předkolo playoff - 1. zápasy
16.02.2023 18:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Artem Bondarenko (© AFP)

Trápení Rennes pokračovalo i v Evropské lize, ve Varšavě nestačilo na nerozehraný Šachtar

Čtyřikrát z posledních pěti případů Rennes padlo, pokud do statistik započteme i měření sil z Coupe de France. A ani v šestém utkání v pořadí si svou reputaci nenapravilo. Ač vstupovalo na hřiště ve Varšavě, kde se zápas konal kvůli aktuálnímu válečnému konfliktu na Ukrajině, v roli favorita, Šachtar zvládl daleko lépe první poločas, a oslavil tak v Evropské lize vítězství.

I když domácím ještě nezačalo soutěžní zápolení na ukrajinské scéně v novém kalendářním roce, kdežto jejich soupeř je již dávno v plném zápřahu, vyrukovali do střetnutí jako naplno ostřílení a otrkaní těmi duely představující nejtěžší překážky vůbec. A už v 11. minutě se ujali průběžného vedení.

Především velmi špatně si počínal hostující pravý krajní bek Spence. Ten nejenže podcenil dlouhý nákop, který vyprodukoval Zubkov, zároveň vůbec nevěděl, jak má celou situaci ještě nějakým způsobem uhasit. Byl tedy pozdě u Mychajličenka, jehož pokus ještě dokázal zastavit brankář Mandanda, nicméně na dorážku Kryskiva pak už zareagovat neuměl. Rennes mohlo vyrovnat ve 33. minutě, Toko Ekambi ovšem v koncovce neuspěl a nepřekonal brankáře Trubina, který si na své konto zapsal zdárný zákrok.

Naopak Šachtar na opačné straně krátce před obrátkou navýšil svoje vedení. Ve 44. minutě se vložil do akce rozhodčí Peljto, který nařídil pokutový kop poté, co bránící Ugochukwu ve vlastním vápně nakopl nešetrně Konoplju. Penalty se chopil Bondarenko, jeho záměr mířit po zemi Mandanda umně vystihl, přesto míč skončil za jeho brankovou čárou. A pořádně nasupený byl, po docela obecně smolném okamžiku pro brankáře, francouzský muž v rukavicích.

Ani po přestávce bretaňský výběr směrem dopředu moc nezabral. Přesto se dočkal alespoň snížení stavu, jednogólová porážka ve finále nemusí být pro odvetu tak špatným výsledkem. V 59. minutě načechral Doku zleva pas na zadní tyčku, tam si naběhl Toko Ekambi, který z blízkosti bez obtíží překonal Trubina.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele