základní část, 21. kolo
17.02.2019 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň přejela Slavii a snížila ztrátu na první místo

Dlouho očekávané utkání 21. kola české ligy mezi Plzní a Slavií se přeměnilo v jednoznačnou záležitost. Skoro celý zápas lepším Viktoriánům vedení vystřelil Chorý a navyšoval Beauguel. Míč do sítě mezitím dopravil i Tomáš Souček, jenže gól nebyl uznán pro ofsajd.

Domácí celek byl hned od prvních minut tím aktivnějším a Slavii do nebezpečnějších akcí pouštěl jen výjimečně. Už po šesti minutách hlavou zakončoval po Hrošovského centru Hubník, bohužel pro červenomodré jen vedle Kolářovy brány. Následně se dopředu vypravila i Slavia. Hruška měl poměrně velké problémy s Bořilovým nákopem, poté se ještě musel vytáhnout proti Stochově ráně.

Hosty z Vršovic větral především velice snaživě hrající Kayamba. Koláře ale pořádně prověřil až po dvaceti minutách Chorý, jehož pumelici zpoza vápna dokázal slávistický gólman pouze vyrazit. Obrovská šance pro Vrbovi svěřence přišla po rohovém kopu soupeře. Kayamba vytáhl míč na útočnou polovinu, načež se k němu dostal Hořava, jehož volej pořádně vyděsil fanoušky Pražanů.

V samotném závěru první půle už Kolář kapituloval. Hrošovský po levé straně vyslal Limberského, ten vracel před prázdnou bránu Chorému, na nějž již čekala jednoduchá práce. Poté ale nastal zajímavý moment. Přestože sudí nechali dohrát akci, zdvihl pomezní svůj praporek na znamení ofsajdu. Hlavní rozhodčí Franěk ovšem situaci zkonzultoval s videorozhodčím a usoudil, že se o postavení mimo hru nejednalo. Vyprodaný stadion tudíž mohl slavit.

Krátce po poločase zvedali ruce nad hlavu také slávisté. Podobně jako při úvodním gólu dorážel tentokrát Souček do prázdné branky Bořilův pas, jenže se nacházel v ofsajdu a gól nemohl být uznán. VAR se znovu dostal do akce dvacet minut před koncem. Pernica po souboji s Králem upadl v tutovce, avšak o nedovolený zákrok se podle Fraňka nejednalo.

Do slušné příležitosti se o chvíli později dostal Olayinka poté, co se k němu dostal Bořilův aut. Nigerijskému útočníkovi ale střela vůbec nesedla a poslal ji pouze mezi diváky. Následně nebyl daleko od vyrovnání Ngadeu, avšak balón hlavou netrefil ideálně a Hruška jej v klidu sebral. Netrvalo dlouho a přišla pohroma pro Trpišovského družinu. Havel z pravé strany odcentroval na zcela volného Beauguela, jenž neměl se skórováním problém a prosadil se i ve druhém utkání v plzeňském dresu.

Devět kol před koncem základní části ztrácí Viktoria díky tomuto vítězství už jen tři body na lídra z Edenu, náskok na třetí místo činí již jedenáct bodů.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
Adhol

Už je to to skoro tradice, že ve vzájemných zápasech Slavie a Plzně vyhrají vždycky domácí. Uvidíme, jak oba týmy zahrají v Evropský lize, ale i tak by měla být za letošní sezónu herní a díky remíze proti FKMB i psychologická výhoda na straně Slavie. Věřím, že tentokrát neprohrajeme. Tip 1:1, přání 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

FCVP zabere konecne zabere po tezkem boji a bude to krasny jeste boj o titul jeste kdyby Plzeň padla uz by ta liga byla o nicem hralo by se o 3 misto mozna jeste o druhe misto pak o to seste a boj o zachranu

Reagovat
smazaný uživatel

Muj tip 1:0

Reagovat
patrikhm

2:1 to skonci

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
boryland

2:0........Bogy,Kovarna.........

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie vyhraje 0:2

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
FC Parma

2:1 (2x Kayamba - Stoch)

Reagovat
vanGomm

Slavia zřejmě v Plzni nevyhraje,protože to by pak už bylo o mistru skoro rozhodnuto.Je proto potřeba v zájmu co největší sledovanosti udržet pokud možno napětí co nejdéle.Nejlépe do poslední kola

Reagovat
Miky.77.14

0:1 Stoch

Reagovat
Ketchup

Stream prosím ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele