základní skupiny - skupina B, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Joao Pedro (© AFP)

Fenerbahce slaví postup do play-off Evropské ligy, venku skolilo Larnaku

Celkem tři pokutové kopy nabídlo měření sil mezi Larnakou a Fenerbahce, z něhož lépe vyšel favorizovaný turecký celek, a díky třem uzmutým bodům si, a to společně s Renens, zajistil účast v jarní fázi Evropské ligy. Před francouzským protivníkem je ovšem lepší jen vlivem o chlup lepšího skóre. Právě s ním se nakonec v posledních dvou kolech porve o první příčku.

Hosté vstoupili do utkání velmi dobře a už v 16. minutě se ujali průběžného vedení. Alioski poslal z levé strany centr před branku, kam si seběhl nikým nestrážený Joao Pedro, a ten se z vyložené pozice v koncovce zmýlit nemohl. Ve 22. minutě mohl náskok navyšovat Gustavo Henrique, mezi třemi tyčemi každopádně zasáhl gólman Pirič. Na začátku druhého poločasu pak udeřili úspěšně domácí, poprvé byl přitom výrazně v akci rozhodčí Raczkowski. Gólman Bayindir vyběhl ze svojí brány, ve vlastní šestnáctce srazil podnikajícího Altmana a kopala se poté, co polský arbitr shlédnul opakované záběry, penalta, kterou následně využil Tričkovski.

Nerozhodný stav nicméně vydržel pouze do 80. minuty. Též Larnaka totiž čelila pokutovému kopu, protože centr Osayiho-Samuela blokoval ve vápně nešikovně rukou bránící Naoum. Na bílý puntík si míč postavil Batshuayi-Atunga, jenž pohotově přelstil Piriče. Domácí reagovat již na toto inkasování nestačili, navíc museli skousávat vyloučení v 84. minutě, jelikož druhou žlutou a rezultovanou červenou kartu vyfasoval Ángel García po faulu na Rossiho. A dopustil se tohoto přestupku v pokutovém území, na řadu tak přišla třetí penalta v tomto duelu. Jenže Fenerbahce třetí zapsaný gól odmítlo, Pirič si totiž dokázal se střelou Valenciy umně poradit.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele