základní skupiny - skupina F, 5. kolo
30.11.2023 21:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

José Luis Morales (© AFP)

Panathinaikos našel bojovou morálku příliš pozdě. Morales potrestal nesmyslnou hrubku

Fotbalisté Villarrealu zvítězili v pátém kole skupiny F Evropské ligy nad Panathinaikosem 3:2. Domácí si v prvním poločase vytvořili pohodlný polštář v podobě dvoubrankového náskoku, který navýšil krátce po změně stran po obrovské hrubce Řeků José Luis Morales. Hosty však dostala zpět do hry úspěšná dorážka po neproměněné penaltě, která jim dodala potřebné sebevědomí pro vytvoření závěrečného tlaku. Toho ale Trifylli využili jen jednou, a tak je příště čeká přímý souboj o Konferenční ligu s Maccabi Haifou. Na druhou stranu Žlutá ponorka si zajistila účast ve vyřazovacích bojích.

Villarreal byl v poměrně vyrovnané skupině v dobré výchozí pozici, jelikož i přesto, že měl odehráno o jedno utkání méně, se stále nacházel na druhé postupové příčce. Tentokrát jej ovšem doma čekalo velmi důležité střetnutí s Panathinaikosem, který na něj ztrácel jen dva body. Hosté se však na duel příliš dobře nenaladili, když o víkendu prohráli. Naopak Žlutá ponorka si poradila před zraky vlastních fanoušků s Osasunou, překvapivě to ale pro ni byla teprve třetí letošní domácí výhra.

Hosty mohl poslat do vedení krátce po zahájení duelu Rubén Pérez, avšak Pepe Reina si s jeho dalekonosnou ranou poradil. Na druhé straně zkusil z podobné vzdálenosti překvapit veterán Morales, nicméně i brankář Panathinaikosu si počínal úspěšně. Fanoušci Žluté ponorky se ale mohli radovat poté, co Ilias Akhomach po nádherném průniku vyslal do stoprocentní šance Álexe Baenu, který efektně přeloboval Alberta Brignoliho. Italský gólman musel míč ze sítě lovit zanedlouho znovu, a to kvůli skvělé akci Santiho Comesany, jenž se kreativním prvním dotekem vyhnul obránci a následně zakončil mimo dosah muže mezi třemi tyčemi.

Ať už Ivan Jovanovič řekl svým svěřencům v kabině o přestávce cokoliv, účinné to rozhodně nebylo. Krátce po změně stran potrestal obrovskou hrubku hostí velmi aktivní Morales. Zelení se mohli vrátit do hry po nařízené penaltě, nicméně Fotis Ioannidis napálil pouze tyč, míč se ale odrazil přímo k Sebastianu Palaciosovi, jenž trefil odkrytou část branky. O chvíli později se mohl prosadit bývalý hráč Villarrealu Aitor Cantalapiedra, avšak trestuhodně neproměnil svou šanci. Krátce po vběhnutí do poslední desetiminutovky se sice prosadil Ioannidis, další zásah si však Prasinoi navzdory závěrečnému tlaku připsat nedokázali.

Villarreal tak v důležitém utkání uspěl a získal na domácí půdě tři body. Žlutou ponorku čeká 6. prosince dohrávka odloženého utkání s Haifou. Se stejným soupeřem se pak v posledním kole utká 14. prosince také Panathinaikos.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele