základní skupiny - skupina D, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Standard urval třetí příčku ve skupině, na Benficu zbylo druhé místo

Standard uhrál na závěr svého letošního působení v evropských pohárech aspoň bod s favorizovanou Benficou a skončil v tabulce skupiny D na třetím místě před čtvrtým Lechem, který naopak v souběžně hraném utkání prohrál doma s Rangers. Belgický výběr v tomto duelu dvakrát vedl, jenže v obou případech o svůj netěsnější možný náskok velmi záhy přišel.

V tomhle souboji měly oba týmy zájem skončit ve finálním pořadí o stupínek výše, hovořila ovšem vůči nim horší vzájemná bilance s Lechem, respektive Rangers. A tak oba potřebovaly na závěr získat více bodů než jejich protivníci, aby svou ambici naplnily. Zatímco domácí se nakonec radovali z úspěchu, hosté se museli smířit s faktem, že skončili jen na druhé pozici.

První střelu na bránu vyprodukovali As Águias, Waldschmidt se pokoušel překonat gólmana Bodarta, ten si však s jeho šancí poradil. O pár chvil později musel domácí muž v rukavicích zasahovat opětovně, tentokráte to na něj zkoušel Taarabt. A v 10. minutě ze slušného postavení zakončil Éverton, nicméně svou levačkou nezamířil do prostoru mezi třemi tyčemi.

Naopak svěřenci trenéra Philippeho Montaniera proměnili v branku hned svou první větší příležitost. Jans z pravé strany odcentroval do pokutového území přesně na hlavu Raskina, jenž nasměroval míč tvrdě pod břevno, k němuž se brankář Helton Leite marně natahoval. Benfica každopádně dokázala zareagovat na nepříznivý stav o pouhé čtyři minuty později.

Taarabt vlétl do šestnáctky jako uragán, stačil před vyběhnuvším Bodartem vyslat jemný oblouček do středu pole, odkud Éverton bouchl balón hlavou o zem a poslal ho do poloodkryté brány. Ve 20. minutě se hodlal na střeleckou listinu zapsat Núñez, Bodart ale odolal, ve 25. minutě ho neprostřelil ani Taarabt, v závěru půle na něj nevyzrál Waldschmidt.

I po přestávce pokračovalo mužstvo kouče Jorgeho Jesuse v honbě za svým druhým přesným zásahem, Bodart musel být v pohotovosti vůči možnosti Pedrinha, pár okamžiků nato skončil pokus Évertona v zámezí. A naopak v 59. minutě klub z Lutychu zase vyučoval z produktivity, Tapsobovo zakončení ze střední vzdálenosti, tečované bekem Vertonghenem, zaplulo do sítě.

Stačilo jen pár desítek vteřin od tohoto gólu a už mohlo být znovu vyrovnáno, avšak Núñez jednoduše musel lomit rukama, protože orazítkoval pouze brankovou konstrukci. V 67. minutě se Benfica přece dočkala své zasloužené odměny. Bránící Laifis ve vlastním vápně lehce fauloval Joãa Ferreiru, kopala se penalta, a tu do protipohybu Bodarta proměnil Pizzi.

Hosté působili po celou dobu rozhodně aktivnějším dojmem, s pravidelností se dostávali do nebezpečných situací, nicméně do závěrečného hvizdu rozhodčího Kulbakova se již skóre směrem kupředu nepohnulo. A to i proto, že v nastavení Pizzi po přihrávce od Gabriela svou levačkou nepřekonal Bodarta, poněvadž smolně pro něj a jeho spoluhráče trefil pouze břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, slbenfica.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele