základní skupiny - skupina I, 3. kolo
05.11.2020 22:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Carlos Bacca (© AFP)

Villarreal neměl s Maccabi žádné problémy a zvítězil snadno po výsledku 4:0

Španělský Villarreal potvrdil roli lídra skupiny I proti izraelskému Maccabi Tel-Aviv a díky přesvědčivému vítězství 4:0 mu uštědřil první bodovou ztrátu. "Žlutá ponorka" je tak stále stoprocentní a osamostatnila se na vedoucí příčce s devíti body právě o tři body před svým čtvrtečním rivalem. Tento souboj nabral oproti ostatním třiadvaceti duelům 3. kola mírné zpoždění, kvůli silnému dešti se začalo zhruba o sedmdesát minut později.

Domácí výběr byl od samého začátku mnohem aktivnější, do kabin odcházel s jednobrankovým náskokem díky brzké trefě Carlose Baccy a další tři zásahy přidal po změně stran. Hosté momentálně drží náskok tří bodů na třetí turecký Sivasspor, který před týdnem těsně zdolali (2:1), a ve zbývajícím průběhu je proto ještě může čekat urputná bitva o druhé postupové místo do jarní fáze Evropské ligy.

Villarreal si se zpožděním velkou hlavu nedělal a do vedení se dostal již po necelých čtyřech odehraných minutách. Čtyřiatřicetiletý veterán Bacca si seběhl po rohovém kopu Daniho Pareja k bližší konstrukci a povedenou hlavičkou zamířil do protějšího spodního rohu, brazilský gólman Daniel se stačil pouze ohlédnout. Ve zbývajícím průběhu úvodního dějství se nic dalšího nepřihodilo, krátce po změně stran opět řádil kolumbijský útočník.

Tentokráte vsítil svůj druhý gól po výtečném centru Kuba z pravého křídla, u vzdálenější tyče ještě stačil hlavičkovat ve velmi ostrém úhlu a s notnou dávkou štěstí přehodil marně se natahujícího Daniela. Bacca chtěl dokonce zkompletovat hattrick přesně po hodiny hry, jenomže svou pravačkou minul prostor tří tyčí zhruba o půl metru. Villarreal definitivně odrazil snahu soupeře asi dvacet minut před závěrečným hvizdem.

Álex Baena nádherně vysunul Baccu, ten mu vrátil balón naprosto geniální patičkou a závěrečná rána z deseti metrů zapadla do sítě kolem zoufalého Daniela. V 78. minutě mohlo Maccabi alespoň korigovat nepříznivý vývoj, nicméně pokus Saborita směřující pod břevno famózně vytěsnil na rohový kop připravený brankář Rulli.

Svěřenci trenéra Unaie Emeryho uzavřeli gólový účet v 81. minutě. Na konci parádní přízemní kombinace stanul Fernando Niño, jenž ani ne po sedmi minutách strávených na trávníku obdržel finální zpětnou nahrávku od nově příchozího ekvádorského obránce Estupiñána a naprosto prázdnou branku nemohl minout. V samém závěru si hosté ještě mohli domů odvézt potupného "bůra", ale Moreno z obrovské vzdálenosti pálil vedle pravé tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

Pokud dobře počítám, tak si po LM vedl 2:0, dostal ses do Csaplárovy pasti a já to díky EL otočil na 2:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
tlaci

2:1

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele