si uvědomil, že tohle není Sparta a po dvou hrubkách Štetiny že se vrací do doby Stramacioniho. A to jsme si konečně přáli titul! Vrba podcenil přípravu na zápas, Slovácko bylo naopak motivováno na nrjvyšší míru. Drhlo to tradičně v přechodu do útoku, ještě hůř hrála obrana. Už v poločase se mělo víc střídat (Sáček za Štetinu, Karabec za Hložka, Karlsson za Haraslina, Pulkrab za LK37). Mé hodnocení

Nita 3 - Wtesner 5 (Vindheim 4), Panák 3, Štetina 5, Hancko 4 - Haraslin 5 (Karlsson 3), Pavelka 4, Hložek 5, Krejčí ml. 5 (Sáček 3), Krejčí st. 3 (Dočkal 5) - Minčev 4 (Pulkrab 4). Hráli jak nadopovaní práškama na spaní.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to nějakou posilu z West Hamu Naše Slovácko zesměšnilo kabelovu rudou chátru Hra na kočku a myš. Slovácko dominovalo v osobních soubojích a přechodu do útoku. Krásný zápas kterým jsem byl svědkem v hledišti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele