základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

AEK Larnaca (© AFP)

Larnaca vyzrála na Dynamo. Výhru Kypřanů ozdobila výstavní trefa z přímého kopu

AEK Larnaca dokázala ve druhém kole skupiny B Evropské ligy vyhrát 1:0 nad Dynamem Kyjev. Již v osmé minutě rozhodl zápas famózní trefou z volného přímého kopu maďarský útočník Ádám Gyurcsó. Domácím se sice povedlo ještě v první půli vyrovnat, vstřelenou branku však zamítnul těsný ofsajd. Utkání se kvůli vypjaté situaci na Ukrajině hrálo v polském Krakově.

Oba celky okusily v prvním kole evropské soutěže stejný scénář, když je soupeři obrali o body gólem v nastaveném čase druhého dějství. Domácí Dynamo alespoň udělalo svým fanouškům konečně radost, když o víkendu prolomilo sérii pěti proher v řadě. Na vítězství z ukrajinské ligy chtělo navázat i v premiérovém zápase proti kyperskému týmu. Hostům však posiloval sebevědomí fakt, že z posledních osmi venkovních klání na evropské scéně prohráli pouze jediný.

Hráči Dynama sice měli v úvodu míč na kopačkách méně, zdáli se s ním ale být více přímočaří. To jim však nebylo nic platné proti bravurní trefě do šibenice z přímého kopu, kterou obstaral vedení pro hosty v osmé minutě Gyurcsó. Utkání poté pokračovalo vyrovnaně s mírnou převahou Kyjevanů, ti si ale i přes velkou snahu pořádnou šanci nevytvořili. Když pak trefil po zpětné přihrávce míč krásně k zadní tyči Vitalij Bujalskij, zkazil domácím radost těsný ofsajd. Dynamo se i přes dominanci do příležitostí nedostávalo a do kabiny šli jeho hráči s jednogólovým mankem.

I po výměně stran pokračovali Kyjevané ve snaze vyrovnat, zodpovědná defenziva kyperské Larnaky se však zdála být pro ukrajinský celek nedobytná. Ve finální třetině byli domácí nevýrazní a zelenožlutým zodpovědná hra stačila na udržení čistého konta. Hostující fanoušci si jistě užívali závěr zápasu, kdy se tým z Kypru až na výjimky zdržoval na půli soupeře a bílomodré doprovázely nepřesnosti.

Larnaca tak dokázala dotáhnout utkání do vítězného konce a připsala si premiérové tři body. Oba kluby se vrátí zpět na evropskou scénu 6. října. Dynamo svede bitvu s Rennes, AEK se pak střetne s Fenerbahce.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele