základní skupiny - skupina H, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Adam Hložek (© AFP)

Rozjetý Schick chytá po návratu šanci za pačesy, k demolici Molde přispěl i produktivní Hložek

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili na závěr podzimní části Evropské ligy 5:1 nad Molde, a skupinou H tak prošli bez ztráty jediného bodu. Patrik Schick nastoupil po více než 400 dnech v základní sestavě domácích a hned v šesté minutě vsítil při poklidné výhře úvodní gól. Pro 27letého útočníka to byla již třetí přesná trefa v pátém zápase po vleklém zranění. Mezi úspěšné střelce se zapsal i jeho kolega Adam Hložek, jenž zaznamenal také asistenci. Matěj Kovář tentokrát zůstal pouze na lavičce náhradníků. Norský celek, který šel do utkání s malou nadějí na postup, se nakonec musel smířit se třetí příčkou, a tedy posunem alespoň do play off Konferenční ligy.

Hosté ze severu přijížděli na hřiště suveréna letošního ročníku v nezáviděníhodné pozici. Aby si odvezli postup, potřebovali zde uhrát lepší výsledek než jejich přímý konkurent Karabach proti otloukánkovi skupiny z Häckenu. To se hned z několika důvodů jevilo jako nadlidský úkol. Leverkusen totiž nejenže před svými fanoušky zatím v aktuální sezoně ani jednou neprohrál, dokonce zde zaznamenal všehovšudy jedinou ztrátu. Ligová remíza s Dortmundem navíc byla pro vestfálský celek lichotivým výsledkem.

Mašina vedená Xabim Alonsem i přes výraznou rotaci základní sestavy jela proti Molde od úvodního hvizdu na plné obrátky. Skvělý start lídra Bundesligy v šesté minutě gólově podtrhl Schick, jenž se za velkým vápnem rychlou kličkou vyhnul soupeři a přízemní ranou do protipohybu Olivera Petersena rozvlnil síť. Fanoušci v BayAreně sledovali drtivou převahu svých oblíbenců a ti jim zhruba v polovině prvního dějství dopřáli další důvod k radosti. Jonas Hofmann totiž poslal po nakrátko rozehraném rohu do vápna skvělý centr, na který si naskočil Edmond Tapsoba a hlavou skóroval. Krátce nato navíc Anders Hagelskjaer odvrátil razantní pas Nathana Telly pouze do těla Martina Ellingsena a od něj se balon odrazil nešťastně za záda brankáře Petersena. Chvíli před pauzou mohl přidat další gól Schick, jenže tentokrát dorážkou orazítkoval pouze tyč.

Čtvrt hodiny po změně stran o sobě dal vědět také Schickův ofenzivní parťák Hložek, který k radosti českých příznivců zužitkoval rychlý únik razantní ranou pod břevno a počtvrté rozvlnil síť za zády Petersena. Mladší z obou reprezentantů navíc o 10 minut později napřáhl zpoza vápna a díky šťastné teči spoluhráče Noaha Mbamby si připsal také asistenci. Odevzdané Molde se dočkalo alespoň čestného úspěchu, když gólmanskou trojku Bayeru Niklase Lomba překonal Eric Kitolano.

Leverkusen tedy zvítězil, potvrdil naprostou dominanci ve skupině a odsoudil Molde k cestě do Konferenční ligy. Oba celky se jméno prvního jarního soupeře ve svých soutěžích dozví při losu, který je na programu 18. prosince.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (5)

Přidat komentář
Werkrider

Xabi dnes potvrdil, že Schick bude v základu.

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Schick!

Reagovat
oli9

Schick i Hložan

Reagovat
Werkrider

I ten druhý gól nakonec připadl Hložkovi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele