10. kolo
06.12.2020 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Slavia přežila penaltu, poté už v derby se Spartou dominovala

Když byl v pokutovém území faulován starší z Krejčích a vše se chystalo na penaltu, vypadalo to s akciemi Sparty v derby nadějně. Jenže Juliš tuto příležitost zahodil a od té doby už bylo vše v režii sešívaných. Dvakrát se v první půli prosadil Sima, po pauze pečetil vítězství Lingr.

Trenér Václav Kotal tentokráte vsadil na systém se třemi obránci. Před Florinem Niţou nastoupili reprezentanti Pavelka, Čelůstka a Hancko, křídla měli za úkol obstarávat Vindheim a Hanousek. Defenzivní povinnosti si ve středu zálohy plnili Trávník s Krejčím II., druhý z Ladislavů Krejčích měl na starost spolu s Dočkalem a Julišem ofenzivu.

Jindřich Trpišovský vsadil na osvědčený systém se čtyřmi obránci a pěti záložníky. Že v bráně nastoupili Kolář a stoperskou dvojici utvořili Kúdela se Zimou, to se všeobecně očekávalo, důvěru na levém kraji obrany tentokráte dostal Bořil, který měl pilovat lajny spolu s Masopustem. Ve středu hřiště operovali Holeš, Ševčík a Lingr, africké hvězdy Olayinka se Simou opět nastoupily na křídlech a v útoku se představil Kuchta.

Úvodní minuty nenabídly mnoho šancí, nejnebezpečnějšími situacemi byly střely slávistů z větší vzdálenosti. Nejprve to zkoušel Lingr, jehož od šibenice dělilo pár centimetrů, později pak Niţu pořádně prověřil Holeš. Mezitím ještě Kolář zastavil hlavičku Krejčího mladšího. Sparťanský středopolař pak ve vlastním vápně zahrál rukou, což slávisté reklamovali, ovšem vše bylo podle pravidel. Jeho jmenovec o sobě dal vědět na druhé straně hřiště, jeho střela ze střední vzdálenosti byla ale nepřesná.

Navrátilec z Itálie byl i po necelé půlhodině tím, koho po svém nedorozumění faulovali Kolář s Kúdelou, což sudí ohodnotil nařízením pokutového kopu. K němu se postavil Lukáš Juliš, jenž ovšem zahrál penaltu naprosto tragicky a nechal se vychytat gólmanem. Tohoto zaváhání bleskově hosté využili. Od rohového kopu nacentroval Ševčík, ve vápně pak vysoko vzlétl Abdallah Sima, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.

O pět minut později mohli Letenští srovnat, Kolář si ale na Hanckovu zajímavou hlavičku počíhal. Druhým gólem v utkání o sobě dal poté vědět Abdallah Sima. Ten dostal na pravou stranu dlouhý pas od Bořila, který si výtečně zpracoval a následně jej po zemi poslal ke vzdálenější tyči.

Definitivní uklidnění pro červenobílé přišlo několik minut po návratu ze šaten. Po odraženém centru se dostal za vápnem k míči Ondřej Lingr, jenž prudkou přízemní střelou zamířil mimo Niţův dosah. Exkarvinský středopolař vzápětí mohl udeřit podruhé, jenže tentokrát z malého vápna zamířil pouze do domácího gólmana.

Ze zbytku utkání stojí za zmínku snad jen Holešův padající volej, který letěl jen kousek nad břevnem. To nic nezměnilo na jednoznačném vítězství Slavie, která svůj náskok na čele navýšila na letos rekordních pět bodů. Na druhé pozici je aktuálně právě Sparta, kromě bodů je ale evidentní rozdíl i ve skóre. Sešívaní se aktuálně pyšní bilancí 30:3!

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hra kočky s myší.

0:4

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vypomůže jak Plzni tak se vrátí na čelo tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
podnebný

Místo Plechatého by měl nastoupit Souček a místo Hanouska Krejčí I. Slavia posílá do hry to nejlepší, co momentálně má.

Reagovat
smazaný uživatel

dá se to někde sledovat online?

Reagovat
Elmas
Reagovat
LeedsUnited

zase Sima, to je borec!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LeedsUnited

já to vidím na hetrick!

Reagovat
LeedsUnited

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele