Další články

Krejčí na odchodu ze Sparty. Kapitán má namířeno do španělské Girony

Přijde v létě Sparta o svého kapitána? Už to tak vypadá, že Ladislav Krejčí (25) nabere směr Španělsko. Na začátku roku se v médiích objevovaly zprávy, že o oporu českého mistra je velký zájem. Ale jediná Girona, která je senzací této sezony La Ligy, předložila Spartě a Krejčímu konkrétní nabídku. K dohodě ale nedošlo. Podle serveru inFotbal nebyli letenští šéfové spokojeni se splátkovým kalendářem.

Základní část FORTUNA:LIGY vrcholí: Sparta se představí v Olomouci, Slavia cestuje do Hradce

Třicátým kolem vyvrcholí v neděli základní část FORTUNA:LIGY. Obhájce titulu a jistý vítěz základní části Sparta se představí v Olomouci. Pražská Slavia, která ztrácí na městského rivala čtyři body, bude hrát v Hradci Králové. Plzeň by si vítězstvím nad Teplicemi zajistila už před nadstavbou nejhůře konečné třetí místo v tabulce. Rozhodne se o posledním účastníkovi skupiny o titul, o šesté místo bojují čtyři týmy. Všech osm zápasů má výkop v 15:00, pouze na čtyřech z nich bude k dispozici videorozhodčí.

Pardubice hledají trenéra, Kováč si měl plácnout s Libercem

Nejvyšší soutěž sice jde teprve do finiše, šéfové klubů už ale pochopitelně musí myslet i na následující ligový ročník. Server inFotbal.cz tak přišel s informací, že se trenér Radoslav Kováč (44) bude definitivně stěhovat z Pardubic a nově usedne na lavičku Slovanu Liberec.

Berbrovi obhájci kritizovali postup soudu i žalobce, žádají zproštění obžaloby

Postup soudu při schvalování dohod o vině a trestu se čtyřmi obžalovanými i jednání státního zástupce v průběhu celého projednávání případu kritizují dnes u soudu v Plzni obhájci bývalého místopředsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR) Romana Berbra.

Mladá Boleslav prodloužila s Ladrou. Naším cílem je Evropa, vyhlásil záložník

Tomáš Ladra prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi a se stávajícím zaměstnavatelem podepsal nový tříletý kontrakt do 30. června 2027. Ofenzivní univerzál, který ve středu oslavil 27. narozeniny, měl nabídky z jiných prvoligových klubů, i z rodinných důvodů se ale rozhodl zůstat. Mladoboleslavští o tom informovali v tiskové zprávě.

Bořil prodloužil smlouvu, ve Slavii ho čeká desátá sezona

Jan Bořil dokončuje devátou a nikoli poslední sezonu v dresu Slavie. Pražský klub se zkušeným obráncem podepsal novou smlouvu, jeho služby si zajistil i pro příští sezonu.

Sparta jako vítěz základní části aneb Události 29. kola FORTUNA:LIGY

Další ztrátu pražské Slavie přineslo 29. kolo FORTUNA:LIGY. Sešívaní totiž doma v Edenu pouze remizovali se Sigmou Olomouc 2:2, a tak darovali první místo po základní části Spartě, která svůj domácí zápas s Baníkem Ostrava zvládla i přes nervózní závěr vítězně 4:3.

Komise: Vyrovnávací gól Slavie platil správně, Petrák neměl být vyloučen

Sudí v nedělním utkání 29. kola FORTUNA:LIGY mezi Slavií a Olomoucí uznali vyrovnávací branku Pražanů z 84. minuty správně. Podle komise rozhodčích FAČR nešlo z dostupných záběrů jednoznačně určit, zda byl domácí Jan Bořil před gólem Mojmíra Chytila v ofsajdu. Naopak v Karviné se sudí chyby dopustili, obránce Bohemians 1905 Ondřej Petrák neměl dostat v závěru prvního poločasu červenou kartu. Komise to uvedla v komuniké.

Tvrdík po další ztrátě Slavie vyloučil změny: Nikoho odvolávat nebudu

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík vyjádřil po nedělní nečekané remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním kole základní části, po níž si červenobílí výrazně zkomplikovali boj o titul, podporu realizačnímu týmu s trenérem Jindřichem Trpišovským i spolupracovníkům ve vedení. Pětapadesátiletý bývalý ministr obrany na sociální síti X uvedl, že nikoho odvolávat nebude. Zároveň úplně nevyloučil svůj odchod z klubu.

Havel se vrátil do sestavy Plzně, domácí pohár považuje za vrchol sezony

Teprve do druhého zápasu v této ligové sezoně naskočil po operaci achilovky zkušený plzeňský Milan Havel. Ve druhé půli nosil devětadvacetiletý obránce či záložník dokonce kapitánskou pásku a se silně kombinovanou sestavou Viktorie získal na Slovácku bod za remízu 1:1.

Je mi špatně, ale nic nevzdáváme, řekl po remíze s Olomoucí kapitán Slavie Bořil

Přestože slávisté po nečekané domácí remíze 2:2 s Olomoucí v předposledním 29. kole základní části první ligy ztrácejí z druhého místa tabulky na vedoucí Spartu už čtyři body a boj o titul již nemají jen ve svých rukou, kapitán Jan Bořil rozhodně nic nevzdává.

FORTUNA:LIGA - souhrn 29. kola: Sparta do nadstavby z prvního místa

Slavia se sice vyhnula prvním po sobě jdoucím ligovým porážkám pod Jindřichem Trpišovským, dvoubrankové manko doma s Olomoucí však pouze stáhla a Sparta tak stále půjde do nadstavby z první pozice. Mladá Boleslav tlačí na váhající Baník, Liberec nikoliv. Sparta si sice proti Baníku vybudovala hned třígólový náskok, v závěru se o vítězství přesto strachovala. Bohemians i v deseti dokázali vyrovnat v Karviné, přesilovku nedokázal naplno zužitkovat ani Jablonec proti Zlínu. Teplice po brzkých střídáních jen remizovaly s Českými Budějovicemi.

FORTUNA:LIGA - preview 29. kola: Slavia odpovídá na triumf Sparty

Sparta přestřílela Ostravu a pokud chce Slavia udržet kontakt, musí si splnit povinnost v souboji s Olomoucí. Plzeň se představí na Slovácku, v akci budou i oba východočeské týmy.

Frťalu těší jistota účasti ve střední skupině, mrzel ho ale výkon proti Dynamu

Trenér Teplic Zdenko Frťala po domácí remíze 2:2 s Českými Budějovicemi neskrýval smíšené pocity. Severočeši mají kolo před koncem základní části jistotu, že se po pěti letech vyhnou nadstavbové skupině o záchranu, třiapadesátiletého slovenského kouče ale rozladil dnešní výkon v zápase s předposledním týmem tabulky.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele