základní skupiny - skupina A, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
2 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Bačka Topola se poprvé oblékla do evropského hávu. Natěšené TSC dohnalo dvougólové manko

Hráči TSC si ve druhém kole Evropské ligy nečekaně připsali do tabulky základní skupiny A první bod, když se s Olympiakosem rozešli po výsledku 2:2. Vysoce favorizovaní hosté se přitom dostali v 57. minutě zásluhou Daniela Podenceho do luxusního dvoubrankového vedení. Portugalec se po začátku hostování z anglického Wolverhamptonu trefil v dresu řeckého klubu už počtvrté. Srbský celek se však ve svém premiérovém domácím vystoupení v hlavní fázi některého z evropských pohárů nevzdal a duel i díky vyloučení jednoho ze soupeřů dotáhl k remíze. Tu v 90. minutě vystřelil Miloš Pantović.

Oba celky vstoupily do skupinové fáze prohrou. TSC nestačilo v prvním kole na West Ham, se kterým prohrálo 1:3, Olympiakos pak doma těsně podlehl Freiburgu. Řecký celek si však napravil reputaci v domácí soutěži, kde hned třikrát v řadě vyhrál s celkovým skóre 14:1. Naopak Srbové o víkendu pouze remizovali. Hosté tak byli jednoznačným favoritem, k čemuž přispíval i fakt, že zmíněná prohra s německým celkem byla jejich jedinou porážkou v této sezoně.

Což potvrzoval i úvod utkání, ve kterém si celek z Pirea vypracoval hned několik střeleckých příležitostí. Jak pokus Quiniho, tak rána Georgiose Masourase však mezi tři tyče nakonec nezamířily. Následně se už ale Řekové radovali, když Daniel Podence využil zmatků v obraně soupeře a z pravé strany hřiště vyslal parádní centr do vápna právě na nehlídaného Masourase. Hlavička klubové stálice sice postrádala razanci, přesto ale doskákala až za záda bezradného gólmana. V závěru poločasu se na druhé straně pokusil kontrovat Nemanja Petrovič, brankář Alexandros Paschalakis byl ovšem na svém místě a svůj tým podržel.

Po změně stran se obraz hry prakticky nezměnil, díky čemuž se v nebezpečném úniku ocitl Ayoub El Kaabi, gólovou mašinu ovšem v kritické chvíli vychytal Veljko Ilić. O pár minut později už ale srbský gólman lovil míč ze sítě, když Podence kličkou ve vápně zaskočil soupeře a následně nekompromisně umístil balon k pravé tyči.

Druhá inkasovaná branka měla na Srby povzbuzující efekt, díky čemuž se jen o šest minut později mohli radovat z kontaktního gólu. O ten se postaral Ifet Djakovać, kterého do vyložené šance vyslal Saša Jovanović. Červenobílým navíc zkomplikoval situaci Andreas Ndoj, který se za podražení soupeře ve vyložené šanci odebral do sprch. Klub z města Bačka Topola této výhody využil naplno, když v 90. minutě svému týmu vystřelil nechytatelnou pumelicí remízu Pantovič.

Řekové tak překvapivě zaváhali a ze Srbska si odvezli pouze bod. Třetí kolo skupinové fáze je na programu 26. října. Olympiakos se střetne s West Hamem, TSC poté vyzve Freiburg.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele