osmifinále - odvety
18.03.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Villarreal skolil Dynamo i v odvetě a zaslouženě prošel do čtvrtfinále Evropské ligy

Villarreal měl i odvetu osmifinále Evropské ligy proti Dynamu Kyjev pod kontrolou, zvládl jí stejným poměrem jako v prvním zápase na ukrajinské půdě a zaslouženě proklouzl mezi osm nejlepších v rámci této soutěže. O svém úspěchu rozhodl nyní již v prvním poločase, dvěma góly se prezentoval Gerard Moreno, který domácím přisoudil už čtvrtou výhru v play-off.

Jarní část evropských pohárů vychází španělskému výběru podobně dobře jako skupinová fáze. V ní urval na své konto hned pět tříbodových výsledků a jednu remízu, ve vyřazovacích kláních dokonce ani jednou nezaváhal a ve všech případech triumfoval. V předchozím souboji se Salzburgem mimochodem ve druhém střetnutí též dvakrát skóroval právě Gerard Moreno.

Svěřenci trenéra Mircey Lucesca věděli předem, že otáčet dosti negativní rezultát z minulého týdne pro ně bude obzvláště složité. Jejich protivník se přitom snažil utnout jejich odpor hned v samém zárodku a podnikal k tomu více než důležité kroky. Už ve 13. minutě zaznamenal první přesný zásah, to když jemný oblouček Chukwuezeho zužitkoval hlavou Gerard Moreno.

Rychlou odpověď na nepříznivý stav Dynamo nenašlo, v zadních liniích prostě působila "Žlutá ponorka" kompaktním dojmem. A ve 36. minutě přišel na řadu další klíčový okamžik tohoto měření sil. Od atakujícího Chukwuezeho se balón odrazil k Danimu Parejovi, ten okamžitě adresoval přihrávku do vápna na Gerarda Morena, který pak levačkou pohotově zacílil.

Mužstvo kouče Unaie Emeryho nemělo ani ve druhé půli sebemenší potíže s uhájením svých postupových náležitostí. Gerard Moreno se ve 48. minutě snažil o zkompletování hattricku, mířil však svou střelu do zámezí. V 52. minutě se dokázalo osmělit poprvé již spíše v jakési poraženecké náladě prezentující se Dynamo, střídající Suprjaha ale nenašel optimální mušku.

Gólman Asenjo, který protentokrát nahradil mezi třemi tyčemi zraněnou dvojku Gerónima Rulliho, jenž dosud nastoupil ke všem letošním mačům Evropské ligy, si poprvé zachytal v 57. minutě, vyzrát na něj totiž hodlal Andrievskyj. A v 82. minutě si poradil s další šancí soupeře, de Pena ho ohrožoval svou levačkou, gólového zdaru se ovšem ani on nedočkal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele