osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Érik Lamela (© AFP)

Sevilla si zlepšila náladu, Fenerbahçe dostalo dvě branky

Seville se dlouho nedařilo proniknout skrz obranné valy tureckého soupeře, ale nakonec si s Fenerbahçe poradila. Do jeho sítě se postupně trefili dva střídající hráči, Joan Jordán a rovněž Argentinec Érik Lamela.

Sportovní ředitel Sevilly, známý úspěšný prodejce talentů, pár hodin před utkáním komentoval současnou nelichotivou situaci a mimo jiné řekl, že je jeho klub v obrovských potížích a že on osobně zažívá takovou bolest a takový stres, jaký by nepřál ani nejhoršímu nepříteli. A Sevilla ho dnes chtěla podržet, protože v LaLize se tento populární klub enormně trápí.

A trápil se i v dnešním utkání. Po většinu prvního poločasu Sevilla ukazovala, že její špatná forma není náhodná. Nedařila se jí konstruktivní fáze, její útoky byly zoufale nepřesné a tureckému soupeři nedělalo větší potíže hrát se Španěly vyrovnanou partii. Hosté navíc mohli jít do vedení. Stačilo, kdyby ve 28. minutě norský útočník King trefil míč sám před brankářem trochu líp. Takto ale nechal vyniknout jen gólmana Dmitroviće.

První půle byla plná zoufalých nepřesností na straně Sevilly a zmařených šancí hostí. Jako třeba ve 45. minutě, těsně před koncem prvního poločasu. Tehdy se Joshua King probil k hlavičce, jenže mířil při tom těsně nad domácí branku.

Pak se ale domácímu trenérovi Jorgemu Sampaolimu povedl majstrštyk. Poslal do hry hned po změně stran Jordána a 28letý záložník se mu rychle odvděčil tím nejlepším možným způsobem. Bryan Gil mu přihrál míč na hranu vápna a Jordán se krásnou ranou i s mírnou tečí Williama prosadil! Po delší době bez šancí se navíc prosadil z dorážky úspěšný Lamela a Sevilla doma vyhrála nad Fenerbahçe 2:0 a před odvetou si vybudovala jasně lepší pozici.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele