základní skupiny - skupina B, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Michy Batshuayi (© AFP)

Fenerbahce potvrdilo domácí sílu. Superhrdinou se stal znovu Batshuayi

Fotbalisté Fenerbahce porazili ve třetím zápase skupiny B Evropské ligy Larnaku 2:0 a připsali si již šestou soutěžní domácí výhru v řadě. O vítězný gól utkání se postaral Michy Batshuayi. Superschopností populárního belgického "Batmana" se po přestupu do Turecka stalo právě střílení rozhodujících branek. Trefil se totiž zatím dvakrát a oba jeho zásahy znamenaly zisk všech bodů. Hlavně jeho zásluhou se tak domácí posunuli na první příčku tabulky.

Že se na stadion Fenerbahce nejezdí pro body snadno zjistili třeba fotbalisté Slovácka, kteří v Istanbulu padli 0:3. Turci od konce února před vlastním publikem prohráli jediný zápas a na tuto skvostnou bilanci chtěli navázat i proti Larnace. Tentokrát však už zcela jistě bez Filipa Nováka, který přestoupil do Al Džazíry. AEK navíc nemělo být snadným soustem, což potvrdilo třeba v Krakově, kde sejmulo Dynamo Kyjev.

Jako první mohl skóre otevřít v 17. minutě domácí Diego Rossi, samostatný únik ze strany však zakončil slabě. O devět minut později již Fenerbahce mohlo slavit, když Rossi skvělou přihrávkou za obranu našel Batshuayie a ten razantní střelou k tyči poslal svůj tým do vedení. Larnaca sice po chvíli srovnala, ale asistent rozhodčího odhalil ofsajd nahrávajícího Rafaela Lopese. Na druhé straně se ještě do šance dostal Emre Mor, ale brankář hostů Kenan Pirič udržel poločasové skóre na stavu 1:0.

Po 10 minutách druhé půle mohl zvýšit vedení domácích opět Mor, Pirič však s pomocí tyče udržel naděje svého týmu při životě. V 65. minutě si obrovskou šanci vytvořila Larnaca. Imad Faraj přesprintoval obránce a postupoval sám na branku, jeho lob přes vybíhajícího gólmana ale skončil úplně mimo. V 80. minutě si navíc centr ze standardní situace srazil do vlastní sítě Rafail Mamas a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Závěr duelu již žádné drama nepřinesl.

Fenerbahce potvrdilo, že se mu doma daří a s AEK si poradilo. Repete čeká oba celky již za týden, kdy bude hostitelem celek z Larnaky.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele