základní skupiny - skupina D, 3. kolo
26.10.2023 18:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Fabian Piasecki (© AFP)

Raków se dlouho trápil také proti oslabenému Sportingu. První bodovou radost přinesl až žolík

Raków ve třetím kole skupiny D Evropské ligy remizoval na svém hřišti 1:1 se Sportingem. Hosté sice již v osmé minutě přišli o vyloučeného Viktora Gyökerese, přesto brzy nato dokázali skórovat, když se prosadil Sebastián Coates. Ten poté spolu s kolegy z obrany předváděl skvělý defenzivní výkon, na který klub z Čenstochové dlouho nemohl vyzrát. Až v 79. minutě vyrovnal krátce po svém příchodu na hřiště útočník Fabian Piasecki. Jeho branka znamenala pro domácí první gól a zároveň i premiérový bodový zisk v soutěži.

Raków od konce září s železnou pravidelností střídal prohry s výhrami a podle zajetého vzorce měl v zápase proti Sportingu zvítězit. V letošní základní skupině Evropské ligy se mu to ale zatím nepodařilo, prohrál oba dosavadní zápasy s Atalantou i Grazem. Portugalci naproti tomu jednou vyhráli a drželi postupovou pozici, do Evropy si navíc nesli z domácí soutěže fantastickou formu, když v nejvyšší lize dosud ztratili pouhé dva body.

Zápas začal pro hosty tím nejhorším možným způsobem. V šesté minutě došlápl Gyökeres protihráči na kotník a uviděl červenou kartu. Zelenobílí se však z hrozného startu rychle oklepali v 14. minutě, kdy proměnil svou hlavičkou skvěle zahraný roh kapitán Coates. O chvíli později do vápna polského mistra prosprintoval Marcus Edwards, avšak jeho následnou střelu na přední tyč stačil vyrazit brankář. Ve 38. minutě se anglický křídelník objevil v další šanci, ale opět jej dobrým zákrokem zastavil Vladan Kovačevič.

Druhý poločas mohl přinést brzkou srovnávací branku. Ve 47. minutě propadl centrovaný míč z levé strany vápna až na střídajícího Jeana Carlose Silvu, ovšem ten v milionové šanci netrefil branku. V 67. minutě zkusil Silva ohrozit branku svým halfvolejem, ale ani tentokrát se jeho pokus mezi tři tyče nevešel. Rakow se svého gólu přece jen dočkal v 79. minutě. Krásnou kombinaci odstartovanou na hranici šestnáctky zakončil před brankovou čarou Piasecki. O čtyři minuty později se stejný hráč radoval znovu, avšak jen na chvilku, protože se ocitl v ofsajdovém postavení.

Utkání tak skončilo remízou. O vítězství mohou oba týmy znovu usilovat 9. listopadu, kdy je na programu odveta v Lisabonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
boleslav_bahno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele