osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Šachtaru (© AFP)

Feyenoord převahu nezužitkoval a se Šachtarem pouze remizoval 1:1

Feyenoord přijížděl do Varšavy jako mírný favorit a proti ukrajinskému Šachtaru byl i lepším týmem, ovšem nakonec mohl být rád, že si odvety přiváží nadějnou remízu 1:1, neboť ještě zhruba pět minut před závěrečným hvizdem prohrával. Domácí výběr hrál od samého začátku ze zabezpečené obrany a jeho plán mu vycházel, i přesto však v samém závěru inkasoval.

Úvodní poločas probíhal v hodně opatrném duchu a za celých pětačtyřicet minut nepřinesl jedinou větší možnost. Teprve krátce po změně stran začal hrozit současný nizozemský lídr. V 51. minutě totiž Idrissi posunul míč na levou stranu Hartmanovi, který ho dokázal dostat před branku a tam se musel blýsknout brankář Trubin proti střele z bezprostřední blízkosti v podání skluzujícího Danila.

Ihned na to vyzkoušel své štěstí z hranice pokutového území íránský útočník Jahanbakhsh, avšak jeho pohotová střela z hranice šestnáctky proletěla o decimetry vedle bližší tyče. Hosté pokračovali v aktivitě i nadále a v 64. minutě je dělilo od skórování jen několik centimetrů, neboť po dalším skvělém pasu Hartmana hlavičkoval Danilo a jeho oblouček dokázal Trubin na brankové čáře famózně jednoruč odvrátit ke svým spoluhráčům.

Celek z Doněcku nečekaně udeřil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. K rohovému kopu z levé strany se postavil Sudakov a svým centrem našel Jaroslava Rakickyjho, jenž v předklonu hlavou přehodil marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera. Svěřenci trenéra Arneho Slota od této chvíle ještě více přidali a srovnat se jim povedlo v 88. minutě.

Teprve dvaadvacetiletý argentinský záložník Ezequiel Bullaude přišel na trávník o dvě minuty dříve a hned zařídil nerozhodný výsledek přesnou hlavičkou z hranice brankového území. V nastaveném čase ještě dokázal skórovat hlavičkující Geertruida, nicméně jeho zásah nebyl uznán kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele