osmifinále - odvety
14.03.2024 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Danny Welbeck (© AFP)

Domácí síla Albionu k postupu nestačila. Řím uhájil snový náskok i bez největších opor

Fotbalisté Brightonu ovládli odvetu osmifinále Evropské ligy, když na vlastní půdě porazili AS Řím 1:0, k postupu jim to však vzhledem k vysoké prohře z Itálie nestačilo. Římané měli v zádech čtyřgólový polštář, a tak si mohli dovolit nechat odpočívat Paula Dybalu, přičemž je příliš nemrzelo ani zranění Romela Lukaka. Albion, který nepadl už 13 domácích zápasů v řadě sice oslabeného soupeře přehrál, na pohádkový obrat to ovšem nestačilo.

Zatímco řadu osmifinálových soubojů čekaly nervy drásající odvety, Brighton by do další fáze poslal jen zázrak. Kouč Roberto De Zerbi totiž musel ve své domovině sledovat čtyřgólovou demolici jeho svěřenců, na níž se jedním gólem podíleli oba členové obávaného útočného tandemu Lukaku a Dybala. Ti dali v posledních čtyřech soutěžních duelech dohromady sedm gólů.

Také do odvetného zápase vstoupil lépe tým z věčného města, Sardar Azmoun křižnou ranou z hrany vápna jen o malý kousek minul levou tyč. Tentýž muž se ve 24. minutě radoval ze vstřelené branky, euforii ovšem zhatil ofsajdový výrok pomezního rozhodčího. Na první střelu na branku čekali diváci na Amex Stadium až do 37. minuty, Danny Welbeck ovšem neitalskému publiku svým pokusem vše vynahradil. Nechytatelná dělovka z hrany vápna zapadla přesně do pravého horního růžku branky.

Přiblížit Racky senzačnímu obratu mohl po hodině hry Simon Adingra, jeho hlavička z malého vápna však těsně minula pravou tyč. Pohlednou akci předvedl vzápětí Leonardo Spinazzola, po nádherném sólu ovšem pouze orazítkoval levou tyč. Poslední velké šance domácích přišly 12 minut před koncem, předvídatelná rána Igora ani nepřesný pokus o dorážku Adingry však na dramatizaci osmifinále nestačili stejně jako dvojice prudkých střel, které v poslední desetiminutovce vyprodukoval exbarcelonský Ansu Fati.

Brighton se tak sice fanouškům omluvil za týden starou ostudu domácí výhrou, k postupu mu to však nestačilo. Čtvrtfinálové dvojice Evropské ligy budou rozlosovány 15. března.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Largo

Tip 2:1.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Chce to aspoň bodík do koeficientu a ukázat že umíme hrát, i když úplně nemusíme.

Doufám, že Baldanzi s Azmounem se zapíšou, daje!

Reagovat
Lech

Rozhodci dobra kunda zatim

Reagovat
Truffaldino

Tak Cristante mohl mít červenou, zatím si za to můžeme sami, nicméně každý pád by automaticky nemusel pískat jako faul.

Reagovat
Truffaldino

Ten Karabach

Svilar je zatím zjevení, v podstatě každý zápas chytí gól, za dva měsíce toho pochytal víc než sněhulák za celé angažmá. Dneska ta obměněná sestava nefungovala, Bryan s Bovem je hodně slabá dvojice, Baldanzi byl někdy zbytečně alibistickej a nervózní, Zale opět zlý, Azmoun je pořád spíš hráč na závěr do unavené obrany, mezi dvěma junáky to měl ale těžký. Spina pod DDR opět dobrý výkon. Celý tým v defenzívě obětavý, hodně šancí jsme zblokovali nebo dostali hráče Brightonu pod tlak a nenechali je pořádně zakončit. Ale celkový výkon spíše navázal na it. kluby v LM, naštěstí jsme měli nahráno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele