základní skupiny - skupina C, 5. kolo
24.11.2021 16:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Aleksandr Sobolev (© AFP)

Spartak si poradil s Neapolí a skupinu ještě více zamotal

Další zápletku dostala v Evropské lize skupina C. Spartak Moskva si díky dvěma gólům Soboleva vyšlápnul na Neapol, za níž po přestávce Elmas jen snižoval na konečných 2:1. V posledním kole tak o jarní fázi této soutěže budou s jistotou bojovat všechny čtyři týmy.

Moskevští do utkání vstoupili opravdu ve velkém stylu. Promes předvedl dobrou individuální akci a dostal se až do pokutového území, kde jej Lobotka poslal k zemi. Sudí nařídil penaltu, kterou mu posvětilo i video, a k té se postavil Alexandr Sobolev. Ten s naprostým přehledem proměnil a otevřel gólový účet utkání.

Hosté mohli srovnat po čtvrthodině, kdy však jejich zajímavou šanci zlikvidoval Selichov. Brankář Spartaku si výtečně počínal i o něco později při Mertensově střele, kterou vytlačil mimo prostor tří tyčí. A díky tomu tak mohli jeho spoluhráči skórovat. Moses na pravé straně vymíchal obránce a odcentroval na zadní tyč, odkud Alexandr Sobolev hlavou vsítil svůj druhý gól v zápase.

Nedlouho po návratu ze šaten italské mužstvo slavilo kontaktní gól, jenže tato radost byla předčasná. Skórující Di Lorenzo totiž nabíhal na přihrávku z ofsajdového postavení a trefa tak nemohla platit. Regulérní zásah si Neapol připsala ve čtyřiašedesáté minutě. Byla to akce podobná té, z níž vstřelil druhou branku Spartak. Tentokrát zprava odcentroval Petagna, na zadní tyči situaci zavíral a hlavou skóroval Eljifa Elmas.

Jenže to bylo v podání družiny Luciana Spalettiho všechno. Na vyrovnání už se nezmohla a namísto toho se na ní Spartak bodově dotáhl. Jelikož vyhrál oba vzájemné zápasy, má v tomto ohledu velkou výhodu. Oba aktéři úterního střetu mají na kontě sedm bodů, avšak o zápas více než Legia s Leicesterm. Varšavští ztrácí jeden bod, Leicester dva. V posledním kole přitom Spartak bude zápasit v polské metropoli a Neapol doma s "Liškami".

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Neapol tip 0:2

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

1:2 1:3

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Napoli

Reagovat
The Krupy

Reagovat
DelPiero137

Nepol je vazne banda...Velmi prispievaju do koeficientu ale do LM by sa hrnuli

Reagovat
Largo

Reagovat
The Krupy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele