základní skupiny - skupina D, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
3 : 3
(1:3)

Reportáž

Vitinha (© AFP)

Braga i přes hattrick Vítora Oliveiry přišla o dvoubrankový náskok a se Saint-Gilloise remizovala 3:3

Braga se alespoň částečně oklepala z posledních tří porážek za sebou a po poločasové přestávce vedla v Belgii 3:1 díky hattricku Vítora Oliveiry za pouhých šestadvacet minut, ovšem vstup do druhého dějství jí vůbec nevyšel a krátce po odehrané hodině bylo srovnáno. Ve zbývající půlhodině se již nic podstatného nestalo a RU si tak upevnilo první místo ve skupině s deseti body, naopak portugalský celek zůstává druhý se sedmi body.

Belgický výběr sice poprvé v základní skupině D ztratil, nicméně pokud v příštím utkání na půdě švédského Malmö zvítězí, tak si s předstihem zajistí první příčku zaručující přímou účast v osmifinále. Hosté se po dvou úvodních výhrách lehce zasekli, a i když určitě budou pokračovat v evropských pohárech i v jarní fázi, tak před třetím Unionem jsou pouze o bod. Do tohoto čtvrtečního střetnutí lépe vstoupila Braga.

Ta přetavila ve vedoucí gól hned první větší šanci zápasu přesně po odehrané čtvrthodině, protože dvaadvacetiletý forvard Oliveira po přihrávce Ricarda Horty tvrdě vypálil z hranice pokutového území a brankář Moris si jeho pumelici nešťastně srazil do sítě, tento okamžik si určitě za rámeček nedá. Jeho spoluhráči však bleskově odpověděli za pět minut, přesnou mušku měl Victor Boniface.

Jednadvacetiletý nigerijský útočník se po finální nahrávce Nieuwkoopa elegantně otočil s míčem a z dvanácti metrů ho usměrnil po zemi přímo k pravé konstrukci. Od této chvíle se hra vyrovnala, jenže závěrečná desetiminutovka patřila portugalskému týmu. Během pouhých pěti minut skóroval hned dvakrát nezastavitelný Oliveira, který nejprve vrátil svému celku jednobrankový náskok nechytatelnou hlavičkou po přímém volném kopu Sequeiry.

Stejný hráč následně dokončil svůj rychlý hattrick díky finální pobídce Ricarda Horty a sám před Morisem rozvlnil síť geniálním lobem - 1:3. RU vstoupilo do druhého dějství s mnohem větším odhodláním a ani ne čtyři minuty po přestávce snížilo. Po rohovém kopu Teumy z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Dante Vanzeir a prudkou hlavičkou zamířil k bližší tyči kolem naprosto bezmocného gólmana Matheuse.

Domácí výběr poté zatlačil na svého protivníka a svou poslední třetí branku zaznamenal v 62. minutě. Podruhé v tomto střetnutí skóroval Boniface, jenž využil přesného pasu střídajícího Lapoussina z levého křídla a z hranice brankového území zavěsil hlavou do pravého dolního růžku. Ve zbývajícím průběhu se žádná gólová možnost neurodila a oba soupeři se tak po zásluze rozešli smírně.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Braga si povodila sázkaře v 9. kole Primeira Ligy. Snad se nechystá něco podobného.

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele