základní skupiny - skupina I, 2. kolo
29.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Dor Peretz (© AFP)

Maccabi urvalo další výhru, venku přetlačilo Sivasspor

Maccabi si řeklo díky svému druhému uhranému vítězství jednoznačně o postup do další fáze Evropské ligy. Porazilo venku v důležitém klání Sivasspor, a protože Villareal v souběžně hraném klání skolil Karabach, společně se španělským celkem má šestibodový náskok na ostatní dva soupeře. Domácím totiž výrazně uškodilo vyloučení Samby Camary z 67. minuty.

Byť je ještě předčasné dělat závěry, izraelský klub má rozehranou hru na evropské scéně nadmíru dobře. Z klíčových soubojů s tureckým a ázerbájdžánským sokem urval dosud plný bodový zisk a upevnil si druhou pozici v tabulce. Přitom utkání se pro něj nevyvíjelo zcela ideálně, poté však využil nabídnutou přesilovku a strhl vítězství ve svůj prospěch.

Opatrnější první dějství příliš zajímavého nenabídlo. V 8. minutě se nějakým způsobem osmělil domácí krajní obránce Yalcin, s jeho pokusem si ovšem poradil gólman Daniel. Na druhé straně se ve slušnější možnosti objevil ve 13. minutě Rikan, nicméně ten svoje mířidla neseřídil ideálně a nasměroval míč jen mimo bránu. Až po přestávce se událo vše podstatné.

V 55. minutě se o premiérovou domácí branku celku ze Sivasu v rámci Evropské ligy postaral jediný typický hrot Kayode. Využil dobré práce Gradela na levé straně, jenž přihrál ve správnou chvíli na hranici brankového území, odkud jeho spoluhráč ve skluzu pohotově zacílil. Nicméně o dvanáct minut později se Sivassporu situace notně zkomplikovala.

Camara hasil požár na poslední chvíli, nakopl ve vyložené brankové možnosti Golasu, sudí Peljto ho tak vyloučil a ještě nařídil penaltu pro prosperující Maccabi. Pokutový kop poté proměnil Biton do protipohybu brankáře Samassy. V 74. minutě rozhodl o výhře tel-avivského klubu Dor Peretz, který napoprvé na Samassu nevyzrál, z dorážky ale přece již ano.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele